• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
بهترین جراح پای پرانتزی در تهران

بهترین جراح پای پرانتزی در تهران

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۹

جراحی استئوتومی پای پرانتزی اگر توسط جراح با مهارت بالا انجام شود، علاوه بر نرخ موفقیت بالاتر، دوره ی نقاهت کوتاه‌تری دارد و بیمار می تواند بعد از جراحی و مد نظر قرار دادن مراقبت های لازم به انجام فعالیت های روزانه و طبیعی خود بپردازد.

پای پرانتزی یا ژنوواروم یکی از شایع ترین اختلالات مادرزادی در قسمت پا و زانو هاست که موجب انحراف و فاصله افتادن بین زانوها می شود.

بیماری پای پرانتزی زمانی رخ می دهد که بین دو زانو فاصله وجود داشته باشد؛ زانوها به طور طبیعی زمانی که ایستاده اید و قوزک پاها را به هم می چسبانده اید 5-7 درجه به داخل منحرف شده اند. اگر درجه انحراف زانوها به سمت داخل بیش از این باشد، نشان دهنده زانوی پرانتزی یا ژنوواروم است. در این حالت پاها کمانی شکل می شوند یعنی ساق پاها به داخل منحرف شده و زانوها از هم فاصله ای بیش از 4 انگشت فاصله پیدا می کنند.

اکثر بیماران در سنین 3 تا 5 سالگی به کلینیک مراجعه می کنند، زمانی که معمولا والدین نگران ظاهر زانوی ضربدری آنها هستند. باید به والدین آموزش داده شود که ژنو والگوم در این گروه سنی اغلب فیزیولوژیک است که با افزایش سن به طور خود به خود بهبود می یابد.

 

درمان پای پرانتزی توسط چه متخصصانی صورت می شود؟

وقتی با سختی از متخصصی وقت می‌گیرید و هفته‌ها برای دیدنش منتظر می‌مانید، شنیدن این جمله که «باید شما را به یکی از همکارانم ارجاع دهم» قطعا آزار‌دهنده به نظر خواهد رسید.

عارضه پای پرانتزی نیز از آن دست بیماری هایی است که چندین متخصص در تشخیص و درمان آن تخصص دارند. از این رو ما در این مقاله سعی کرده ایم شما را با بهترین متخصصان و پزشکانی که در زمینه تشخیص و درمان پای پرانتزی تخصص دارند؛ آشنا کنیم تا شما بسته به شرایط خود بهترین دکتر را انتخاب کنید.

سه گروه از پزشکانی که در درمان پای پرانتزی می توانند به شما کمک کنند:

 

درمان پای پرانتزی توسط چه متخصصانی صورت می شود؟

 

متخصص ارتوپدی

در صورتی که پای پرانتزی از همان کودکی تشخیص داده شود؛ برای درمان آن باید به متخصص ارتوپد اطفال مراجعه نمود.

درمان پای پرانتزی در بزرگسالان توسط فوق تخصص زانو انجام می شود که در ادامه به شرح وظایف این نوع پزشکان و خدماتی که در درمان پای پرانتزی ارائه می دهند، می پردازیم.

 

فوق تخصص زانو

فوق تخصصان زانو یکی از متخصص ترین و بهترین پزشکانی هستند که در زمینه تشخیص و درمان پرانتزی تخصصص دارند. فوق تخصص زانو همان متخصصان ارتوپدی هستند که پس از گذراندن دو تا سه سال دیگر به عنوان فوق تخصص در زیر گروه‌های رشته جراحی زانو تخصص پیدا کرده اند.

از این رو انجام عمل جراحی سخت و مشکل پای پرانتزی تنها توسط فوق تخصص زانو انجام می شود و این متخصصین تنها پزشکانی هستند که قادرند به جراحی این نوع مشکلات بپردازند.

 

فیزیوتراپیست

شما از طرف متخصص ارتوپد یا فوق تخصص زانو برای توانبخشی و اصلاح فرم پاها به فیزیوتراپیست ها ارجاع داده می شود. این پزشکان با بررسی شرایط و وضعیت جسمانی بیمار برنامه خاصی را بر هر شخصی ارائه می دهند.

فیزیوتراپی در رفع مشکل پای پرانتزی اهمیت زیادی دارد. یکی از ساده‌ترین راهکارهای فیزیوتراپی برای این مشکل آن است که فیزیوتراپیست یا درمانگر پاهایی که حالت پرانتزی دارند را ماساژ می‌دهد.

