• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
تعویض مفصل زانو چند سال دوام دارد؟ طول عمر پروتز

تعویض مفصل زانو چند سال دوام دارد؟ طول عمر پروتز

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۳۰ دی ۱۴۰۲

پبش تر مفصل جایگزین‌شده 10 تا 15 سال دوام می‌آورد اما پیشرفت‌های تدریجی در کیفیت مواد و طرح‌ها، طول عمر مفاصل جدید را از ۱۰ تا ۲۰ سال افزایش داده است.

متأسفانه، هیچ‌کس مطمئن نیست که تعویض مفصل زانو آخرین عمل مورد نیاز برای او خواهد بود یا خیر. هیچ عمل مفصلی 100 درصد موفقیت‌آمیز نبوده و هیچ مفصل مصنوعی‌ای دائمی نیست. اما به‌طورکلی، مفصل جایگزین‌شده 10 تا 15 سال دوام می‌آورد. طول عمر مفصل جایگزین‌شده به موارد زیر بستگی دارد:

 

نکاتی که طول عمر مفصل را افزایش مي‌دهند

اجتناب از انجام فعالیت‌های سنگین

فعالیت‌هایی که بر مفصل پا فشار زیادی وارد می‌کنند مانند دویدن و پریدن، سایش مفصل جدید را افزایش می‌دهند. ورزش‌هایی مانند دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی، وزنه‌برداری و شنا، فشار کمی بر مفصل وارد می‌کنند و باعث فرسایش مفصل نمی‌شوند.

وزن بیمار

اضافه‌وزن نیز همانند ورزش تأثیر منفی بر عمل جایگزینی مفصل دارد. داشتن وزن مناسب طول عمر مفصل را افزایش می‌دهد.

سلامت بدنی بیمار و خطر عفونت

 پوکی استخوان موجب شکستگی و جایگزینی ناموفق مفصل می‌شود. داشتن بیماری‌هایی که خطر عفونت را افزایش می‌دهند نیز عوارضی را پس از عمل به همراه دارد.

 

معمولاً طول عمر مفصل جایگزین‌شده چقدر است؟

طبق مطالعات، مفاصل جایگزین‌شده تا 20 سال دوام می‌آورند. جوان بودن بیمار، عمل مفصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. هدف شرکت‌های پزشکی این است که طول عمر این مفاصل را افزایش دهند. در آینده بیماران جوانی را خواهیم دید که بدون نیاز به عمل مجدد مفصل، بقیه عمر خود را با همان مفصل جایگزین‌شده زندگی خواهند کرد. حدود 30 سال است که پزشکان از عمل تعویض مفصل زانو استفاده می‌کنند. در این سال‌ها، پیشرفت‌های تدریجی در کیفیت مواد و طرح‌ها، طول عمر مفاصل جدید را از 10 تا 20 سال افزایش داده است.
 

آیا می‌توان عمر مفصل جایگزین‌شده را پیش‌بینی کرد؟

پیش‌بینی دوام مفصل جایگزین‌شده به دلایل مختلفی دشوار است. برای به دست آوردن این اطلاعات حدود یک تا دو دهه زمان لازم است. در تخمین عمر مفصل مصنوعی، سن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بیماران جوان‌تر، میزان فعالیت بیشتری دارند و فشار زیادی بر مفصل جدید خود وارد می‌کنند. به همین دلایل، برخی از جراحان به بیماران جوان‌تر توصیه می‌کنند که حتی با داشتن درد یا سفتی مفاصل، جراحی را به تعویق بیاندازند.

 

عمر مفصل زانو بستگی به عمر بیمار هم دارد

 

عمل تعویض مفصل را در چه سنی باید انجام داد؟

میانگین سن بیمارانی که این عمل را انجام می‌دهند 85 سال است. طبق مطالعات، افرادی که عمل تعویض مفصل انجام داده‌اند می‌توانند حداقل به اندازه مسافت یک خیابان راه بروند. با توجه به این آمار، این افراد حتی با کهولت سن نیز توانایی پیاده‌روی و انجام فعالیت‌های زندگی روزمره خود را خواهند داشت. 

 

آیا پس از عمل مفصل، به عمل مجدد زانو نیاز داریم؟

در 5 سال اول جراحی مفصل، حدود 2 درصد از بیماران نیاز به عمل مجدد دارند. اگر اولین عمل جایگزینی مفصل به‌دلایلی مانند عفونت یا شل شدن مفصل ناموفق باشد، عمل دوم (یا حتی سوم) لازم است و خطر این جراحی بسیار بالا است. همچنین انجام جراحی مجدد قطعاً دشوارتر است؛ زیرا دوره بهبود زانو طولانی‌تر بوده و احتمال موفقیت عمل جدید، نسبت به عمل اول پایین‌تر است.

