• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
رانندگی پس از تعویض مفصل زانو تا چه زمانی ممنوع است؟

رانندگی پس از تعویض مفصل زانو تا چه زمانی ممنوع است؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۳۰ دی ۱۴۰۲

رانندگی ۴ هفته بعد از تعویض مفصل زانو امکان پذیر است، حتی اگر زانوی چپ خود را عمل کرده اید میتوانید بعد از ۲ هفته دوباره رانندگی کنید. این کار احتیاج به تمرین و جلسات فیزیوتراپی دارد.

سالانه افراد بسیار زیادی عمل تعویض مفصل زانو انجام می‌دهند. عمل تعویض مفصل زانو تا چند هفته باعث درد در زانوها و عضلات ساق پا می‌شود. همچنین معمولاً افرادی که این عمل را انجام می‌دهند، در رانندگی به مشکل برمی‌خورند. به‌طور کلی چندین هفته طول می‌کشد تا بیماران بتوانند پس از انجام عمل تعویض مفصل زانو رانندگی کنند.

 

تأثیر عمل تعویض مفصل زانو بر رانندگی

عمل تعویض مفصل زانو باعث می‌شود تا مدت‌ها نتوانید رانندگی کنید. تأثیرات منفی این عمل بر رانندگی عبارت‌اند از:

 

تأثیر عمل تعویض مفصل زانو بر رانندگی


•    افزایش زمان ترمز کردن: پس از عمل تعویض زانو تا مدتی نمی‌توانید رانندگی کنید؛ زیرا این عمل توانایی شما را در ترمز کردن یا تغییر دادن مسیر کاهش می‌دهد. درنتیجه رانندگی در این شرایط بسیار خطرناک است.
•    کاهش قدرت ترمز کردن: با انجام عمل تعویض مفصل زانو، قدرت زانوی شما در ترمز گرفتن کاهش می‌یابد. بنابراین نمی‌توانید به‌موقع ترمز بگیرید و تصادف می‌شود.
•    تشدید درد زانو: اگر عمل تعویض مفصل زانو انجام داده‌اید، هنگام رانندگی باید زانوی خود را خم کرده و به آن فشار وارد کنید. به همین دلیل درد زانوی شما‌ تشدید می‌شود.
•    مشکل در ورود یا خروج از ماشین: پس از جراحی تعویض مفصل زانو در ورود یا خروج از ماشین خود با مشکل مواجه‌ می‌شوید؛ زیرا برای سوار شدن و پیاده شدن از ماشین باید زانوی‌های خود را خم کنید.

 

عوامل تأثیرگذار بر توانایی رانندگی پس از عمل تعویض مفصل زانو

برخی عوامل در توانایی رانندگی کردن مجدد پس از انجام عمل تعویض مفصل زانو تأثیرگذار هستند که به شرح ذیل می‌باشند:

•    وضعیت جسمانی قبل از انجام عمل تعویض مفصل زانو
•    انجام ورزش‌های توانبخشی قبل از عمل زانو
•     استفاده از ماشینی که گیربکس اتوماتیک یا استاندارد دارد
•    نوع عمل تعویض مفصل زانو
•   روش عمل تعویض مفصل زانو
•    نوع داروهای تجویز‌شده

 

برخی نکات مرتبط با رانندگی پس از عمل تعویض مفصل زانو

اگر عمل تعویض مفصل زانو انجام داده‌اید، باید برخی نکات را برای رانندگی ایمن رعایت کنید که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

 

برخی نکات مرتبط با رانندگی پس از عمل تعویض مفصل زانو

 

مراجعه به فیزیوتراپ قبل از رانندگی

مراجعه به فیزیوتراپ برای بیمارانی که عمل تعویض مفصل زانو انجام داده‌اند، بسیار مفید است. فیزیوتراپ به بهبود قدرت و تحرک پای عمل‌شده شما کمک می‌کند. همچنین درد زانو را کاهش می‌دهد و دامنه حرکتی زانوی شما را بهبود می‌بخشد. پس اگر عمل تعویض زانو انجام داده‌اید، به فیزیوتراپ مراجعه کرده تا به‌راحتی رانندگی کنید.

تمرین رانندگی

باید پیش از رانندگی مجدد، نحوه ترمز گرفتن را تمرین کنید. در این تمرین، روی صندلی می‌نشینید و سپس با پایی که عمل ‌شده است، پدال‌های گاز و ترمز را فشار می‌دهید. درصورتی‌که زانوی شما درد گرفت، به زانوی خود استراحت بدهید. فقط زمانی توانایی رانندگی کردن دارید که به‌اندازه کافی به پدال‌ها فشار وارد کنید. همچنین هنگام رانندگی زانوی شما نباید درد بگیرد. در غیراین‌صورت رانندگی کردن برای شما بسیار خطرناک است و نباید رانندگی کنید.

استراحت کوتاه حین رانندگی

برای کاهش درد مفصل عمل‌شده خود، بین رانندگی توقف کنید تا زانوی شما استراحت کند. درصورتی‌که قصد رانندگیِ طولانی‌مدت دارید، حتماً در بین راه چندین بار توقف کنید.

