• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
طول عمر تعویض مفصل زانو چقدر است؟

طول عمر تعویض مفصل زانو چقدر است؟

مدت مطالعه: دقیقه
انتشار : ۰۳ مرداد ۱۴۰۲

طول عمر تعویض مفصل زانو حدودا ۲۰ سال است که پیشرفت‌های تدریجی در کیفیت مواد و طرح‌ها، طول عمر مفاصل جدید را از ۱۰ تا ۲۰ سال افزایش داده است.

تعویض مفصل زانو

تعویض مفصل زانو، به تسکین درد ناشی از آسیب‌های مفصلی یا بیماری‌های دژنراتیو (بیماری‌هایی که باعث می‌شوند بافت یا اندام‌ها در طول زمان فرسایش یابند) مانند استئوارتریت (شایع‌ترین بیماری مزمن مفصلی) کمک می‌کند. طبق مطالعات، سالانه بیش از 600 هزار نفر جراحی جزئی یا کامل زانو انجام می‌دهند و احتمالاً این تعداد تا سال 2030 به 3٫48 میلیون نفر افزایش یابد. 

 

تعویض مفصل زانو

 

در جراحی جایگزینی مفصل زانو، استخوان ران و درشت‌نی را با یک مفصل مصنوعی یا ایمپلنت به یکدیگر متصل می‌‌کنند. بااینکه عمل تعویض مفصل زانو روشی جدید است، استفاده از آن به اواسط دهه 1800 بازمی‌گردد. با افزایش تقاضا برای عمل مفصل زانو، شرکت‌های تجهیزات پزشکی در طول سه دهه گذشته تمامی مفاصل مصنوعی را اصلاح کرده‌اند. امروزه جوانان بسیاری به دنبال راهکارهای دائمی یا موقت برای مفاصل آسیب‌دیده خود هستند. طبق آمار، جراحان سالانه بیش از 600 هزار عمل تعویض زانو و حدود 330 هزار تعویض مفصل ران انجام می‌دهند. از طرفی، خطراتی مرتبط با عمل مفصل وجود دارند. در بهترین حالت، زمان بهبودی طولانی‌تر و جراحی پرهزینه است. اگرچه طبق تحلیل‌های اقتصادی، این جراحی در درازمدت باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود.

 

آیا تضمینی برای دوام مفصل مصنوعی زانو وجود دارد؟

متأسفانه، هیچ‌کس مطمئن نیست که عمل تعویض مفصل زانو آخرین عمل مورد نیاز برای او خواهد بود یا خیر. هیچ عمل مفصلی 100 درصد موفقیت‌آمیز نبوده و هیچ مفصل مصنوعی‌ای دائمی نیست. اما به‌طورکلی، مفصل جایگزین‌شده 10 تا 15 سال دوام می‌آورد. طول عمر مفصل جایگزین‌شده به موارد زیر بستگی دارد:

 

نکاتی که طول عمر مفصل را افزایش مي‌دهند

اجتناب از انجام فعالیت‌های سنگین

فعالیت‌هایی که بر مفصل پا فشار زیادی وارد می‌کنند مانند دویدن و پریدن، سایش مفصل جدید را افزایش می‌دهند. ورزش‌هایی مانند دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی، وزنه‌برداری و شنا، فشار کمی بر مفصل وارد می‌کنند و باعث فرسایش مفصل نمی‌شوند.

وزن بیمار

اضافه‌وزن نیز همانند ورزش تأثیر منفی بر عمل جایگزینی مفصل دارد. داشتن وزن مناسب طول عمر مفصل را افزایش می‌دهد.

سلامت بدنی بیمار و خطر عفونت

 پوکی استخوان موجب شکستگی و جایگزینی ناموفق مفصل می‌شود. داشتن بیماری‌هایی که خطر عفونت را افزایش می‌دهند نیز عوارضی را پس از عمل به همراه دارد.

 

معمولاً طول عمر مفصل جایگزین‌شده چقدر است؟

طبق مطالعات، مفاصل جایگزین‌شده تا 20 سال دوام می‌آورند. جوان بودن بیمار، عمل مفصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. هدف شرکت‌های پزشکی این است که طول عمر این مفاصل را افزایش دهند. در آینده بیماران جوانی را خواهیم دید که بدون نیاز به عمل مجدد مفصل، بقیه عمر خود را با همان مفصل جایگزین‌شده زندگی خواهند کرد. حدود 30 سال است که پزشکان از عمل تعویض مفصل زانو استفاده می‌کنند. در این سال‌ها، پیشرفت‌های تدریجی در کیفیت مواد و طرح‌ها، طول عمر مفاصل جدید را از 10 تا 20 سال افزایش داده است.
 