درمانگر پاهای فردی که مشکل پای پرانتزی دارد را، در حالی که فرد دراز کشیده است به عقب و جلو حرکت می‌دهد. در واقع، این روشی عالی برای رفع پای پرانتزی در کودکان است. این روش کمک می‌کند تا نحوه راه رفتن بیماران بدون صرف وقت و انرژی زیاد اصلاح شود. در صورتی که فردی بخواهد از روش‌های غیر جراحی برای درمان این مشکل کمک بگیرد، برای دستیابی به بهترین نتایج لازم است یک دوره 3 تا 5 ماهه فیزیوتراپی انجام دهد.

 

پزشک متخصص از چه راه هایی به تشخیص پای پرانتزی می پردازد؟

یکی از ابتدایی ترین راه های تشخیص پای پرانتزی، مشاهده فاصله بین زانوهاست. یعنی زمانی که فرد ایستاده و پاها را کنار هم قرار می دهد، بین زانوها فاصله وجود دارد. اغلب زانوی پرانتزی با درد زانو همراه نیست. پزشک متخصص برای تشخیص پای پرانتزی در بزرگسالان و کودکان از روشهای زیر استفاده می کند:

 

تشخیص پای پرانتزی با آزمایش

ممکن است علت پای پرانتزی، وجود یک سری بیماریها باشد. پزشک برای تشخیص پای پرانتزی در نوجوانان و بزرگسالان و حتی کودکان ممکن است آزمایشهایی را تجویز کند. این آزمایشها ممکن است مربوط به آزمایش ژنتیک، آزمایش خون، آزمایش ادرار یا تراکم سنجی استخوانهای فرد بیمار باشد. همچنین ممکن است میزان ویتامین D فرد بیمار نیز بررسی شود.

 

تشخیص پای پرانتزی با اشعه ایکس

گاهی پزشک در مواردی مجبور است برای تشخیص پای پرانتزی در بزرگسالان و کودکان از اشعه ایکس استفاده کند. به کمک تصویربرداری اشعه ایکس می توان به تشخیص محل ناهنجاری ( بدین معنی که پزشک به کمک این تصاویر کاملا متوجه می شود که ناهنجاری در استخوان درشت نی است یا استخوان ران)و تعیین اندازه زاویه پای پرانتزی پی برد.

 

تشخیص پای پرانتزی با سی‌تی اسکن

از روش سی تی اسکن زمانی استفاده می شود که پزشک تاثیر روش درمانی را در بیمار ببیند و یا مشکل انحراف بیمار با دیگر روش های تصویربرداری مشخص نشود.

درمان پای پرانتزی با جراحی استئوتومی

 

دکتر متخصص از چه روش هایی برای درمان پای پرانتزی استفاده می کند؟

پزشک متخصص ارتوپد یا فوق تخصص زانو با توجه به اینکه علت پای پرانتزی چیست و میزان انحراف زانوها چقدر است و براسای تشخیص خود از روش های متعددی برای درمان استفاده می کند:

 

دکتر متخصص از چه روش هایی برای درمان پای پرانتزی استفاده می کند؟

 

  • تجویز ویتامین دی ( در افرادی که به دلیل نرمی استخوان به این عارضه دچار شده اند)
  • تجویز بریس یا زانوبند های مخصوص
  • گچ گرفتن پاها
  • تجویز کفی های طبی و مخصوص
  • درمان پای پرانتزی با فیزیوتراپی
  • جراحی استئوتومی
  • جراحی فقط برای موارد شدید توصیه می‌شود. بعضی اوقات، در صورتی که استفاده از بریس یا گچ گرفتن پاها کمکی به رفع حالت پرانتزی آن‌ها نکرده باشد، ممکن است پزشک به بیماران توصیه کند جراحی انجام دهند.
  • جدیدترین جراحی پای پرانتزی که توسط فوق تخصص زانو انجام می شود؛ جراحی استئوتومی زانو است که موجب اصلاح فرم ناصحیح زانوها می شود.

 

اهمیت مهارت در جراحی پای پرانتزی

بهترین جراح پای پرانتزی برای درمان ژنوواروم کیست؟

بسیاری از افرادی که پای پرانتزی دارند به دنبال بهترین جراح زانو برای درمان این اختلال می باشند. زیرا اکثر ما به تاثیر جراح خوب در داشتن جراحی موفقیت آمیز و رضایت بخش، واقف هستیم.

