• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
خطرات و عوارض عمل آرتروسکوپی مفصل زانو

خطرات و عوارض عمل آرتروسکوپی مفصل زانو

مدت مطالعه: دقیقه
انتشار : ۱۸ بهمن ۱۴۰۰

جراحی آرتروسکوپی زانو یک روش بی خطر است، با این حال، برخی از خطرات مرتبط با آن نیز وجود دارد. هنگامی که یک جراح ارتوپد انجام عمل آرتروسکوپی زانو را در نظر می گیرد، معمولاً مزایا و خطرات را در هر فرد به صورت جداگانه ارزیابی می کند.

جراحی آرتروسکوپی زانو یک روش کم تهاجمی برای ترمیم رباط یا منیسک زانو است. این روش بسیار پیشرفته بیش از 90 درصد درصد احتمال موفقیت دارد. آرتروسکوپی شامل استفاده از برش های کوچکتر و ابزارهای تخصصی برای انجام عمل ترمیم است.

جراحی آرتروسکوپی زانو یک روش بی خطر است، با این حال، برخی از خطرات مرتبط با آن نیز وجود دارد. هنگامی که یک جراح ارتوپد انجام عمل آرتروسکوپی زانو را در نظر می گیرد، معمولاً مزایا و خطرات را در هر فرد به صورت جداگانه ارزیابی می کند.

حتما مطالعه کنید : آرتروسکوپی زانو چیست

خطرات و عوارض

خطرات و عوارض مرتبط با جراحی آرتروسکوپی زانو شامل عفونت، آسیب عصبی، لخته شدن خون، تورم و سفتی مداوم، حمله قلبی و سکته است.

عفونت

آرتروسکوپی به دلیل انجام برش های کوچکی که برای عبور آرتروسکوپ لازم است، خطر عفونت را کاهش می دهد. خطر عفونت ناشی از جراحی آرتروسکوپی زانو بسیار کم است و از 0.009 تا 0.4 درصد متغیر است. یک عارضه جدی‌تر پس از عمل، عفونت عمیق در مفصل است. این نوع عفونت نسبت به عفونت های سطحی میزان بروز کمتری دارد.

مرگ

خطر مرگ و میر به دنبال آرتروسکوپی زانو بسیار کم است. در واقع، خطر مرگ و میر در بیمارانی که تحت آرتروسکوپی زانو قرار می گیرند، کمتر از جمعیت عمومی است. این واقعیت به این دلیل نسبت داده شده است که افرادی که تحت عمل جراحی آرتروسکوپی قرار می گیرند، معمولا افراد فعال تری هستند.

خطر کلی مرگ و میر مرتبط با جراحی آرتروسکوپی زانو در 30 روز پس از جراحی 0.008 درصد برآورد شده است.

نکته اصلی این است که احتمال مرگ و میر ناشی از جراحی آرتروسکوپی زانو بسیار بسیار کم است.

آسیب عصبی

جراح ارتوپد برای انجام آرتروسکوپی سه برش کوچک در اطراف جلوی زانو ایجاد می کند. در حالی که در این عمل خطر آسیب عصبی وجود دارد، روش قدامی این خطر را به شدت کاهش می دهد زیرا اعصاب اصلی و عروق خونی در پشت زانو قرار دارند. آسیب عصبی می تواند در طول بخیه زدن منیسک نیز رخ دهد، به همین دلیل است که انتخاب جراحی که تجربه زیادی در انجام آرتروسکوپی دارد، بسیار مهم است.

لخته شدن خون

خطر ایجاد لخته های خون پس از آرتروسکوپی زانو در بیمارانی که دارای اختلالات خونی یا مشکلات ژنتیکی هستند که آنها را مستعد لخته شدن می کند ، افزایش می یابد. برای بیمارانی که اختلالات خونی ندارند، این خطر بسیار کم است. برای جلوگیری از لخته شدن خون، داروهای ضد انعقاد یا رقیق کننده های خون تجویز می شوند. جوراب‌های فشاری و همچنین تمرینات حرکتی و فیزیوتراپی نیز برای جلوگیری از لخته شدن خون حیاتی هستند. 

حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیه

بیماران مبتلا به بیماری های زمینه ای مانند بیماری قلبی و کلیوی ممکن است دچار عوارض جدی و کشنده شوند. بعد از جراحی، التهابی در بدن ایجاد می شود که برای بهبودی لازم است اما در عین حال می تواند باعث عوارض قلبی و کلیوی شود. به همین دلیل است که بیماران باید قبل از جراحی تحت آزمایشات جامع قرار گیرند.

