• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
سندرم گیرافتادگی مفصل ران

سندرم گیرافتادگی مفصل ران

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۰ دی ۱۴۰۲

سندرم گیر افتادگی مفصل ران، نوعی اختلال در ساختار مفصل ران می باشد. این اختلال مختص به سن خاصی نیست و در تمامی سنین ، از نوجوانان گرفته تا بزرگسالان ، امکان ایجاد شدن دارد.این اختلال هنگامی اتفاق می افتد، که حرکت های آزاد و فاقد درد مفصل سوکت و سر استخوان ران ، با مشکل روبرو شود.

سر استخوان ران در درون حفره استابولوم قرار گرفته است و در داخل آن آزادانه حرکت می کند. سطح داخلی استابولوم و سطح رویی سر استخوان ران معمولا، از غضروف مفصلی پوشیده شده است . این امر  موجب تسهیل حرکت ، سر استخوان ران در درون حفره استابولوم می شود.

سر تا سر لبه حفره استابولوم یک بافت محکم ولی منعطف وجود دارد که به آن لابروم می گویند. وظیفه ی لابروم ، پوشش دهی سر استخوان ران به منظور افزایش پایداری مفصل ران می باشد.

 سندروم گیر افتادن لگن

سندرم گير افتادگي مفصل ران

 

سندرم گیر افتادن مفصل ران چیست؟

سندرم گیر افتادگی مفصل ران  یا همان  femuroacetabular impingement ،  نوعی اختلال  در ساختار مفصل ران می باشد. این اختلال  مختص به سن خاصی نیست و در تمامی سنین ، از نوجوانان گرفته تا بزرگسالان ، امکان ایجاد شدن دارد.

این اختلال هنگامی اتفاق می افتد،  که حرکت های آزاد و فاقد درد مفصل سوکت و سر استخوان ران ، با مشکل روبرو  شود.

انواع سندرم گیر افتادگی مفصل ران

سندرم گیر افتادگی مفصل ران به دونوع اصلی تقسیم می‌شود:

 

انواع سندرم گیر افتادگی مفصل ران

 

1- نوع بادامکی cam 

اینگونه تغییر در شکل به دلیل ایجاد یک برآمدگی و برجستگی غیر متعادل در ناحیه ی بالای سر استخوان ران، ایجاد می گردد. سر استخوان ران به شکل تخم مرغ در می آید.

٢- نوع انبرکی Pincer 

در این نوع ، استخوان اضافه در ناحیه ی لبه ی استابولوم ایجاد می گردد. این امرو موجب می شود تا لابروم بین این برآمدگی و سر استخوان ران گیر بیافتد و دچار آسیب شود.

سندرم گیر افتادگی مفصل ران یکی از علت های  شایع و رایج در  بروز استئوآرتریت،  در افراد زیر 40 سال می باشد.

از علت های  ایجاد كننده ، سندرم گیرافتادگی مفصل ران می توان به عواملی همچون : بیماری پرتس ( سیاه شدن سر استخوان در دوران کودکی) ، لغزش اپی فیز سر استخوان ران (بیماری اسلیپ) و شکستگی های کج جوش خورده ی اطراف مفصل ران  اشاره کرد .

با این حال معمولا اكثر افراد مبتلا به این سندرم در زمان تولد مشكلی در ساختار مفصل ران  خود ندارند. اما در طی دوران بلوغ ، اسکلت مفصل ران از لحاظ ساختاری ، فرم غیر طبیعی به خود می گیرد. توصیه می شود از انجام فعالیت هایی که به این ناحیه فشار بیشتری وارد می کند ( ورزش هایی از جمله : تنیس ، اسکی ، ورزش های رزمی و...) که باعث تشدید این اختلال می شوند ، پرهیز کنید. 

علایم بیماری سندرم گیر افتادگی مفصل ران

این بیماری در اوایل دردناک نیست، بنابراین ممکن است بیمار سال‌ها ، مبتلا به سندرم گیر افتادگی مفصل ران باشد، اما نسبت به آن مطلع نباشد.

اغلب بیماران مبتلا به ایمپینجمنت یا همان سندرم گیرافتادگی مفصل را، احساس ناراحتی و درد در ناحیه ی کشاله ی ران خود دارند. این درد با انجام فعالیت هایی همچون چرخیدن بالا تنه و یا نشستن به صورت چمباتمه، تشدید می گردد.

از علائم دیگر سندرم گیر افتادگی مفصل ران می توان به : احساس سفتی در مناطقی از بدن ( ناحیه ران ، مفصل ران و یا کشاله ران) و ناتوانی در خم كردن مفصل ران ، اشاره کرد.

دكتر سید علیرضا امین جواهری ، جراح و متخصص ارتوپدی در تهران  و فوق تخصص جراحی زانو و لگن از سوئیس هستند . شما عزیزان می توانید، برای كسب اطلاعات بیشتر و معاینه حضوری با دکتر ، از راه های زیر اقدام کنید:

شماره تماس:  71062400     -      09334131004   

صفحه اینستاگرام دکتر علیرضا امین جواهری

 

تشخیص بیماری سندرم گیر افتادگی مفصل ران 

تشخیص سریع و درمان این بیماری برای جلوگیری از ایجاد استئوارتریت بسیار مهم می باشد.

