• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
جراحی تعویض مفصل زانو در بیماران دیابتی چگونه انجام می شود؟

جراحی تعویض مفصل زانو در بیماران دیابتی چگونه انجام می شود؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۰۳ فروردین ۱۳۹۸

جراحی تعویض مفصل زانو در بیماران دیابتی بسیار حساس است و باید زیر نظر بهترین جراح زانو انجام شود.

آیا تعویض مفصل زانو در افراد دیابتی امکان پذیر است؟

آیا افرادی که مبتلا به فشار خون و یا سایر بیماری های زمینه ای هستند، کاندید مناسبی برای جراحی تعویض مفصل زانو می باشند؟

با ابداع روش های نوین در عرصه ی جراحی تعویض مفصل زانو، دیگر محدوده ی سنی خاصی برای این جراحی وجود ندارد. بنابراین هر فرد در هر سنی با هر جنسیتی (بنا به تجویز جراح تعویض مفصل زانو و در نظر گرفتن شرایط و شدت آسیب دیدگی مفصل مربوطه) می تواند کاندید عمل جراحی تعویض مفصل زانو باشد.

با این حال جراح ارتوپدی تلاش خود را می کند تا افراد پایین تر از 60 سال را از طریق روش های ساده تر مانند فیزیوتراپی و تغییر سبک زندگی، یا کمک گرفتن از تکنیک های کم تهاجمی مانند: آرتروسکوپی مفصل زانو، تحت درمان قرار دهد.

اما اگر روش های مذکور تاثیری در درمان عوارض موجود نداشته باشند، عمل جراحی تعویض مفصل زانو در اولویت درمانی قرار می گیرد.

تعویض مفصل زانو

جراحی تعویض مفصل زانو در سنین بالا

 

تعویض مفصل زانو در سنین بالا

آیا تعویض مفصل زانو در افراد مسن (بالاتر از 80 سال) امکان پذیر است؟  مطمئنا تعداد بیماری های زمینه ای با گذر زمان و افزایش سن نیز بیشتر می شود. بنابراین ممکن است این سوال نظرتان را جلب کند که، آیا جراحی تعویض مفصل زانو در افراد دیابتی، عوارضی به همراه دارد؟

پاسخ به سوال فوق منفی می باشد. امروزه با گسترش تکنولوژی و پیشرفت دانش پزشکی، راهکارهای موثری در کنترل بیماری های زمینه ای پدید آمده اند.

بنابراین بیماری هایی همچون: دیابت، فشارخون و... اختلالی در روند جراحی تعویض مفصل زانو ایجاد نمی کنند.

 

عمل تعویض مفصل زانو چقدر طول میکشد

شاید با شنیدن نام جراحی تعویض مفصل زانو به این فکر کنید که این عمل آنقدر پیچیده می باشد که ممکن است ساعت ها به طول انجامد!! اما در حقیقت اینگونه نیست.

  • اکثر عمل های جراحی تعویض مفصل زانو در شرایط مناسب در محدوده ی زمانی بین 45 تا 50 دقیقه به طول می انجامد.

تمامی شرایط بیمار قبل از عمل جراحی مورد بررسی دقیق قرار می گیرد. در طی بررسی های مورد نیاز، قند خون بیمار کنترل می شود و از نظر قلبی نیز آمادگی لازم برای عمل جراحی را پیدا می کند.

ما در اغلب موارد افراد مسن را با اعمال بی حسی تحت عمل جراحی قرار می دهیم، بنابراین فرد دچار عوارض بعد از بیهوشی نیز، نخواهد شد و معمولا  فردای جراحی تعویض مفصل زانو مرخص می شوند.

تعویض مفصل زانو در افراد دیابتی

جراحی تعویض مفصل زانو در افراد مبتلا به دیابت

دانستنی های بعد از عمل تعویض مفصل زانو

مراقبت های بعد از عمل تعویض مفصل زانو تاثیر بسزایی در نتایج حاصل از این جراحی دارند. بنابراین توصیه ی ما به بیماران عزیز این است تا با دقت به نکات گوشزد شده از سوی جراح خود توجه کنند.

وزن بالا اثر تخریبی در مفصل های کاربردی مانند زانو ها دارند. همانطور که وزن بالا می تواند مفصل زانوی سالم را تخریب کند، اثرات سوئی در مفصل تعویض شده نیز دارد.

بنابراین توصیه ی ما به بیماران عزیز مبتلا به دیابت و سایر بیماری های زمینه ای این است که در جهت رسیدن به وزن ایده آل تلاش کنند تا از آسیب دیدن مفصل تعویض شده ی خود، جلوگیری کنند.

 

چکیده مطلب

با توجه به مطالب فوق میتوان به این نتیجه رسید که جراحی تعویض مفصل زانو در افراد دیابتی مشکلی ندارد. زیرا آسیب دیدگی شدید مفصل زانو می تواند باعث کاهش کیفیت زندگی افراد مسن و یا افراد مبتلا به بیماری هایی مانند دیابت و ... شود. بنابراین جراحی تعویض مفصل زانو راهی برای برطرف ساختن عوارض ناشی از آسیب دیدگی زانو و تقویت کیفیت زندگی در این افراد می باشد.


مطالب مشابه

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟
سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟

سندرم تونل تارسال (TTS) می‌تواند باعث درد، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن در پاها شود. این بیماری به‌خاطر التهاب عصب تیبیال خلفی که در امتداد قسمت داخلی مچ پا قرار دارد، ایجاد می‌شود. التهاب به‌دلیل آسیب عصبی و فشردگی اتفاق میفتد.

سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟
سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟

سزاموئیدیت، اختلالی است که در آن استخوان‌های سزاموئید و بافت‌های نرم اطراف آن‌ها دچار التهاب و درد می‌شوند. درد در زیر مفصل انگشت شست پا احساس می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند افراد جوان و فعال بیشتر تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟
مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟

مورتون نوروما (نوروم مورتون) التهاب عصبی در پای شما است. این بیماری به‌خاطر بزرگ شدن اعصاب بین انگشتی، بین استخوان‌های متاتارس، که پا را به انگشتان سوم و چهارم (انگشتان میانی نزدیک به انگشت کوچک پا) متصل می‌کنند، اتفاق میفتد.

علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟
علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟

بیماری متاتارسالژیا به درد و التهاب در قسمت توپی‌شکل کف پا اشاره دارد. این ناحیه بین قوس‌ها و انگشتان پا در کف پا قرار دارد. درد ناشی از متاتارسالژیا معمولاً زیر یک یا چند استخوان از پنج استخوان در پایه انگشتان پا و بالای استخوان متاتارس رخ می‌دهد.

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟
علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟

درد کف پا در هنگام راه رفتن می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی، ازجمله پوشیدن کفش‌های نامناسب، انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت، ایستادن طولانی در محل کار و … باشد. این درد ممکن است از مشکلاتی در استخوان‌ها، اعصاب، غضروف، تاندون‌ها یا رباط‌های پا ناشی شود.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×