آیا می‌توان عمر مفصل جایگزین‌شده را پیش‌بینی کرد؟

پیش‌بینی دوام مفصل جایگزین‌شده به دلایل مختلفی دشوار است. برای به دست آوردن این اطلاعات حدود یک تا دو دهه زمان لازم است. در تخمین عمر مفصل مصنوعی، سن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بیماران جوان‌تر، میزان فعالیت بیشتری دارند و فشار زیادی بر مفصل جدید خود وارد می‌کنند. به همین دلایل، برخی از جراحان به بیماران جوان‌تر توصیه می‌کنند که حتی با داشتن درد یا سفتی مفاصل، جراحی را به تعویق بیاندازند.

 

عمر مفصل زانو بستگی به عمر بیمار هم دارد

 

عمل تعویض مفصل را در چه سنی باید انجام داد؟

میانگین سن بیمارانی که این عمل را انجام می‌دهند 85 سال است. طبق مطالعات، افرادی که عمل تعویض مفصل انجام داده‌اند می‌توانند حداقل به اندازه مسافت یک خیابان راه بروند. با توجه به این آمار، این افراد حتی با کهولت سن نیز توانایی پیاده‌روی و انجام فعالیت‌های زندگی روزمره خود را خواهند داشت. 

 

آیا پس از عمل مفصل، به عمل مجدد زانو نیاز داریم؟

در 5 سال اول جراحی مفصل، حدود 2 درصد از بیماران نیاز به عمل مجدد دارند. اگر اولین عمل جایگزینی مفصل به‌دلایلی مانند عفونت یا شل شدن مفصل ناموفق باشد، عمل دوم (یا حتی سوم) لازم است و خطر این جراحی بسیار بالا است. همچنین انجام جراحی مجدد قطعاً دشوارتر است؛ زیرا دوره بهبود زانو طولانی‌تر بوده و احتمال موفقیت عمل جدید، نسبت به عمل اول پایین‌تر است.

 

آیا چاقی یا میزان فعالیت بدنی بر طول عمر مفصل تأثیر دارد؟

انجام فعالیت‌های سنگین باعث می‌شود افراد در 50 سالگی خود به عمل تعویض مفصل نیاز پیدا کنند. همه اعضای بدن ما عمر محدودی دارند. هرچه بیشتر ورزش‌هایی مانند تنیس و ماراتن انجام دهید، مفاصل‌تان سریع‌تر فرسوده می‌شوند. داشتن اضافه‌وزن نیز به زانوها فشار آورده و نیاز به عمل تعویض مفصل در سنین پایین‌تر را افزایش می‌دهد.

 

برای تولید مفاصل مصنوعی از چه موادی استفاده می‌کنند؟

دانشمندان سال‌ها پیش پروتز اُکسینیوم (نام تجاری ماده‌ای است که برای مفاصل جایگزین استفاده می‌شود) را از اُکسایش عنصر زیرکونیوم به دست آوردند. چون مفاصل قبلی برای بیماران حساسیت‌زا بودند، دانشمندان این مفصل جدید را باهدف رفع این مشکل اختراع کردند. محققان پس از مدتی آن را با پلی‌اتیلن ترکیب کردند و از طول عمر بالای اکسینیوم شگفت‌زده شدند.

بهترین برندهای مفاصل مصنوعی زانو کدام اند؟

برخی از بهترین شرکت‌های تولیدکننده مفاصل مصنوعی عبارت‌اند از:

  • زیمِر
  • اِسترایکِر
  • دِپو
  • اِسمیت 
  • گروپ لِپین
  • بایو تِک
  • مونوگرام

 

 بهترین برندهای مفاصل مصنوعی

 

جمع‌بندی

دانشمندان پس از انجام آزمایش‌های متعدد بر کیفیت مواد به‌کاررفته در مفصل، توانستند مفصلی را اختراع کنند که با رعایت برخی دستورالعمل‌‌ها تا 30 سال دوام بیاورد. اگر شما ورزش‌های سنگین انجام دهید مفاصل اصلی یا مصنوعی شما زودتر از بین خواهند رفت. طول عمر مفاصل مصنوعی به جنس مواد به‌کاررفته در آن‌ها نیز بستگی دارد.

