• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
روش صحیح خوابیدن برای افراد مبتلا به آرتروز زانو

روش صحیح خوابیدن برای افراد مبتلا به آرتروز زانو

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۳۰ دی ۱۴۰۲

روش صحیح خوابیدن یکی از راه‌های کاهش درد زانو در افراد مبتلا به آرتروز زانو است. برای تسکین زانودرد هنگام خواب، از بالش و تشک مناسب استفاده کنید و در مواقع ضروری به پزشک مراجعه کنید.

درد و تورم مفاصل زانو، با افزایش سن بیشتر می‌شوند. راه رفتن، دویدن و انجام سایر فعالیت‌های روزانه برای سالمندان زانودرد به همراه می‌آورد. عوامل مختلفی مانند آسیب‌دیدگی یا آرتروز باعث درد زانو می‌شوند. گاهی درد و تورم ناشی از آرتروز آن‌قدر شدید هستند که فعالیت‌های انسان را مختل می‌کنند.

 

آرتروز زانو چیست؟

آرتروز زانو بیماری شایع و دردناکی است که باعث درد، تورم و سفتی مفاصل می‌شود و حتی بزرگ‌ترین و قوی‌ترین مفاصل بدن شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

 

علل ابتلا به آرتروز زانو

علل ابتلا به آرتروز زانو عبارت‌اند از:

  • وزن بالا
  • میزان فعالیت بالا
  • ژن خانوادگی
  • افزایش سن

 

انواع آرتروز زانو

انواع آرتروز زانو به شرح زیر هستند:

  • ورم و ساییدگی مفصل
  • رماتیسم مفاصل
  •  آرتروز پس از تروما (آسیب‌دیدگی مفصل زانو)

 

 

راه‌های کاهش درد آرتروز زانو

آرتروز زانو کاملاً درمان نمی‌شود، اما روش‌هایی برای کنترل درد و پیشرفت این بیماری وجود دارند که در ادامه به بیان آن‌ها می‌پردازیم.

 

راه‌های کاهش درد آرتروز زانو

 

مدیتیشن کردن

انجام مدیتیشن منظم دو مزیت مهم دارد: خواب را بهبود می‌بخشد و درد مزمن زانو را کاهش می‌دهد. راه‌های زیادی برای مدیتیشن وجود دارند که می‌توانید آن‌ها را نشسته یا ایستاده انجام دهید. برای یادگیری مدیتیشن می‌توانید از سایت‌ها و کانال‌های مختلف ورزشی کمک بگیرید.

 

گرمادرمانی

برای کاهش درد زانو، پیش از خواب گرما‌درمانی کنید. برای این کار پارچه‌ای گرم را بر روی مفصلی که درد می‌کند به مدت 15 تا 20 دقیقه بگذارید.

 

سرمادرمانی

در این روش پیش از خواب، قالب‌های یخ را بر روی زانویی که درد می‌کند 15 تا 20 دقیقه بگذارید.

 

استفاده از تشک طبی

داشتن تشک طبی و باکیفیت، تفاوت زیادی در میزان راحتی و کاهش درد زانوی شما در هنگام خواب ایجاد می‌کند. تشک شما نباید سفت باشد.

 

استفاده از بالش‌ها

در کاهش درد آرتروز زانو، استفاده کردن از بالش‌ها به‌اندازه تشک شما اهمیت دارد. اگر به پهلو می‌خوابید، بین زانوهای خود بالش بگذارید.

 

ورزش و حرکات کششی

افرادی که مبتلا به آرتروز هستند اغلب از ورزش کردن می‌ترسند؛ زیرا فکر می‌کنند ورزش درد‌ آن‌ها را بدتر می‌کند. ورزش منظم به کاهش درد مفاصل و به حفظ دامنه حرکتی کمک می‌کند. طبق مطالعات، افرادی که به‌طور منظم ورزش می‌کنند، در مقایسه با افرادی که ورزش نمی‌کنند، خواب بهتری دارند. با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید از چه برنامه ورزشی برای کاهش درد خود استفاده کنید.

 

عادات مشخص خواب

سعی کنید برای خواب خود برنامه مشخصی داشته باشید. این برنامه باید شامل موارد زیر باشد:

  • هر شب در ساعت معینی به رختخواب بروید.
  • یک ساعت قبل از خواب، تلفن، کامپیوتر، تلویزیون و سایر وسایل ساطع‌کننده نور را کنار بگذارید.
  • لباس‌خواب مخصوص بپوشید تا هنگام خواب راحت‌تر باشید.

 

داشتن وزن مناسب

اضافه‌وزن، فشار زیادی را به زانوها و سایر مفاصل وارد می‌کند. داشتن وزن مناسب به کاهش این فشار کمک می‌کند. برای رسیدن به این هدف، باید رژیم غذایی سالمی داشته باشید و ورزش کنید. انجام ورزش منظم و سبک، جریان خون را بهبود می‌بخشد و به حرکت راحت مفاصل کمک‌ می‌کند. فرد مبتلا به آرتروز زانو باید سعی کند به‌گونه‌ای ورزش کند که فشار زیادی بر مفاصل زانو او‌‌ وارد نشود. شنا، دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی تمرین‌های ساده‌ای هستند که به داشتن وزن مناسب یا کاهش ‌وزن کمک می‌کنند.