تورم

تورم نشانه التهاب در مفصل است. اغلب افرادی که تحت آرتروسکوپی زانو قرار می گیرند، مفصل آنها قبل از هر گونه مداخله جراحی، متورم است. گاهی اوقات، تورم زانو پس از جراحی می‌تواند مداوم باشد و حتی ممکن است بدتر شود. تورم می تواند در نتیجه التهاب مداوم در مفصل، خونریزی داخل مفصل یا عفونت رخ دهد. 

اقداماتی وجود دارد که می توانید برای کاهش تورم انجام دهید، از جمله استراحت دادن به مفصل زانو، استفاده از یخ، بانداژ فشاری و بالا بردن اندام. با این حال، برای برخی از افراد، تورم ادامه می یابد و می تواند باعث احساس ناراحتی پس از جراحی آرتروسکوپی باشد. بدتر شدن تورم همچنین می تواند نشانه ای از وجود یک مشکل مهم تر باشد.

سفتی

سفتی مفصل زانو می تواند در نتیجه تشکیل بافت اسکار در اطراف مفصل زانو یا در نتیجه تورم مداوم مفصل زانو رخ دهد. اکثر افراد می توانند با مداخله درمانی مناسب پس از جراحی سفتی مفصل خود را رفع کنند.

با این حال، برای برخی از افراد، سفتی بهبود نمی‌یابد و می‌تواند باعث ناراحتی و ناتوانی مداوم پس از آرتروسکوپی زانو باشد. خم کردن زانو و انجام تمرینات توانبخشی منظم در مرحله اولیه پس از جراحی می تواند به جلوگیری از سفتی بیش از حد کمک کند.

حتما مطالعه کنید : مراقبت های بعد از عمل آرتروسکوپی زانو

درصد بسیار کمی از بیماران حتی پس از جراحی درد، تورم و سفتی را تجربه می کنند. ممکن است عمل آنها موفقیت آمیز نباشد و نیاز به آرتروسکوپی مجدد زانو داشته باشد.

خطرات و عوارض مرتبط با جراحی آرتروسکوپی زانو با وجود پزشک بی مهارت یا بی تجربه در این روش افزایش می یابد. با پزشک و بیمارستان خود در مورد میزان عوارض آرتروسکوپی زانو مشورت کنید و قبل از تصمیم به انجام آن، مزایا و خطرات آن را بسنجید. علاوه بر این، پس از جراحی دستورالعمل های پزشک را به طور دقیق دنبال کنید تا خطر ایجاد عوارض را کاهش دهید.

پیشرفت آسیب غضروف

بسیاری از افرادی که تحت عمل جراحی آرتروسکوپی زانو قرار می‌گیرند، آسیب زودهنگامی به غضروف مفصل زانویشان وارد می‌شود. به طور کلی، جراحی آرتروسکوپی درمان مناسبی برای آرتریت نیست و بسیاری از افرادی که به آرتروز مبتلا هستند، پیشرفت بیماری خود را خواهند داشت.

گاهی اوقات، افرادی که تحت عمل جراحی آرتروسکوپی قرار می‌گیرند، ممکن است پس از مداخله جراحی، پیشرفت آرتریت سریع‌تری داشته باشند.

همچنین یک وضعیت پزشکی به نام استئونکروز وجود دارد که می تواند به طور خود به خود پس از جراحی آرتروسکوپی رخ دهد. این وضعیت که به اختصار SONK (استئونکروز خودبه‌خودی زانو) نامیده می‌شود، می‌تواند منجر به زوال بسیار سریع‌تر غضروف مفصل زانو منجر شود و در نهایت ممکن است فرد نیاز به تعویض زانو داشته باشد.

جراح ارتوپد در تهران

دکتر علیرضا امین جواهری در آرتروسکوپی مفصل زانو مهارت بالایی دارد و بیش از صد جراحی بسیار پیشرفته را انجام داده است. اگر سوالی دارید می توانید برای ویزیت توسط دکتر امین جواهری وقت بگیرید یا سوال خود را با ایشان در قسمت نظرات میان بگذارید.
 


منبع محتوا : jointinstitutefl
این مقاله را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

پای ضربدری

پای ضربدری

پای ضربدری حالتی است که وقتی فرد زانوهایش را کنار هم قرار می‌دهد، بین مچ پاهایش فاصله وجود دارد. این بیماری در کودکان 3 تا 6 ساله رایج است و معمولاً با رشد بهتر می شود. اما گاهی اوقات کودکان بزرگتر یا بزرگسالان نیز می توانند بین ناهنجاری را داشته باشند.