همانطور که می دانید اشتباهات پزشکی می تواند عوارض نامطلوب و حتی غیرقابل جبرانی را به بیمار تحمیل سازد. بنابراین پرس و جو و انتخاب بهترین جراح پای پرانتزی می تواند گزینه ی بسیار مهم و مناسب برای داشتن جراحی موفقیت آمیز و کسب نتایج رضایت بخش از روند جراحی، باشد.

آیا شما هم به دنبال یافتن بهترین جراح برای درمان پای پرانتزی در تهران هستتید؟ آیا می خواهید که عوارض و مشکلات بعد از عمل را کاش دهید؟ در این مطلب در کنار معرفی نحوه جراحی مطلوب ، شما را از اهمیت و ضرورت انتخاب جراح حاذق در این حوزه آگاه می کنیم.

 

روش جدید جراحی پای پرانتزی

یکی از تکنیک های نوین و کارآمد برای درمان پای پرانتزی، جراحی استئوتومی یا High tibial osteotomy می باشد.

روش های مختلفی بسته به شدت پرانتزی بودن زانو و عوارض ناشی از آن، برای جراحی استئوتومی وجود دارد که از جمله روش های شایع به منظور انجام این جراحی می توان به مواردی همچون: closing wedge وopening wedge اشاره کرد.

  

سخن پایانی

روش های مختلف برای اصلاح پای پرانتزی بر اساس نیازهای دقیق بیماری و مطابق با تغییر شکل استخوانی و معاینه فیزیکی برنامه ریزی می شوند. اگرچه ممکن است بیمار به روش خاصی از جراحی تمایل داشته باشد، یک معاینه جامع و رادیوگرافی درمان بهینه را هدایت می کند.

دکتر علیرضا امین جواهری، جراح ارتوپد و فوق تخصص زانو و لگن از دانشگاه زوريخ سوييس و فارغ التحصیل مقطع دکترا دانشگاه علوم پزشکی تهران با سالهه تجربه و دانش، جراحی شما را با نوین ترین روش های روز دنیا انجام خواهد داد که کمترین عوارض و بیشترین اثربخشی را به همراه داشته باشد.

شما عزیزان می توانید، برای كسب اطلاعات بیشتر و درخواست نوبت جهت معاینه حضوری توسط دکتر با مطب ایشان تماس بگیرید.


مطالب مشابه

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

درمان خانگی پارگی مینیسک زانو
درمان خانگی پارگی مینیسک زانو

درمانی خانگی مینیسک زانو به کاهش درد ناشی از پارگی مینیسک زانو کمک می‌کنند. اما برای درمان قطعی به مراجعه به پزشک و استفاده از روش‌های درمانی اصولی‌تر ازجمله دارودرمانی و گاهاً عمل جراحی نیاز است.

کندروپلاستی یا دبريدمان توسط آرتروسکوپی
کندروپلاستی یا دبريدمان توسط آرتروسکوپی

کندروپلاستی یا دبریدمان توسط آرتروسکوپی عمل جراحی‌ای است که برای صاف کردن غضروف آسیب‌دیده در زانو استفاده می‌شود. این روش کم تهاجمی از دوربین کوچکی به نام آرتروسکوپ برای بررسی داخل و از ابزارهای کوچک برای ترمیم زانو استفاده می‌کند.

سندرم باند ایلیوتیبیال چیست؟ علت، علائم و روش های درمان
سندرم باند ایلیوتیبیال چیست؟ علت، علائم و روش های درمان

سندرم باند ایلیوتیبیال (ITBS) یک آسیب شایع جانبی زانو است. استفاده بیش‌ازحد و خمیدگی و کشیدگی مکرر زانو معمولاً باعث این نوع آسیب می‌شود. زمانی این آسیب رخ می‌دهد که باند IT سفت، تحریک یا ملتهب شود.

پارگی رباط صلیبی قدامی ACL
پارگی رباط صلیبی قدامی ACL

آسیب‌های ورزشی معمولاً باعث پارگی رباط صلیبی قدامی می‌شوند و احتمالاً برای ترمیم آن به جراحی نیاز خواهید داشت. اکثر افراد بهبودی کامل پیدا می‌کنند و ورزش را بدون عواقب طولانی‌مدت از سر می‌گیرند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×