• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
خشکی و سفتی مفاصل در صبح - علت و روش های درمان

خشکی و سفتی مفاصل در صبح - علت و روش های درمان

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۵ دی ۱۴۰۲

آیا هر روز صبح با دست یا انگشتان سفت از خواب بیدار می شوید؟ سفتی صبحگاهی در آرتریت روماتوئید و سایر موارد شایع است. کشش های ملایم ، درمان های حرارتی و داروهای تجویز شده می تواند به شما کمک کند برای آشنایی بیشتر با ما همراه باشید.

آیا صبح ها با مفاصل سفت که به سختی حرکت می کنند از خواب بیدار می شوید؟ داروهایی ممکن است به جلوگیری از سفتی مفاصل در صبح کمک کنند و روش های درمانی غیر دارویی نیز وجود دارند که می توانید از آنها برای شل کردن مفاصل سفت شده تان استفاده کرده و بتواتید روز خود را آغاز کنید.

آرتروز علت معمول است

سفتی صبحگاهی در آرتریت روماتوئید (RA) ، یک بیماری خود ایمنی که مفاصل شما را تحت تأثیر قرار می دهد ، معمول است. همچنین ممکن است علامتی برای سایر بیماری های مفصلی نیز باشد مانند:

  • استئوآرتریت (OA) ، هنگامی که غضروف هایی که انتهای استخوان های شما را پوشانده اند از بین می روند و استخوان ها به هم ساییده می شوند
  • آرتریت پسوریاتیک ، آرتریت التهابی که اغلب با پسوریازیس مرتبط است ، بیماری ای که باعث ایجاد پوستی قرمز ، لکه دار و پوسته پوسته می شود
  • اسپوندیلیت آنکیلوزان ، یک بیماری التهابی است که می تواند باعث رشد استخوان های ستون فقرات در کنار هم شود

سفتی صبح در اثر RA

 

اگر OA دارید ، سفتی مفصل صبح معمولاً بعد از چند دقیقه متوقف می شود. سفتی صبح در اثر RA می تواند تا یک ساعت بیشتر طول بکشد.

حتما مطالعه کنید : آشنایی کامل با با عفونت استخوان یا استئومیلیت

سفتی طولانی مدت صبح معمولاً به معنی التهاب است. در RA ، سیستم ایمنی بدن شما به سینوویوم ، بافت پوشاننده مفاصل شما حمله می کند و باعث التهاب می شود. این التهابی است که باعث علائم RA مانند مفاصل سفت و دردناک می شود.

دوره های طولانی تر از سفتی صبح ممکن است به معنی بالا بودن میزان التهاب یا فعال تر بودن بیماری شما باشد.

کدام مفاصل احساس سفتی می کنند؟

سفتی صبحگاهی اغلب روی مفاصل کوچک مانند مفاصل دست ، انگشتان ، مچ و انگشتان پا تأثیر می گذارد. ممکن است از خواب بیدار شوید و احساس کنید نمی توانید انگشتانتان را خم کرده یا مشت کنید. سفتی صبحگاهی همچنین می تواند در آرنج ، شانه ها ، گردن یا سایر مفاصل نیز ظاهر شود.

چگونه می توان سفت شدن مفاصل در صبح را مدیریت کرد

داروها می توانند علائم RA مانند سفتی مفاصل در صبح را کاهش دهند. داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن به صورت بدون نسخه برای درمان درد و التهاب آرتریت در دسترس هستند. دوزهای قوی تر آنها فقط با نسخه پزشک عرضه می شوند.

 

دارو هایی که برای گرفتگی صبح ها تجویز میشود

 

سایر داروهای RA که پزشک ممکن است تجویز کند شامل موارد زیر است:

  • داروهای بیولوژیک مانند adalimumab ، etanercept و infliximab
  • هیدروکسی کلروکین
  • لفلونوماید
  • متوترکسات
  • استروئیدهایی مانند پردنیزون که معمولاً به عنوان یک دوره کوتاه برای درمان شعله ور شدن التهاب RA تجویز می شوند
  • سولفاسالازین

داروهای موضعی. این داروها از طریق پوست به بدن شما منتقل می شوند تا علائم آرتروز را درمان کنند. بسیاری از آنها بدون نسخه در دسترس هستند. داروهای موضعی قوی تر مانند NSAID ها با نسخه پزشک در دسترس هستند.

کرمها یا ژلهای موضعی را به اطراف مفاصل سفت مانند دستها ، انگشتان یا زانوها بمالید. ممکن است برای احساس آرامش لازم باشد چند بار در روز و به مدت چند هفته از برخی از آنها استفاده کنید.

