• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
خطرات و عوارض عمل آرتروسکوپی مفصل زانو

خطرات و عوارض عمل آرتروسکوپی مفصل زانو

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۶ دی ۱۴۰۲

جراحی آرتروسکوپی زانو یک روش بی خطر است، با این حال، برخی از خطرات مرتبط با آن نیز وجود دارد. هنگامی که یک جراح ارتوپد انجام عمل آرتروسکوپی زانو را در نظر می گیرد، معمولاً مزایا و خطرات را در هر فرد به صورت جداگانه ارزیابی می کند.

جراحی آرتروسکوپی زانو یک روش کم تهاجمی برای ترمیم رباط یا منیسک زانو است. این روش بسیار پیشرفته بیش از 90 درصد درصد احتمال موفقیت دارد. آرتروسکوپی شامل استفاده از برش های کوچکتر و ابزارهای تخصصی برای انجام عمل ترمیم است.

جراحی آرتروسکوپی زانو یک روش بی خطر است، با این حال، برخی از خطرات مرتبط با آن نیز وجود دارد. هنگامی که یک جراح ارتوپد انجام عمل آرتروسکوپی زانو را در نظر می گیرد، معمولاً مزایا و خطرات را در هر فرد به صورت جداگانه ارزیابی می کند.

حتما مطالعه کنید : آرتروسکوپی زانو چیست

خطرات و عوارض

خطرات و عوارض مرتبط با جراحی آرتروسکوپی زانو شامل عفونت، آسیب عصبی، لخته شدن خون، تورم و سفتی مداوم، حمله قلبی و سکته است.

 

خطرات و عوارض

 

عفونت

آرتروسکوپی به دلیل انجام برش های کوچکی که برای عبور آرتروسکوپ لازم است، خطر عفونت را کاهش می دهد. خطر عفونت ناشی از جراحی آرتروسکوپی زانو بسیار کم است و از 0.009 تا 0.4 درصد متغیر است. یک عارضه جدی‌تر پس از عمل، عفونت عمیق در مفصل است. این نوع عفونت نسبت به عفونت های سطحی میزان بروز کمتری دارد.

مرگ

خطر مرگ و میر به دنبال آرتروسکوپی زانو بسیار کم است. در واقع، خطر مرگ و میر در بیمارانی که تحت آرتروسکوپی زانو قرار می گیرند، کمتر از جمعیت عمومی است. این واقعیت به این دلیل نسبت داده شده است که افرادی که تحت عمل جراحی آرتروسکوپی قرار می گیرند، معمولا افراد فعال تری هستند.

خطر کلی مرگ و میر مرتبط با جراحی آرتروسکوپی زانو در 30 روز پس از جراحی 0.008 درصد برآورد شده است.

نکته اصلی این است که احتمال مرگ و میر ناشی از جراحی آرتروسکوپی زانو بسیار بسیار کم است.

آسیب عصبی

جراح ارتوپد برای انجام آرتروسکوپی سه برش کوچک در اطراف جلوی زانو ایجاد می کند. در حالی که در این عمل خطر آسیب عصبی وجود دارد، روش قدامی این خطر را به شدت کاهش می دهد زیرا اعصاب اصلی و عروق خونی در پشت زانو قرار دارند. آسیب عصبی می تواند در طول بخیه زدن منیسک نیز رخ دهد، به همین دلیل است که انتخاب جراحی که تجربه زیادی در انجام آرتروسکوپی دارد، بسیار مهم است.

لخته شدن خون

خطر ایجاد لخته های خون پس از آرتروسکوپی زانو در بیمارانی که دارای اختلالات خونی یا مشکلات ژنتیکی هستند که آنها را مستعد لخته شدن می کند ، افزایش می یابد. برای بیمارانی که اختلالات خونی ندارند، این خطر بسیار کم است. برای جلوگیری از لخته شدن خون، داروهای ضد انعقاد یا رقیق کننده های خون تجویز می شوند. جوراب‌های فشاری و همچنین تمرینات حرکتی و فیزیوتراپی نیز برای جلوگیری از لخته شدن خون حیاتی هستند. 

حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیه

بیماران مبتلا به بیماری های زمینه ای مانند بیماری قلبی و کلیوی ممکن است دچار عوارض جدی و کشنده شوند. بعد از جراحی، التهابی در بدن ایجاد می شود که برای بهبودی لازم است اما در عین حال می تواند باعث عوارض قلبی و کلیوی شود. به همین دلیل است که بیماران باید قبل از جراحی تحت آزمایشات جامع قرار گیرند.

