• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
رانندگی پس از تعویض مفصل زانو تا چه زمانی ممنوع است؟

رانندگی پس از تعویض مفصل زانو تا چه زمانی ممنوع است؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۳۰ دی ۱۴۰۲

رانندگی ۴ هفته بعد از تعویض مفصل زانو امکان پذیر است، حتی اگر زانوی چپ خود را عمل کرده اید میتوانید بعد از ۲ هفته دوباره رانندگی کنید. این کار احتیاج به تمرین و جلسات فیزیوتراپی دارد.

سالانه افراد بسیار زیادی عمل تعویض مفصل زانو انجام می‌دهند. عمل تعویض مفصل زانو تا چند هفته باعث درد در زانوها و عضلات ساق پا می‌شود. همچنین معمولاً افرادی که این عمل را انجام می‌دهند، در رانندگی به مشکل برمی‌خورند. به‌طور کلی چندین هفته طول می‌کشد تا بیماران بتوانند پس از انجام عمل تعویض مفصل زانو رانندگی کنند.

 

تأثیر عمل تعویض مفصل زانو بر رانندگی

عمل تعویض مفصل زانو باعث می‌شود تا مدت‌ها نتوانید رانندگی کنید. تأثیرات منفی این عمل بر رانندگی عبارت‌اند از:

 

تأثیر عمل تعویض مفصل زانو بر رانندگی


•    افزایش زمان ترمز کردن: پس از عمل تعویض زانو تا مدتی نمی‌توانید رانندگی کنید؛ زیرا این عمل توانایی شما را در ترمز کردن یا تغییر دادن مسیر کاهش می‌دهد. درنتیجه رانندگی در این شرایط بسیار خطرناک است.
•    کاهش قدرت ترمز کردن: با انجام عمل تعویض مفصل زانو، قدرت زانوی شما در ترمز گرفتن کاهش می‌یابد. بنابراین نمی‌توانید به‌موقع ترمز بگیرید و تصادف می‌شود.
•    تشدید درد زانو: اگر عمل تعویض مفصل زانو انجام داده‌اید، هنگام رانندگی باید زانوی خود را خم کرده و به آن فشار وارد کنید. به همین دلیل درد زانوی شما‌ تشدید می‌شود.
•    مشکل در ورود یا خروج از ماشین: پس از جراحی تعویض مفصل زانو در ورود یا خروج از ماشین خود با مشکل مواجه‌ می‌شوید؛ زیرا برای سوار شدن و پیاده شدن از ماشین باید زانوی‌های خود را خم کنید.

 

عوامل تأثیرگذار بر توانایی رانندگی پس از عمل تعویض مفصل زانو

برخی عوامل در توانایی رانندگی کردن مجدد پس از انجام عمل تعویض مفصل زانو تأثیرگذار هستند که به شرح ذیل می‌باشند:

•    وضعیت جسمانی قبل از انجام عمل تعویض مفصل زانو
•    انجام ورزش‌های توانبخشی قبل از عمل زانو
•     استفاده از ماشینی که گیربکس اتوماتیک یا استاندارد دارد
•    نوع عمل تعویض مفصل زانو
•   روش عمل تعویض مفصل زانو
•    نوع داروهای تجویز‌شده

 

برخی نکات مرتبط با رانندگی پس از عمل تعویض مفصل زانو

اگر عمل تعویض مفصل زانو انجام داده‌اید، باید برخی نکات را برای رانندگی ایمن رعایت کنید که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

 

برخی نکات مرتبط با رانندگی پس از عمل تعویض مفصل زانو

 

مراجعه به فیزیوتراپ قبل از رانندگی

مراجعه به فیزیوتراپ برای بیمارانی که عمل تعویض مفصل زانو انجام داده‌اند، بسیار مفید است. فیزیوتراپ به بهبود قدرت و تحرک پای عمل‌شده شما کمک می‌کند. همچنین درد زانو را کاهش می‌دهد و دامنه حرکتی زانوی شما را بهبود می‌بخشد. پس اگر عمل تعویض زانو انجام داده‌اید، به فیزیوتراپ مراجعه کرده تا به‌راحتی رانندگی کنید.

تمرین رانندگی

باید پیش از رانندگی مجدد، نحوه ترمز گرفتن را تمرین کنید. در این تمرین، روی صندلی می‌نشینید و سپس با پایی که عمل ‌شده است، پدال‌های گاز و ترمز را فشار می‌دهید. درصورتی‌که زانوی شما درد گرفت، به زانوی خود استراحت بدهید. فقط زمانی توانایی رانندگی کردن دارید که به‌اندازه کافی به پدال‌ها فشار وارد کنید. همچنین هنگام رانندگی زانوی شما نباید درد بگیرد. در غیراین‌صورت رانندگی کردن برای شما بسیار خطرناک است و نباید رانندگی کنید.

استراحت کوتاه حین رانندگی

برای کاهش درد مفصل عمل‌شده خود، بین رانندگی توقف کنید تا زانوی شما استراحت کند. درصورتی‌که قصد رانندگیِ طولانی‌مدت دارید، حتماً در بین راه چندین بار توقف کنید.

تنظیم صندلی هنگام رانندگی

اگر عمل تعویض مفصل زانو انجام داده‌اید، هنگام رانندگی صندلی خود را به عقب ببرید. عقب بردن صندلی باعث می‌شود که زانوهای شما فضای بیشتری داشته باشند و بتوانید به‌راحتی آن‌ها را دراز کنید.

عدم مصرف مسکّن حین رانندگی

 مصرف مُسکّن هنگام رانندگی، احتمال تصادف را بالا می‌برد؛ زیرا موجب کاهش هوشیاری می‌شود. درنتیجه درصورت مصرف مسکّن از رانندگی خودداری کنید.

