• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
تعویض مفصل زانو چند سال دوام دارد؟ طول عمر پروتز

تعویض مفصل زانو چند سال دوام دارد؟ طول عمر پروتز

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۳۰ دی ۱۴۰۲

پبش تر مفصل جایگزین‌شده 10 تا 15 سال دوام می‌آورد اما پیشرفت‌های تدریجی در کیفیت مواد و طرح‌ها، طول عمر مفاصل جدید را از ۱۰ تا ۲۰ سال افزایش داده است.

متأسفانه، هیچ‌کس مطمئن نیست که تعویض مفصل زانو آخرین عمل مورد نیاز برای او خواهد بود یا خیر. هیچ عمل مفصلی 100 درصد موفقیت‌آمیز نبوده و هیچ مفصل مصنوعی‌ای دائمی نیست. اما به‌طورکلی، مفصل جایگزین‌شده 10 تا 15 سال دوام می‌آورد. طول عمر مفصل جایگزین‌شده به موارد زیر بستگی دارد:

 

نکاتی که طول عمر مفصل را افزایش مي‌دهند

اجتناب از انجام فعالیت‌های سنگین

فعالیت‌هایی که بر مفصل پا فشار زیادی وارد می‌کنند مانند دویدن و پریدن، سایش مفصل جدید را افزایش می‌دهند. ورزش‌هایی مانند دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی، وزنه‌برداری و شنا، فشار کمی بر مفصل وارد می‌کنند و باعث فرسایش مفصل نمی‌شوند.

وزن بیمار

اضافه‌وزن نیز همانند ورزش تأثیر منفی بر عمل جایگزینی مفصل دارد. داشتن وزن مناسب طول عمر مفصل را افزایش می‌دهد.

سلامت بدنی بیمار و خطر عفونت

 پوکی استخوان موجب شکستگی و جایگزینی ناموفق مفصل می‌شود. داشتن بیماری‌هایی که خطر عفونت را افزایش می‌دهند نیز عوارضی را پس از عمل به همراه دارد.

 

معمولاً طول عمر مفصل جایگزین‌شده چقدر است؟

طبق مطالعات، مفاصل جایگزین‌شده تا 20 سال دوام می‌آورند. جوان بودن بیمار، عمل مفصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. هدف شرکت‌های پزشکی این است که طول عمر این مفاصل را افزایش دهند. در آینده بیماران جوانی را خواهیم دید که بدون نیاز به عمل مجدد مفصل، بقیه عمر خود را با همان مفصل جایگزین‌شده زندگی خواهند کرد. حدود 30 سال است که پزشکان از عمل تعویض مفصل زانو استفاده می‌کنند. در این سال‌ها، پیشرفت‌های تدریجی در کیفیت مواد و طرح‌ها، طول عمر مفاصل جدید را از 10 تا 20 سال افزایش داده است.
 

آیا می‌توان عمر مفصل جایگزین‌شده را پیش‌بینی کرد؟

پیش‌بینی دوام مفصل جایگزین‌شده به دلایل مختلفی دشوار است. برای به دست آوردن این اطلاعات حدود یک تا دو دهه زمان لازم است. در تخمین عمر مفصل مصنوعی، سن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بیماران جوان‌تر، میزان فعالیت بیشتری دارند و فشار زیادی بر مفصل جدید خود وارد می‌کنند. به همین دلایل، برخی از جراحان به بیماران جوان‌تر توصیه می‌کنند که حتی با داشتن درد یا سفتی مفاصل، جراحی را به تعویق بیاندازند.

 

عمر مفصل زانو بستگی به عمر بیمار هم دارد

 

عمل تعویض مفصل را در چه سنی باید انجام داد؟

میانگین سن بیمارانی که این عمل را انجام می‌دهند 85 سال است. طبق مطالعات، افرادی که عمل تعویض مفصل انجام داده‌اند می‌توانند حداقل به اندازه مسافت یک خیابان راه بروند. با توجه به این آمار، این افراد حتی با کهولت سن نیز توانایی پیاده‌روی و انجام فعالیت‌های زندگی روزمره خود را خواهند داشت. 

 

آیا پس از عمل مفصل، به عمل مجدد زانو نیاز داریم؟

در 5 سال اول جراحی مفصل، حدود 2 درصد از بیماران نیاز به عمل مجدد دارند. اگر اولین عمل جایگزینی مفصل به‌دلایلی مانند عفونت یا شل شدن مفصل ناموفق باشد، عمل دوم (یا حتی سوم) لازم است و خطر این جراحی بسیار بالا است. همچنین انجام جراحی مجدد قطعاً دشوارتر است؛ زیرا دوره بهبود زانو طولانی‌تر بوده و احتمال موفقیت عمل جدید، نسبت به عمل اول پایین‌تر است.

 

آیا چاقی یا میزان فعالیت بدنی بر طول عمر مفصل تأثیر دارد؟

انجام فعالیت‌های سنگین باعث می‌شود افراد در 50 سالگی خود به عمل تعویض مفصل نیاز پیدا کنند. همه اعضای بدن ما عمر محدودی دارند. هرچه بیشتر ورزش‌هایی مانند تنیس و ماراتن انجام دهید، مفاصل‌تان سریع‌تر فرسوده می‌شوند. داشتن اضافه‌وزن نیز به زانوها فشار آورده و نیاز به عمل تعویض مفصل در سنین پایین‌تر را افزایش می‌دهد.