تنظیم صندلی هنگام رانندگی

اگر عمل تعویض مفصل زانو انجام داده‌اید، هنگام رانندگی صندلی خود را به عقب ببرید. عقب بردن صندلی باعث می‌شود که زانوهای شما فضای بیشتری داشته باشند و بتوانید به‌راحتی آن‌ها را دراز کنید.

عدم مصرف مسکّن حین رانندگی

 مصرف مُسکّن هنگام رانندگی، احتمال تصادف را بالا می‌برد؛ زیرا موجب کاهش هوشیاری می‌شود. درنتیجه درصورت مصرف مسکّن از رانندگی خودداری کنید.

 حتما بخوانید: مراقبت های بعد از تعویض مفصل لگن

چه زمانی می‌توان پس از عمل تعویض مفصل زانو دوباره رانندگی کرد؟

اکثر افرادی که عمل تعویض مفصل زانو انجام داده‌اند، پس از 4 هفته می‌توانند رانندگی کنند. همچنین درصورتی‌که زانوی چپ خود را عمل کرده‌اید، می‌توانید پس از گذشت 2 هفته، دوباره رانندگی کنید.

 

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر هنگام رانندگی، درد زانوی عمل‌شده شما تشدید می‌شود و پس از مصرف مسکن کاهش نمی‌یابد، به پزشک مراجعه کنید.

 

کلام پایانی

سالانه افراد زیادی عمل تعویض مفصل زانو انجام می‌دهند. پس از انجام عمل تعویض مفصل زانو معمولاً تا مدتی نمی‌توانید رانندگی کنید؛ زیرا این عمل مشکلاتی را برای رانندگی شما به وجود می‌آورد. به‌عنوان ‌مثال توانایی شما را در ترمز کردن و ورود و خروج از ماشین مختل کرده و همچنین درد زانوی شما را تشدید می‌کند. مدت‌زمان بازگشت شما به رانندگی به عواملی مانند نوع عمل‌ و شرایط جسمانی پای شما بستگی دارد. اما با رعایت نکاتی می‌توانید پس از حدود 4 هفته مجدداً رانندگی کنید. این نکات شامل تمرین رانندگی، استراحت در بین مسیر، تنظیم صندلی و عدم مصرف قرص‌های مسکّن هنگام رانندگی مي‌باشند. همچنین اگر با گذشت 4 هفته از عمل تعویض مفصل زانو، درد زانوی شما کاهش پیدا نمی‌کند به فیزیوتراپ مراجعه کنید. فیزیوتراپ به کاهش درد زانوی عمل‌شده و افزایش دامنه حرکتی زانوی شما کمک می‌کند.

 

منابع:

allianceptp.com
nbsportsmed.com


مطالب مشابه

سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر
سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر

سندرم پیریفورمیس زمانی اتفاق میفتد که عضله پیریفورمیس شما عصب سیاتیک را فشرده می‌کند و منجر به التهاب می‌شود. این مسئله می‌تواند باعث درد یا بی‌حسی در لگن و پشت ساق پا در یک یا هر دو طرف بدن شود.

کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟
کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟

اگر هنگام حرکت مفاصل، صدای تق‌تق یا ترکیدن می‌شنوید، باید به آن توجه کنید. اگر صدای مفاصل با درد یا ناراحتی همراه نباشد، احتمالاً آسیبی اتفاق نیفتاده است. اما در برخی موارد صدای مفصل نشان‌دهنده کمبود مواد مغذی در بدن است.

خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن
خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن

پیشگیری و درمان لخته‌های خون پس از جراحی تعویض مفصل لگن بخش مهمی از بهبودی بیمار است. بیمارانی که تعویض مفصل انجام داده‌اند، دو تا ده روز پس از جراحی در بالاترین خطر ابتلا به DVT (ترومبوز ورید عمقی) قرار دارند و این خطر حدود سه ماه ادامه می‌یابد.

چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟
چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟

جراحی تعویض مفصل زانو، عمل بزرگی بوده که شامل دوره بهبودی قابل توجهی است و بیمار قطعاً پس از جراحی، علائمی را مشاهده می‌کند. اما تشخیص تفاوت بین درد معمول پس از جراحی و درد ناشی از لخته شدن خون بسیار مهم است. در اینجا تفاوت این علائم را توضیح می‌دهیم.

انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی
انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی

تشخیص روماتیسم مفصلی توسط معاینه فیزیکی انجام می شود و درمورد سابقه پزشکی و علائم شما سؤال می‌کنند. روماتولوژیست شما همچنین آزمایش خون و آزمایش‌های تصویربرداری را تجویز می‌کند.

راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن
راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن

آرتریت نوجوانان، بیماری‌ای خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن کودک شما به‌اشتباه سینوویوم (بافتی که داخل مفصل را می‌پوشاند) و مایع سینوویال داخل مفصل را هدف قرار می‌دهد.

جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن
جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×