پای پرانتزی

پای پرانتزی

پای پرانتزی به حالتی گفته می‌شود که در آن پاهای فرد خمیده (به بیرون) به نظر می رسد، حتی زمانی که مچ پاها کنار هم جفت هستند. این ناهنچاری در نوزادان طبیعی است. اما بعد از 3 سالگی و یا بزرگسالی باید توسط متخصص ارتوپدی ارزیابی شود.

آب آوردن زانو - علت، علائم و نحوه تشخیص و درمان

آب آوردن زانو - علت، علائم و نحوه تشخیص و درمان

آب آوردن زانو یا افیوژن و یا ورم زانو مشکل جدی و آزار دهنده ای است که در آن مایع مفصلی اطراف زانو بیشتر از مقدار طبیعی ترشح می شود در این صورت بیمار به علائم و دردهای غیر قابل تحمل دچار می شود.

آرتروز (استئوآرتریت)

آرتروز (استئوآرتریت)

آرتروز یا استئوآرتریت که از آن با عنوان‌های بیماری دژنراتیو مفاصل یا "ساییدگی" نیز نام می‌برند، اغلب در دست ها، ران و زانوها بروز می کند.در این بیماری غضروف داخل مفصل شروع به تخریب کرده و استخوان زیرین شروع به تغییر می کند.

آرتروز زانو

آرتروز زانو

آرتروز زانو زمانی اتفاق می افتد که غضروف مفصل زانوی شما تخریب می‌شود. استخوان‌های مفصل زانو به هم ساییده می‌شوند که باعث می‌شود زانوها آسیب دیده و سفت یا متورم شوند.

آرتروز لگن

آرتروز لگن

آرتروز مفصل لگن یا ران باعث درد و سفتی می شود و می‌تواند انجام فعالیت های روزمره را سخت کند. از آنجا که آرتروز در طول زمان بدتر می شود، بهتر است درمان را هر چه زودتر شروع کنید، تا شانس بیشتری برای کاهش تأثیر آن بر زندگی خود داشته باشید.

آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) در  جوانان

آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) در جوانان

روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید در جوانان اشکال مختلفی دارد که برخی از آن فقط مفصل های بزرگ همچون زانو یا لگن و برخی دیگر مفصل های کوچک را درگیر می‌کند.

آسیب های شایع زانو- علائم و نحوه درمان

آسیب های شایع زانو- علائم و نحوه درمان

آسیب های شایع مفصل زانو غالباً به دنبال اعمال فشار زیاد به این مفصل ایجاد می شوند. فعالیت های بیش از حد زانو، غفلت کردن در انجام تمرینات ورزشی، اضافه وزن و بالا رفتن سن از جمله عواملی هستند که مفصل زانو را در معرض آسیب دیدگی و تخریب قرار می دهند.

بهترین جراح متخصص ارتوپد در تهران

بهترین جراح متخصص ارتوپد در تهران

اگر به دنبال بهترین جراح ارتوپد در تهران می گردید لازم است تمامی پارامترهای مهم در انتخاب درست را مد نظر قرار دهید تا در جهت اعمال جراحی و درمان بیماری‌های مفصلی خود اقدامات لازم را انجام دهید.

ترمیم غضروف زانو

ترمیم غضروف زانو

عمل‌های جراحی غضروف زانو برای ترمیم، بازسازی و جایگزینی غضروف آسیب‌دیده استفاده می‌شوند. آنها معمولاً برای افرادی مناسب هستند که به جای آسیب‌های گسترده غضروفی مانند آرتروز متوسط تا شدید زانو، آسیب های غضروفی خاصی دارند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • زهرا حیدری

    سلام آقای دکتر عزیز، من دختری ۳۷ ساله هستم که مینیسک هر دو زانوم دچار مشکل شده، یکی پارگی و دیگری پوسیدگی شید، و رباط صلیبی یک زانوم هم پارگی خفیف داره، و در کرمانشاه یه دکتر گفته که باید عمل بشه، من از خطرات عمل آرترسکوپی میترسم گفتم از شما بپرسم که آیا عمل بهتره یا روش دیگه ای وجود داره

    0
    0
    تیم محتوا
    مدیر سایت

    خدا قوت اگر رباط صلیبی شما پاره نیست میشه بدون عمل با مراعات و فیزیوتراپی از کنارش گذشت و عمل نکرد.

    2
    1
  • فریبرز چاره طلب

    آیا دکتر جواهری با بیمه نوین همکاری و قرار داد دارند

    0
    0
×
شروع مکالمه
یکی از اعضا را انتخاب و در واتساپ گفتگو کنید

کارشناسان ما به سرعت پاسخگوی شما هستند.

درخواست ویزیت حضوری و آنلاین