• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
بهترین ایمپلنت مفصل ران کدام است؟ راه تشخیص بهترین نوع پروتز لگن

بهترین ایمپلنت مفصل ران کدام است؟ راه تشخیص بهترین نوع پروتز لگن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۸ دی ۱۴۰۲

انتخاب بهترین ایمپلنت مفصل ران به شرایط بیمار، وضعیت لگن او و میزان فعالیتش بستگی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سایر معیارهای انتخاب، این مقاله را بخوانید.

شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات ارتوپدی زیادی هستند که ایمپلنت‌هایی با جنس‌های مختلف برای تعویض مفصل ران تولید می‌کنند. اما آیا راهی برای یافتن بهترین ایمپلنت مفصل ران وجود دارد؟ چگونه می‌توانیم ایمپلنت خوب را تشخیص بدهیم؟ در این مقاله وب‌سایت دکتر امین جواهری، معیارهایی برای تشخیص بهترین نوع پروتز لگن ارائه می‌کنیم تا با آگاهی بیشتر، و دید مطمئن‌تری، ایمپلنت خود را انتخاب کنید.

 

جراحی تعویض مفصل ران چگونه انجام می‌شود؟

در جراحی تعویض مفصل ران، مفصل آسیب‌دیده یا فرسوده را برداشته، و ایمپلنت مصنوعی را جایگزین آن می‌کنند. مواد مورداستفاده در این ایمپلنت‌های مصنوعی فرق دارند، اما بیشتر اوقات فلزی، پلاستیکی یا سرامیکی هستند.

مفصل ران، مفصلی گوی و کاسه‌ای است. هنگام انجام تعویض مفصل، جراح ارتوپد آن گوی را خارج می‌کند، شکل کاسه را تغییر می‌دهد و سپس ایمپلنت مصنوعی را در استخوان می‌گذارد.

گاهی اوقات ایمپلنت را در استخوان محکم می‌کنند، گاهی هم از سیمان استخوانی استفاده می‌کنند. نوع تثبیت مفصل مصنوعی، به وضعیت سلامت استخوان بیمار و طراحی ایمپلنت بستگی دارد.

سیمان استخوانی هم ترکیبی شیمیایی است که برای اتصال استخوان‌ها یا مفصل‌های مصنوعی در بدن انسان استفاده می‌شود. این ترکیب به‌طور معمول از جنس سرامیک و پلیمر است.

ایمپلنت‌های بدن انسان، بسته به نوع تثبیتی که جراح ارتوپد برای نگه داشتن پروتز موردنظر در جای خود در نظر می‌گیرد، ممکن است «سیمانی» یا «بدون سیمان» باشند.

 

ایمپلنت مفصل ران در بدن انسان

 

بهترین ایمپلنت مفصل ران کدام است؟

اینکه از جراحان ارتوپد بپرسید بهترین ایمپلنت مفصل ران کدام است، مانند این است که از مردم بپرسید بهترین ماشین کدام است، یا بهترین خوراکی کدام است!

مسلما هر فردی نظر خودش را دارد، و چه‌بسا شما هم با توضیح هرکدامشان قانع شوید، اما این بدان معنا نیست که بقیه پاسخ نادرستی داده‌اند.

عوامل زیاد و متنوعی وجود دارند که جراحان ارتوپد هنگام ارزیابی بهترین ایمپلنت مفصل ران یا بهترین نوع پروتز لگن در نظر می‌گیرند. بنابراین پاسخ‌هایشان هم متفاوت خواهد بود.

البته یکی از مهم‌ترین جنبه‌های جراحی تعویض مفصل ران، تعیین جنس و نوع پروتز برای استفاده در عمل است. اما معیارهای انتخاب بهترین ایمپلنت مفصل ران هم فرق دارند. برای نمونه:

  • آیا از پروتزهای جدید استفاده می‌کنید یا سراغ آن‌هایی می‌روید که سابقه بیشتری دارند؟
  • آیا جراح ارتوپد بسته به نیاز هر بیمار، از ایمپلنت‌های مختلف استفاده می‌کند، یا در استفاده از یک نوع پروتز برای همه بیماران متخصص می‌شود؟
  • آیا جراح ارتوپد باید از ایمپلنت‌های پیشنهادی یا درخواستی بیماران استفاده کند؟

 

از طرف دیگر، شرکت‌های تولیدکننده و عرضه‌کننده تجهیزات ارتوپدی هم شروع به تبلیغ مستقیم برای مصرف‌کنندگان کرده‌اند، و هرکدام عقیده دارند بهترین جنس مفصل ران را عرضه می‌کنند.