داروهای موضعی شامل کپسایسین ساخته شده از فلفل تند قرمز ، و مواردی مانند منتول یا کافور است که باعث می شود پوست شما سرد یا گرم شود. سایر داروهای موضعی شامل سالیسیلات ها که همان مسکن آسپرین را در خود دارند و کرم های بی حس کننده مانند لیدوکائین هستند.

حتما مطالعه کنید: تشخیص و  شکستگی استخوان ران

گیاهان و مکمل ها. درمان های گیاهی مانند روغن ماهی ، گل مغربی ، گل گاوزبان ، یا روغن های توت سیاه ممکن است سفتی مفاصل ناشی از آرتروز را کاهش دهند. قبل از خرید و استفاده هرگونه مکمل دیگر با پزشک خود مشورت کنید.

کشش و ورزش. هر روز برای کشش مفاصل و انجام حرکات ورزشی ملایم وقت بگذارید. کشش روزانه به شل شدن مفاصل و بهبود دامنه حرکتی شما کمک می کند. به عنوان بخشی از برنامه عادی خود پیاده روی کنید ، دوچرخه سواری کنید یا برای شنا بروید. تای چی یکی دیگر از تمرینات ملایم است که باعث انعطاف پذیری مفاصل شما می شود.

 

کشش روزانه به شل شدن مفاصل و بهبود دامنه حرکتی شما کمک می کند.

 

هر روز صبح یک تمرین کششی ملایم را امتحان کنید تا سفتی مفصل را کاهش داده و بدن خود را برای روز آماده کنید. فیزیوتراپیست (PT) می تواند به شما کمک کند تمرینات خاصی را برای درمان و جلوگیری از سفتی مفصل یاد بگیرید.

گرما دادن. این روش های درمانی می توانند گردش خون را در مفاصل تقویت کنند ، که در نهایت می تواند سفتی را کاهش دهد:

  • دوش آب گرم بگیرید یا در وان غوطه ور شوید.
  • یک پد گرم کن یا کمپرس گرم را روی مفاصل خود بگذارید.
  • دست ها یا پاهای سفت o,n را در یک وان گرم موم پارافین فرو کنید.
  • یک حوله مرطوب و نرم را در مایکروویو خود به مدت 20 ثانیه گرم کنید و آن را به دور مفاصل سفت خود بپیچید.

برنامه خود را تغییر دهید. اگر سفتی مفصل کار در صبح را برایتان سخت می کند ، ببینید آیا کارفرمای شما می تواند ساعات کاری شما را تغییر دهد یا خیر. در هنگام شعله ور شدن علائم ممکن است به مدتی مرخصی نیز نیاز داشته باشید.

استرس خود را کنترل کنید. استرس می تواند علائمی مانند سفتی صبح را بدتر کند. برای کاهش استرس و کنترل آن ، روشهایی مانند تنفس عمیق ، تمرینات آرامش ، یوگا ، مدیتیشن یا تصاویر هدفمند را امتحان کنید.


منبع محتوا : webmd

مطالب مشابه

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟
سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟

سندرم تونل تارسال (TTS) می‌تواند باعث درد، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن در پاها شود. این بیماری به‌خاطر التهاب عصب تیبیال خلفی که در امتداد قسمت داخلی مچ پا قرار دارد، ایجاد می‌شود. التهاب به‌دلیل آسیب عصبی و فشردگی اتفاق میفتد.

سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟
سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟

سزاموئیدیت، اختلالی است که در آن استخوان‌های سزاموئید و بافت‌های نرم اطراف آن‌ها دچار التهاب و درد می‌شوند. درد در زیر مفصل انگشت شست پا احساس می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند افراد جوان و فعال بیشتر تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟
مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟

مورتون نوروما (نوروم مورتون) التهاب عصبی در پای شما است. این بیماری به‌خاطر بزرگ شدن اعصاب بین انگشتی، بین استخوان‌های متاتارس، که پا را به انگشتان سوم و چهارم (انگشتان میانی نزدیک به انگشت کوچک پا) متصل می‌کنند، اتفاق میفتد.

علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟
علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟

بیماری متاتارسالژیا به درد و التهاب در قسمت توپی‌شکل کف پا اشاره دارد. این ناحیه بین قوس‌ها و انگشتان پا در کف پا قرار دارد. درد ناشی از متاتارسالژیا معمولاً زیر یک یا چند استخوان از پنج استخوان در پایه انگشتان پا و بالای استخوان متاتارس رخ می‌دهد.

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟
علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟

درد کف پا در هنگام راه رفتن می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی، ازجمله پوشیدن کفش‌های نامناسب، انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت، ایستادن طولانی در محل کار و … باشد. این درد ممکن است از مشکلاتی در استخوان‌ها، اعصاب، غضروف، تاندون‌ها یا رباط‌های پا ناشی شود.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×