 

آیا چاقی یا میزان فعالیت بدنی بر طول عمر مفصل تأثیر دارد؟

انجام فعالیت‌های سنگین باعث می‌شود افراد در 50 سالگی خود به عمل تعویض مفصل نیاز پیدا کنند. همه اعضای بدن ما عمر محدودی دارند. هرچه بیشتر ورزش‌هایی مانند تنیس و ماراتن انجام دهید، مفاصل‌تان سریع‌تر فرسوده می‌شوند. داشتن اضافه‌وزن نیز به زانوها فشار آورده و نیاز به عمل تعویض مفصل در سنین پایین‌تر را افزایش می‌دهد.

 

برای تولید مفاصل مصنوعی از چه موادی استفاده می‌کنند؟

دانشمندان سال‌ها پیش پروتز اُکسینیوم (نام تجاری ماده‌ای است که برای مفاصل جایگزین استفاده می‌شود) را از اُکسایش عنصر زیرکونیوم به دست آوردند. چون مفاصل قبلی برای بیماران حساسیت‌زا بودند، دانشمندان این مفصل جدید را باهدف رفع این مشکل اختراع کردند. محققان پس از مدتی آن را با پلی‌اتیلن ترکیب کردند و از طول عمر بالای اکسینیوم شگفت‌زده شدند.

بهترین برندهای مفاصل مصنوعی زانو کدام اند؟

برخی از بهترین شرکت‌های تولیدکننده مفاصل مصنوعی عبارت‌اند از:

  • زیمِر
  • اِسترایکِر
  • دِپو
  • اِسمیت 
  • گروپ لِپین
  • بایو تِک
  • مونوگرام

 

 بهترین برندهای مفاصل مصنوعی

 

جمع‌بندی

دانشمندان پس از انجام آزمایش‌های متعدد بر کیفیت مواد به‌کاررفته در مفصل، توانستند مفصلی را اختراع کنند که با رعایت برخی دستورالعمل‌‌ها تا 30 سال دوام بیاورد. اگر شما ورزش‌های سنگین انجام دهید مفاصل اصلی یا مصنوعی شما زودتر از بین خواهند رفت. طول عمر مفاصل مصنوعی به جنس مواد به‌کاررفته در آن‌ها نیز بستگی دارد.

 

منابع

drralphrizk.com

www.health.harvard.edu

www.mcleodhealth.org

 

مطالب مشابه

سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر
سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر

سندرم پیریفورمیس زمانی اتفاق میفتد که عضله پیریفورمیس شما عصب سیاتیک را فشرده می‌کند و منجر به التهاب می‌شود. این مسئله می‌تواند باعث درد یا بی‌حسی در لگن و پشت ساق پا در یک یا هر دو طرف بدن شود.

کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟
کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟

اگر هنگام حرکت مفاصل، صدای تق‌تق یا ترکیدن می‌شنوید، باید به آن توجه کنید. اگر صدای مفاصل با درد یا ناراحتی همراه نباشد، احتمالاً آسیبی اتفاق نیفتاده است. اما در برخی موارد صدای مفصل نشان‌دهنده کمبود مواد مغذی در بدن است.

خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن
خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن

پیشگیری و درمان لخته‌های خون پس از جراحی تعویض مفصل لگن بخش مهمی از بهبودی بیمار است. بیمارانی که تعویض مفصل انجام داده‌اند، دو تا ده روز پس از جراحی در بالاترین خطر ابتلا به DVT (ترومبوز ورید عمقی) قرار دارند و این خطر حدود سه ماه ادامه می‌یابد.

چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟
چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟

جراحی تعویض مفصل زانو، عمل بزرگی بوده که شامل دوره بهبودی قابل توجهی است و بیمار قطعاً پس از جراحی، علائمی را مشاهده می‌کند. اما تشخیص تفاوت بین درد معمول پس از جراحی و درد ناشی از لخته شدن خون بسیار مهم است. در اینجا تفاوت این علائم را توضیح می‌دهیم.

انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی
انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی

تشخیص روماتیسم مفصلی توسط معاینه فیزیکی انجام می شود و درمورد سابقه پزشکی و علائم شما سؤال می‌کنند. روماتولوژیست شما همچنین آزمایش خون و آزمایش‌های تصویربرداری را تجویز می‌کند.

راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن
راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن

آرتریت نوجوانان، بیماری‌ای خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن کودک شما به‌اشتباه سینوویوم (بافتی که داخل مفصل را می‌پوشاند) و مایع سینوویال داخل مفصل را هدف قرار می‌دهد.

جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن
جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×