تبلیغاتی که در وب‌سایت‌ها، روزنامه‌ها، برنامه‌های تلویزیونی و حتی بروشورهایی که در مطب پزشک می‌بینید، شما را هدف قرار داده‌اند، باعث می‌شوند فکر کنید فلان ایمپلنت بهتر از بقیه است!

اما حقیقت این است که بهترین ایمپلنت مفصل ران وجود ندارد! در واقع همه پروتزها آزمایش‌های دقیقی را پشت سر می‌گذارند، تا مطمئن باشیم از استانداردهای کیفی برخوردار هستند.

 

برند ایمپلنت مهم‌تر است یا تخصص جراح ارتوپد؟

عامل دیگری که بعضی از بیماران به آن توجه می‌کنند، برند ایمپلنت است! اما این مهم‌ترین عامل در تعیین مدت ماندگاری پروتز یا بهترین نوع پروتز لگن نیست.

در عوض شاید بتوان تخصص جراح ارتوپد را مهم‌ترین عامل برای اطمینان از انتخاب بهترین ایمپلنت مفصل ران و ماندگاری بالای آن دانست.

بگذارید مثالی برایتان بزنیم: لاستیک‌های ماشین خود را تصور کنید! اگر چرخ‌ها تراز نباشند، آیا واقعا برند لاستیک روی دوام آن تأثیر می‌گذارد؟ مسلما نه!

اینجاست که یافتن جراح ارتوپدی که تجربه زیادی در جراحی تعویض مفصل لگن دارد، و درصد موفقیتش بالاست، مهم‌تر از برند پروتز به شمار می‌رود.

البته شاید تشخیص جراح مجرب هم دشوار باشد، اما پرس‌وجو از کسانی که قبلا عمل جراحی تعویض مفصل داشته‌اند، می‌تواند تا حدود زیادی راهگشا باشد.

پرسش‌هایی هم برای یافتن بهترین ایمپلنت مفصل ران هستند، که می‌توانید از پزشک‌های ارتوپد بپرسید، تا با دید بازتری نسبت به انتخاب پروتز خود اقدام کنید. برای نمونه:

  • آیا این جنس ایمپلنت سابقه زیادی دارد؟ (حداقل 5 تا 10 سال مناسب است)
  • آیا جراح ارتوپد قبلا از این ایمپلنت استفاده کرده است؟
  • آیا این جنس پروتز برای شرایط بیمار مناسب است؟

 

در نهایت توصیه می‌کنیم اگر درباره ایمپلنت خاصی سؤال دارید، حتما از جراح خود بپرسید. از او بخواهید این ایمپلنت را با ایمپلنتی که به‌طور معمول استفاده می‌کند، مقایسه کند.

اگر اطلاعات بیشتری درباره فلان پروتز مفصل ران یا زانو می‌خواهید، می‌توانید به وب‌سایت رسمی شرکت تولیدکننده مراجعه کنید. میزان اطلاعات وب‌سایت شرکت هم می‌تواند نشان‌دهنده اعتبار آن باشد.

 

جمع‌بندی

در این مقاله وب‌سایت دکتر امین جواهری، سعی کردیم نکته‌های خوبی برای انتخاب بهترین ایمپلنت مفصل ران یا همان پروتز لگن در اختیارتان قرار بدهیم تا انتخاب مطمئن‌تری داشته باشید.

اگر سؤال دیگری درباره بهترین نوع پروتز لگن دارید، زیر همین مقاله برای ما کامنت بنویسید. خوشحال می‌شویم که در اولین فرصت ممکن، بتوانیم پاسختان را بدهیم.

در ضمن برای دریافت وقت ملاقات از دکتر علیرضا امین جواهری، جراح ارتوپد و فوق‌تخصص زانو و لگن از دانشگاه زوريخ سوئيس هم می‌توانید با شماره تلفن 02129123462 تماس بگیرید.

 

منابع:

verywellhealth.com


مطالب مشابه

زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟
زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟

زانودرد، درد یا ناراحتی است که در داخل یا اطراف مفصل زانو احساس می‌شود. محل احساس درد زانو و درمان آن معمولاً به این بستگی دارد که کدام قسمت از مفصل و چرا آسیب دیده است.

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×