 حتما بخوانید: مراقبت های بعد از تعویض مفصل لگن

چه زمانی می‌توان پس از عمل تعویض مفصل زانو دوباره رانندگی کرد؟

اکثر افرادی که عمل تعویض مفصل زانو انجام داده‌اند، پس از 4 هفته می‌توانند رانندگی کنند. همچنین درصورتی‌که زانوی چپ خود را عمل کرده‌اید، می‌توانید پس از گذشت 2 هفته، دوباره رانندگی کنید.

 

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر هنگام رانندگی، درد زانوی عمل‌شده شما تشدید می‌شود و پس از مصرف مسکن کاهش نمی‌یابد، به پزشک مراجعه کنید.

 

کلام پایانی

سالانه افراد زیادی عمل تعویض مفصل زانو انجام می‌دهند. پس از انجام عمل تعویض مفصل زانو معمولاً تا مدتی نمی‌توانید رانندگی کنید؛ زیرا این عمل مشکلاتی را برای رانندگی شما به وجود می‌آورد. به‌عنوان ‌مثال توانایی شما را در ترمز کردن و ورود و خروج از ماشین مختل کرده و همچنین درد زانوی شما را تشدید می‌کند. مدت‌زمان بازگشت شما به رانندگی به عواملی مانند نوع عمل‌ و شرایط جسمانی پای شما بستگی دارد. اما با رعایت نکاتی می‌توانید پس از حدود 4 هفته مجدداً رانندگی کنید. این نکات شامل تمرین رانندگی، استراحت در بین مسیر، تنظیم صندلی و عدم مصرف قرص‌های مسکّن هنگام رانندگی مي‌باشند. همچنین اگر با گذشت 4 هفته از عمل تعویض مفصل زانو، درد زانوی شما کاهش پیدا نمی‌کند به فیزیوتراپ مراجعه کنید. فیزیوتراپ به کاهش درد زانوی عمل‌شده و افزایش دامنه حرکتی زانوی شما کمک می‌کند.

 

منابع:

allianceptp.com
nbsportsmed.com


مطالب مشابه

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟
علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟

درد کف پا در هنگام راه رفتن می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی، ازجمله پوشیدن کفش‌های نامناسب، انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت، ایستادن طولانی در محل کار و … باشد. این درد ممکن است از مشکلاتی در استخوان‌ها، اعصاب، غضروف، تاندون‌ها یا رباط‌های پا ناشی شود.

لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل
لوپوس و تعویض مفصل زانو و لگن: تاثیر این بیماری بر مفاصل

اگر لوپوس دارید، به احتمال زیاد درد مفاصل یکی از علائم شماست. خبر خوب این است که بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری مزمن خود‌ایمنی می‌توانند درد مفاصل را با دارو و ورزش کنترل کنند. اما اگر درد مفاصل شما از کنترل خارج شده است و در فعالیت‌های روزانه‌تان اختلال ایجاد می‌کند، جراحی تعویض مفصل زانو ممکن است راه‌حل مناسبی باشد.

برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب
برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب

تحقیقات نشان می‌دهند رژیم غذایی خاصی برای درمان روماتیسم مفصلی وجود ندارد، اما برخی غذاها می‌توانند به کاهش التهاب (تحریک، درد، تورم) در بدن شما کمک کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند به مدیریت وزن که برای جلوگیری از فشار بیش‌ازحد بر مفاصل مهم است، کمک می‌کنند.

آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟
آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟

آرتریت سپتیک (آرتریت عفونی) معمولاً توسط باکتری‌ها، ویروس‌ها یا قارچ‌ها ایجاد می‌شود. این بیماری، نوعی التهاب مفصلی است که توسط عفونت ایجاد می‌شود و مفصلی بزرگ در بدن مانند زانو یا مفصل ران را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟
استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟

استئوکندریت دیسکان انتهای استخوان در مفصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری باعث قطع جریان خون به بخشی از استخوان شده و باعث نرم و ضعیف شدن آن می‌شود. در نهایت، قسمت آسیب‌دیده از بقیه استخوان جدا شده و مقداری غضروف را نیز با خود می‌کشد و علامتی را در جایی که استخوان و غضروف جدا می‌شوند، باقی می‌گذارد.

لوپوس - شناخت علائم و اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام
لوپوس - شناخت علائم و اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام

لوپوس بیماری‌ای است که باعث التهاب در سراسر بدن می‌شود. در این بیماری خودایمنی، به جای این که سیستم ایمنی بدن از شما محافظت کند، به بدنتان آسیب می‌رساند.

نقرس کاذب چیست؟ علت ، علائم و روش های تشخیص و درمان این بیماری
نقرس کاذب چیست؟ علت ، علائم و روش های تشخیص و درمان این بیماری

نقرس کاذب، نوعی آرتریت است که باعث ایجاد حملات ناگهانی درد و تورم در مفاصل شما شده و به‌طور رسمی به‌عنوان بیماری رسوب کریستال پیروفسفات دی هیدرات کلسیم یا CPPD شناخته می‌شود. اما این بیماری به دلیل شباهت آن به نقرس معمولاً نقرس کاذب نامیده می‌شود.

نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن
نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن

علامت اصلی نقرس زانو، درد شدید است که اغلب در طول شب شروع می‌شود. حملات حاد نقرس زانو ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشند. معمولاً درد در 24 ساعت اول شروع حملات، به اوج خود می‌رسد. حملات حاد ممکن است به طور مکرر رخ دهند یا ممکن است سال‌ها از هم فاصله داشته باشند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×