 

برای تولید مفاصل مصنوعی از چه موادی استفاده می‌کنند؟

دانشمندان سال‌ها پیش پروتز اُکسینیوم (نام تجاری ماده‌ای است که برای مفاصل جایگزین استفاده می‌شود) را از اُکسایش عنصر زیرکونیوم به دست آوردند. چون مفاصل قبلی برای بیماران حساسیت‌زا بودند، دانشمندان این مفصل جدید را باهدف رفع این مشکل اختراع کردند. محققان پس از مدتی آن را با پلی‌اتیلن ترکیب کردند و از طول عمر بالای اکسینیوم شگفت‌زده شدند.

بهترین برندهای مفاصل مصنوعی زانو کدام اند؟

برخی از بهترین شرکت‌های تولیدکننده مفاصل مصنوعی عبارت‌اند از:

  • زیمِر
  • اِسترایکِر
  • دِپو
  • اِسمیت 
  • گروپ لِپین
  • بایو تِک
  • مونوگرام

 

 بهترین برندهای مفاصل مصنوعی

 

جمع‌بندی

دانشمندان پس از انجام آزمایش‌های متعدد بر کیفیت مواد به‌کاررفته در مفصل، توانستند مفصلی را اختراع کنند که با رعایت برخی دستورالعمل‌‌ها تا 30 سال دوام بیاورد. اگر شما ورزش‌های سنگین انجام دهید مفاصل اصلی یا مصنوعی شما زودتر از بین خواهند رفت. طول عمر مفاصل مصنوعی به جنس مواد به‌کاررفته در آن‌ها نیز بستگی دارد.

 

منابع

drralphrizk.com

www.health.harvard.edu

www.mcleodhealth.org

 

مطالب مشابه

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟
علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟

درد کف پا در هنگام راه رفتن می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی، ازجمله پوشیدن کفش‌های نامناسب، انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت، ایستادن طولانی در محل کار و … باشد. این درد ممکن است از مشکلاتی در استخوان‌ها، اعصاب، غضروف، تاندون‌ها یا رباط‌های پا ناشی شود.

لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل
لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل

اگر لوپوس دارید، به احتمال زیاد درد مفاصل یکی از علائم شماست. خبر خوب این است که بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری مزمن خود‌ایمنی می‌توانند درد مفاصل را با دارو و ورزش کنترل کنند. اما اگر درد مفاصل شما از کنترل خارج شده است و در فعالیت‌های روزانه‌تان اختلال ایجاد می‌کند، جراحی تعویض مفصل زانو ممکن است راه‌حل مناسبی باشد.

برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب
برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب

تحقیقات نشان می‌دهند رژیم غذایی خاصی برای درمان روماتیسم مفصلی وجود ندارد، اما برخی غذاها می‌توانند به کاهش التهاب (تحریک، درد، تورم) در بدن شما کمک کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند به مدیریت وزن که برای جلوگیری از فشار بیش‌ازحد بر مفاصل مهم است، کمک می‌کنند.

آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟
آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟

آرتریت سپتیک (آرتریت عفونی) معمولاً توسط باکتری‌ها، ویروس‌ها یا قارچ‌ها ایجاد می‌شود. این بیماری، نوعی التهاب مفصلی است که توسط عفونت ایجاد می‌شود و مفصلی بزرگ در بدن مانند زانو یا مفصل ران را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟
استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟

استئوکندریت دیسکان انتهای استخوان در مفصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری باعث قطع جریان خون به بخشی از استخوان شده و باعث نرم و ضعیف شدن آن می‌شود. در نهایت، قسمت آسیب‌دیده از بقیه استخوان جدا شده و مقداری غضروف را نیز با خود می‌کشد و علامتی را در جایی که استخوان و غضروف جدا می‌شوند، باقی می‌گذارد.

لوپوس - شناخت علائم و اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام
لوپوس - شناخت علائم و اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام

لوپوس بیماری‌ای است که باعث التهاب در سراسر بدن می‌شود. در این بیماری خودایمنی، به جای این که سیستم ایمنی بدن از شما محافظت کند، به بدنتان آسیب می‌رساند.

نقرس کاذب چیست؟ علت ، علائم و روش های تشخیص و درمان این بیماری
نقرس کاذب چیست؟ علت ، علائم و روش های تشخیص و درمان این بیماری

نقرس کاذب، نوعی آرتریت است که باعث ایجاد حملات ناگهانی درد و تورم در مفاصل شما شده و به‌طور رسمی به‌عنوان بیماری رسوب کریستال پیروفسفات دی هیدرات کلسیم یا CPPD شناخته می‌شود. اما این بیماری به دلیل شباهت آن به نقرس معمولاً نقرس کاذب نامیده می‌شود.

نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن
نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن

علامت اصلی نقرس زانو، درد شدید است که اغلب در طول شب شروع می‌شود. حملات حاد نقرس زانو ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشند. معمولاً درد در 24 ساعت اول شروع حملات، به اوج خود می‌رسد. حملات حاد ممکن است به طور مکرر رخ دهند یا ممکن است سال‌ها از هم فاصله داشته باشند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×