تورم

تورم نشانه التهاب در مفصل است. اغلب افرادی که تحت آرتروسکوپی زانو قرار می گیرند، مفصل آنها قبل از هر گونه مداخله جراحی، متورم است. گاهی اوقات، تورم زانو پس از جراحی می‌تواند مداوم باشد و حتی ممکن است بدتر شود. تورم می تواند در نتیجه التهاب مداوم در مفصل، خونریزی داخل مفصل یا عفونت رخ دهد. 

اقداماتی وجود دارد که می توانید برای کاهش تورم انجام دهید، از جمله استراحت دادن به مفصل زانو، استفاده از یخ، بانداژ فشاری و بالا بردن اندام. با این حال، برای برخی از افراد، تورم ادامه می یابد و می تواند باعث احساس ناراحتی پس از جراحی آرتروسکوپی باشد. بدتر شدن تورم همچنین می تواند نشانه ای از وجود یک مشکل مهم تر باشد.

سفتی

سفتی مفصل زانو می تواند در نتیجه تشکیل بافت اسکار در اطراف مفصل زانو یا در نتیجه تورم مداوم مفصل زانو رخ دهد. اکثر افراد می توانند با مداخله درمانی مناسب پس از جراحی سفتی مفصل خود را رفع کنند.

با این حال، برای برخی از افراد، سفتی بهبود نمی‌یابد و می‌تواند باعث ناراحتی و ناتوانی مداوم پس از آرتروسکوپی زانو باشد. خم کردن زانو و انجام تمرینات توانبخشی منظم در مرحله اولیه پس از جراحی می تواند به جلوگیری از سفتی بیش از حد کمک کند.

حتما مطالعه کنید : مراقبت های بعد از عمل آرتروسکوپی زانو

درصد بسیار کمی از بیماران حتی پس از جراحی درد، تورم و سفتی را تجربه می کنند. ممکن است عمل آنها موفقیت آمیز نباشد و نیاز به آرتروسکوپی مجدد زانو داشته باشد.

خطرات و عوارض مرتبط با جراحی آرتروسکوپی زانو با وجود پزشک بی مهارت یا بی تجربه در این روش افزایش می یابد. با پزشک و بیمارستان خود در مورد میزان عوارض آرتروسکوپی زانو مشورت کنید و قبل از تصمیم به انجام آن، مزایا و خطرات آن را بسنجید. علاوه بر این، پس از جراحی دستورالعمل های پزشک را به طور دقیق دنبال کنید تا خطر ایجاد عوارض را کاهش دهید.

پیشرفت آسیب غضروف

بسیاری از افرادی که تحت عمل جراحی آرتروسکوپی زانو قرار می‌گیرند، آسیب زودهنگامی به غضروف مفصل زانویشان وارد می‌شود. به طور کلی، جراحی آرتروسکوپی درمان مناسبی برای آرتریت نیست و بسیاری از افرادی که به آرتروز مبتلا هستند، پیشرفت بیماری خود را خواهند داشت.

گاهی اوقات، افرادی که تحت عمل جراحی آرتروسکوپی قرار می‌گیرند، ممکن است پس از مداخله جراحی، پیشرفت آرتریت سریع‌تری داشته باشند.

همچنین یک وضعیت پزشکی به نام استئونکروز وجود دارد که می تواند به طور خود به خود پس از جراحی آرتروسکوپی رخ دهد. این وضعیت که به اختصار SONK (استئونکروز خودبه‌خودی زانو) نامیده می‌شود، می‌تواند منجر به زوال بسیار سریع‌تر غضروف مفصل زانو منجر شود و در نهایت ممکن است فرد نیاز به تعویض زانو داشته باشد.

جراح ارتوپد در تهران

دکتر علیرضا امین جواهری در آرتروسکوپی مفصل زانو مهارت بالایی دارد و بیش از صد جراحی بسیار پیشرفته را انجام داده است. اگر سوالی دارید می توانید برای ویزیت توسط دکتر امین جواهری وقت بگیرید یا سوال خود را با ایشان در قسمت نظرات میان بگذارید.
 


منبع محتوا : jointinstitutefl

مطالب مشابه

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • زهرا حیدری

    سلام آقای دکتر عزیز، من دختری ۳۷ ساله هستم که مینیسک هر دو زانوم دچار مشکل شده، یکی پارگی و دیگری پوسیدگی شید، و رباط صلیبی یک زانوم هم پارگی خفیف داره، و در کرمانشاه یه دکتر گفته که باید عمل بشه، من از خطرات عمل آرترسکوپی میترسم گفتم از شما بپرسم که آیا عمل بهتره یا روش دیگه ای وجود داره

    مدیر سایت

    خدا قوت اگر رباط صلیبی شما پاره نیست میشه بدون عمل با مراعات و فیزیوتراپی از کنارش گذشت و عمل نکرد.

  • فریبرز چاره طلب

    آیا دکتر جواهری با بیمه نوین همکاری و قرار داد دارند

×