تشخیص این بیماری بر پایه موارد زیر است:

  1. خصوصیات درد بیمار
  2. عاینه بالینی پزشک
  3. بررسی های تصویربرداری ( رادیولوژی یا ام آر آی)

رادیوگرافی ساده، تغییر در شکل استخوانی در مفصل ران را نشان می دهد. ام آر آی می تواند آسیب به غضروف مفصلی و لابروم را مشخص کند.

سندروم گیر افتادن لگن

سندرم گير افتادگي مفصل ران

 

درمان سندرم گیر افتادگی مفصل ران 

  1. تزریق مواد بی حسی موضعی
  2. داروهای ضد التهاب

موارد ذکر شده سبب کاهش میزان درد بیمار می شود. در صورتیکه  درد بیمار با اقدامات ذکر شده، کاهش نیافت و یا آثار آسیب غضروف یا لابروم وجود داشته باشد، احتمال انجام عمل جراحی،  تقویت می شود.

جراحی ها شامل: آرتروسکوپی لگن و یا جراحی باز می باشد. جراحی آرتروسکوپی ، به رفع و اصلاح بد فرمی ها می پردازد.

در موارد حاد ، جراحی باز صورت می گیرد. مانند: عمل جراحی استئوتومی (برش استخوان) كه سبب اصلاح کردن،  تغییر شکل نامناسب سر استخوان می شود. معمولا در افراد جوان و یا ورزشکاران ، جراحی باز و یا آرتروسکوپی توصیه می شود. بعد از جراحی ،بیماران بایستی تحت دوره 3 تا 4 ماهه مراقبت های فیزیکی و یا فیزیوتراپی ، قرار بگیرند.

 


مطالب مشابه

سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟
سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟

سندرم تونل تارسال (TTS) می‌تواند باعث درد، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن در پاها شود. این بیماری به‌خاطر التهاب عصب تیبیال خلفی که در امتداد قسمت داخلی مچ پا قرار دارد، ایجاد می‌شود. التهاب به‌دلیل آسیب عصبی و فشردگی اتفاق میفتد.

سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟
سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟

سزاموئیدیت، اختلالی است که در آن استخوان‌های سزاموئید و بافت‌های نرم اطراف آن‌ها دچار التهاب و درد می‌شوند. درد در زیر مفصل انگشت شست پا احساس می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند افراد جوان و فعال بیشتر تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟
مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟

مورتون نوروما (نوروم مورتون) التهاب عصبی در پای شما است. این بیماری به‌خاطر بزرگ شدن اعصاب بین انگشتی، بین استخوان‌های متاتارس، که پا را به انگشتان سوم و چهارم (انگشتان میانی نزدیک به انگشت کوچک پا) متصل می‌کنند، اتفاق میفتد.

علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟
علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟

بیماری متاتارسالژیا به درد و التهاب در قسمت توپی‌شکل کف پا اشاره دارد. این ناحیه بین قوس‌ها و انگشتان پا در کف پا قرار دارد. درد ناشی از متاتارسالژیا معمولاً زیر یک یا چند استخوان از پنج استخوان در پایه انگشتان پا و بالای استخوان متاتارس رخ می‌دهد.

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟
علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟

درد کف پا در هنگام راه رفتن می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی، ازجمله پوشیدن کفش‌های نامناسب، انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت، ایستادن طولانی در محل کار و … باشد. این درد ممکن است از مشکلاتی در استخوان‌ها، اعصاب، غضروف، تاندون‌ها یا رباط‌های پا ناشی شود.

لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل
لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل

اگر لوپوس دارید، به احتمال زیاد درد مفاصل یکی از علائم شماست. خبر خوب این است که بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری مزمن خود‌ایمنی می‌توانند درد مفاصل را با دارو و ورزش کنترل کنند. اما اگر درد مفاصل شما از کنترل خارج شده است و در فعالیت‌های روزانه‌تان اختلال ایجاد می‌کند، جراحی تعویض مفصل زانو ممکن است راه‌حل مناسبی باشد.

برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب
برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب

تحقیقات نشان می‌دهند رژیم غذایی خاصی برای درمان روماتیسم مفصلی وجود ندارد، اما برخی غذاها می‌توانند به کاهش التهاب (تحریک، درد، تورم) در بدن شما کمک کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند به مدیریت وزن که برای جلوگیری از فشار بیش‌ازحد بر مفاصل مهم است، کمک می‌کنند.

آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟
آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟

آرتریت سپتیک (آرتریت عفونی) معمولاً توسط باکتری‌ها، ویروس‌ها یا قارچ‌ها ایجاد می‌شود. این بیماری، نوعی التهاب مفصلی است که توسط عفونت ایجاد می‌شود و مفصلی بزرگ در بدن مانند زانو یا مفصل ران را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×