 

منابع

drralphrizk.com

www.health.harvard.edu

www.mcleodhealth.org


این مقاله را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

پای ضربدری

پای ضربدری

پای ضربدری حالتی است که وقتی فرد زانوهایش را کنار هم قرار می‌دهد، بین مچ پاهایش فاصله وجود دارد. این بیماری در کودکان 3 تا 6 ساله رایج است و معمولاً با رشد بهتر می شود. اما گاهی اوقات کودکان بزرگتر یا بزرگسالان نیز می توانند بین ناهنجاری را داشته باشند.

پای پرانتزی

پای پرانتزی

پای پرانتزی به حالتی گفته می‌شود که در آن پاهای فرد خمیده (به بیرون) به نظر می رسد، حتی زمانی که مچ پاها کنار هم جفت هستند. این ناهنچاری در نوزادان طبیعی است. اما بعد از 3 سالگی و یا بزرگسالی باید توسط متخصص ارتوپدی ارزیابی شود.

آب آوردن زانو - علت، علائم و نحوه تشخیص و درمان

آب آوردن زانو - علت، علائم و نحوه تشخیص و درمان

آب آوردن زانو یا افیوژن و یا ورم زانو مشکل جدی و آزار دهنده ای است که در آن مایع مفصلی اطراف زانو بیشتر از مقدار طبیعی ترشح می شود در این صورت بیمار به علائم و دردهای غیر قابل تحمل دچار می شود.

آرتروز (استئوآرتریت)

آرتروز (استئوآرتریت)

آرتروز یا استئوآرتریت که از آن با عنوان‌های بیماری دژنراتیو مفاصل یا "ساییدگی" نیز نام می‌برند، اغلب در دست ها، ران و زانوها بروز می کند.در این بیماری غضروف داخل مفصل شروع به تخریب کرده و استخوان زیرین شروع به تغییر می کند.

آرتروز زانو

آرتروز زانو

آرتروز زانو زمانی اتفاق می افتد که غضروف مفصل زانوی شما تخریب می‌شود. استخوان‌های مفصل زانو به هم ساییده می‌شوند که باعث می‌شود زانوها آسیب دیده و سفت یا متورم شوند.

آرتروز لگن

آرتروز لگن

آرتروز مفصل لگن یا ران باعث درد و سفتی می شود و می‌تواند انجام فعالیت های روزمره را سخت کند. از آنجا که آرتروز در طول زمان بدتر می شود، بهتر است درمان را هر چه زودتر شروع کنید، تا شانس بیشتری برای کاهش تأثیر آن بر زندگی خود داشته باشید.

آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) در  جوانان

آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) در جوانان

روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید در جوانان اشکال مختلفی دارد که برخی از آن فقط مفصل های بزرگ همچون زانو یا لگن و برخی دیگر مفصل های کوچک را درگیر می‌کند.

آسیب های شایع زانو- علائم و نحوه درمان

آسیب های شایع زانو- علائم و نحوه درمان

آسیب های شایع مفصل زانو غالباً به دنبال اعمال فشار زیاد به این مفصل ایجاد می شوند. فعالیت های بیش از حد زانو، غفلت کردن در انجام تمرینات ورزشی، اضافه وزن و بالا رفتن سن از جمله عواملی هستند که مفصل زانو را در معرض آسیب دیدگی و تخریب قرار می دهند.

بهترین جراح متخصص ارتوپد در تهران

بهترین جراح متخصص ارتوپد در تهران

اگر به دنبال بهترین جراح ارتوپد در تهران می گردید لازم است تمامی پارامترهای مهم در انتخاب درست را مد نظر قرار دهید تا در جهت اعمال جراحی و درمان بیماری‌های مفصلی خود اقدامات لازم را انجام دهید.

ترمیم غضروف زانو

ترمیم غضروف زانو

عمل‌های جراحی غضروف زانو برای ترمیم، بازسازی و جایگزینی غضروف آسیب‌دیده استفاده می‌شوند. آنها معمولاً برای افرادی مناسب هستند که به جای آسیب‌های گسترده غضروفی مانند آرتروز متوسط تا شدید زانو، آسیب های غضروفی خاصی دارند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×
شروع مکالمه
یکی از اعضا را انتخاب و در واتساپ گفتگو کنید

کارشناسان ما به سرعت پاسخگوی شما هستند.

درخواست ویزیت حضوری و آنلاین