 

داشتن وزن مناسب

 

مصرف مسکّن

انواع مختلفی از مسکّن‌ها وجود دارند که به تسکین درد آرتروز زانو کمک ‌می‌کنند. مصرف داروهای مسکّن عوارضی را در پی دارد. درنتیجه، تنها درصورتی مسکّن مصرف کنید که سایر روش‌ها برای کاهش درد و داشتن خواب خوب مؤثر نباشند. همچنین، حتماً برای مصرف مسکّن با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که مسکّن با سایر داروهایی که مصرف می‌کنید تداخل ندارد.

 

داشتن الگوی صحیح خوابیدن

یکی از راه‌های کاهش درد لگن، داشتن روش صحیح خوابیدن است. در ادامه به برخی از روش‌های مناسب خوابیدن اشاره می‌کنیم.

 

 روش‌های مناسب خوابیدن

به کمر بخوابید

یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از درد آرتروز زانو، به کمر خوابیدن است. در این وضعیت با صاف نگه داشتن پا، خون به سمت زانو‌ها جاری می‌شود. برای این کار، به کمر بخوابید و زیر پای خود بالش بگذارید. مطمئن شوید که بالش زیر زانو و ساق پا باشد تا زانو خم نشود و درد نگیرد.

 

به کمر بخوابید

 

به پهلو بخوابید

مطابق شکل به پهلوی خود دراز بکشید. این روش خوابیدن باعث می‌شود که به زانویی که آرتروز دارد فشار وارد نشود. چند بالش مختلف را بین زانوهای خود قرار دهید تا میزان راحتی بیشتری داشته باشید و روی پای دارای آرتروز دراز نکشید.

 

به پهلو بخوابید

 

روی شکم نخوابید

اگر آرتروز زانو دارید هرگز نباید بر روی شکم دراز بکشید؛ زیرا خوابیدن در این حالت فشار زیادی را بر زانوی شما وارد می‌کند. همچنین این کار آرتروز زانوی شما را تحریک کرده و روند بهبود درد زانو را متوقف می‌کند.

 

جمع‌بندی

برای تسکین زانودرد هنگام خواب، از بالش و تشک مناسب استفاده کنید. استفاده از تشک و بالش مناسب در تسکین درد آرتروز زانو نقش مهمی دارد. همچنین می‌توانید پیش از خواب دوش‌ آب گرم بگیرید یا زانوی خود را ماساژ دهید تا درد کاهش یابد. ورزش منظم و انجام حرکات کششی از روش‌های دیگر تسکین درد آرتروز زانو هستند که کمک می‌کنند تا خواب راحت‌تری داشته باشید. درصورت ابتلا به آرتروز زانو، برای اطلاع از نحوه مناسب خوابیدن به پزشک مراجعه کنید.

 

منابع

www.rosevillejointpainrelief.com

www.medicalnewstoday.com

www.pugetsoundorthopaedics.com

 

مطالب مشابه

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

درمان خانگی پارگی مینیسک زانو
درمان خانگی پارگی مینیسک زانو

درمانی خانگی مینیسک زانو به کاهش درد ناشی از پارگی مینیسک زانو کمک می‌کنند. اما برای درمان قطعی به مراجعه به پزشک و استفاده از روش‌های درمانی اصولی‌تر ازجمله دارودرمانی و گاهاً عمل جراحی نیاز است.

کندروپلاستی یا دبريدمان توسط آرتروسکوپی
کندروپلاستی یا دبريدمان توسط آرتروسکوپی

کندروپلاستی یا دبریدمان توسط آرتروسکوپی عمل جراحی‌ای است که برای صاف کردن غضروف آسیب‌دیده در زانو استفاده می‌شود. این روش کم تهاجمی از دوربین کوچکی به نام آرتروسکوپ برای بررسی داخل و از ابزارهای کوچک برای ترمیم زانو استفاده می‌کند.

سندرم باند ایلیوتیبیال چیست؟ علت، علائم و روش های درمان
سندرم باند ایلیوتیبیال چیست؟ علت، علائم و روش های درمان

سندرم باند ایلیوتیبیال (ITBS) یک آسیب شایع جانبی زانو است. استفاده بیش‌ازحد و خمیدگی و کشیدگی مکرر زانو معمولاً باعث این نوع آسیب می‌شود. زمانی این آسیب رخ می‌دهد که باند IT سفت، تحریک یا ملتهب شود.

پارگی رباط صلیبی قدامی ACL
پارگی رباط صلیبی قدامی ACL

آسیب‌های ورزشی معمولاً باعث پارگی رباط صلیبی قدامی می‌شوند و احتمالاً برای ترمیم آن به جراحی نیاز خواهید داشت. اکثر افراد بهبودی کامل پیدا می‌کنند و ورزش را بدون عواقب طولانی‌مدت از سر می‌گیرند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×