• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۲۴ اسفند ۱۴۰۲

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

با افزایش سن، غضروف زانوهای ما ممکن است فرسوده شوند و این مسئله باعث آرتروز و درد زانو می‌شود که هنگام راه رفتن و بالا رفتن از پله‌ها احساس می‌کنید. داروهایی مانند داروهای ضدالتهاب و تزریق کورتیکواستروئیدها یا اسید هیالورونیک، اغلب برای درمان زانودرد ناشی از آرتروز تجویز می‌شوند. اما این‌ها تنها گزینه‌های درمانی نیستند. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید. در ادامه روش‌های کاهش درد آتروز زانو ذکر شده‌اند:

 

روش‌های کاهش درد آتروز زانو

 

وزن خود را کاهش دهید

کاهش وزن باعث اعمال فشار کمتری بر روی مفاصل زانو می‌شود. در هر قدمی که برمی‌دارید، یک‌ونیم برابر وزن بدنتان فشار بر زانوهایتان اعمال می‌شود. در هنگام بالا رفتن از پله‌ها دو یا سه برابر وزن بدن به زانوها فشار وارد می‌شود. به همین دلیل است که کاهش وزن (درصورت اضافه وزن) و حفظ وزن سالم بسیار مهم هستند. کاهش وزن باعث می‌شود فعالیت بیشتری داشته باشید و فعالیت بیشتر برای مفاصل زانو بهتر از یک جا نشستن است.

 

به‌طور منظم ورزش کنید

افراد مبتلا به آرتروز زانو اغلب از ورزش کردن اجتناب می‌کنند؛ زیرا ممکن است باعث آسیب شود. اما انجام ورزش‌های هوازی و حفظ قدرت عضلانی برای جلوگیری از آتروفی عضلانی که می‌تواند علائم آرتروز را بدتر کند، بسیار مهم هستند. درواقع تحقیقات نشان می‌دهند یک برنامه ورزشی منظم به‌طور قابل توجهی درد، عملکرد فیزیکی و سفتی را در بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو بهبود می‌بخشد.

بنیاد آرتریت شش تمرین را به‌طور خاص برای افراد مبتلا به آرتروز زانو پیشنهاد می‌دهد تا به قوی نگه داشتن زانوهای آن‌ها کمک کند. این تمرین‌ها شامل مینی اسکوات و کشش چهار پا و همسترینگ هستند. تمرینات را به آرامی شروع کنید و تعداد تکرارهای خود را افزایش دهید.

 

تمرینات کششی انجام دهید

کشش ملایم و پیشرونده می‌تواند جریان خون و انعطاف‌پذیری مفاصل سفت را بهبود بخشد. بهبود جریان خون به تحویل اکسیژن و مواد مغذی به مفاصل و بافت‌های اطراف و حذف مواد مضر از آن‌ها کمک می‌کند. این مسئله باعث کاهش درد مفاصل می‌شود.

علاوه بر این، حرکات ملایمی مانند تمرین تای چی به کاهش درد آرتروز زانو کمک می‌کنند.

 

رژیم غذایی سالم و ضدالتهاب داشته باشید

استئوآرتریت شامل التهاب مفاصل زانو نیز می‌شود. بنابراین بهتر رژیم غذایی سالم و ضدالتهاب داشته باشید. میوه‌ها و سبزیجات مختلفی را ازجمله آنتی اکسیدان‌های ضدالتهاب مانند ویتامین‌های سی، دی، ای و سلنیوم انتخاب کنید که سرشار از مواد مغذی گیاهی هستند. این مواد غذایی کالری کمی دارند و این رژیم غذایی به کاهش وزن نیز کمک می‌کند. ماهی‌های چرب مانند سالمون، ماهی تن، ماهی خال‌خالی و شاه‌ماهی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. این ماهی‌ها سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که خواص ضدالتهابی نیز دارند.

 

از یخ‌درمانی و گرما‌درمانی استفاده کنید

یخ ضدالتهابی طبیعی است. یخ به کاهش التهاب زانوی شما کمک می‌کند. گرمادرمانی نیز برای گرم کردن زانوی شما برای آمادگی قبل از ورزش مفید است. هرگز یخ را مستقیماً روی پوست خود قرار ندهید. همیشه قبل از استفاده از یخ روی زانوی خود یک حوله روی پوست قرار دهید.

 

از طب سوزنی استفاده کنید

تحقیقات نشان می‌دهند طب سوزنی به کاهش درد و بهبود عملکرد در افراد مبتلا به آرتروز زانو یا ستون فقرات کمک می‌کند.

طب سوزنی همراه با ماکسی باسشن (تکنیکی که شامل سوزاندن گیاه ماگورت نزدیک به پوست است) دوره‌ای درمانی برای درمان آرتروز در چین است. نتایج تحقیقات مختلف نشان می‌دهند ماکسی باسشن می‌تواند به اندازه داروهای خوراکی برای درمان آرتروز زانو مؤثر باشد. درمان شما باید متناسب با مرحله بیماری شما باشد و ممکن است شامل طب سوزنی، طب فشاری و ماکسی باسشن باشد.

 

در جلسات فیزیوتراپی شرکت کنید

فیزیوتراپی می‌تواند گزینه‌ای مؤثر برای افرادی باشد که به‌دنبال تسکین درد آرتروز زانو هستند. تحقیقات شواهد محکمی درمورد مزایای فیزیوتراپی برای افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو و لگن، به‌ویژه به‌عنوان گزینه‌ای که باید قبل از هر گونه فکر کردن درمورد جراحی در نظر گرفت، ارائه کرده‌اند. به‌علاوه فیزیوتراپی در کنار مدیریت درد به بهبود کلی سلامت و کیفیت زندگی بیماران کمک می‌کند.

 

در جلسات کاردرمانی شرکت کنید

کاردرمانگر در طول جلسات کاردرمانی راهکارهایی برای به حداقل رساندن استرس روی زانوهای شما در حین انجام فعالیت‌های روزمره ارائه می‌دهد.

استراتژی‌ای که می‌تواند فشار بر روی مفاصل را کاهش دهد عبارتست‌‌از: همیشه روی صندلی‌ای بنشینید که دسته‌دار است. به این ترتیب، می‌توانید هنگام ایستادن از دسته‌های صندلی کمک بگیرید.

به‌علاوه کاردرمانگر می‌تواند وسایل کمکی مانند زانوبند را برای ایستادن راحت‌تر به شما توصیه کند.

 

سطح استرس خود را کاهش دهید

استرس می‌تواند بسیاری از بیماری‌های مزمن را بدتر کند و آرتروز زانو نیز از این قاعده مستثنی نیست. بنیاد آرتریت می‌گوید استرس می‌تواند باعث افزایش تنش عضلانی و درد شود. این سازمان اشاره می‌کند که استرس و درد ناشی از آرتروز زانو می‌توانند باعث ناامیدی و حتی افسردگی شوند.

برای شکستن این چرخه، سعی کنید از روش‌های آرامش‌بخش متناسب با سبک زندگی خود استفاده کنید. تنفس عمیق (دم آهسته و به‌دنبال آن بازدم آهسته)، مدیتیشن، آرامش تدریجی و یوگا می‌توانند به کاهش سطح استرس شما کمک کرده و آرامش را برای شما آسان‌تر کنند.

 

در جلسات ماساژدرمانی شرکت کنید

بر اساس تحقیقات انجام‌شده، ماساژدرمانی می‌تواند به کاهش درد زانو، کاهش علائم آرتروز، افزایش احساس آرامش و بهبود کیفیت زندگی کمک کند.

هنوز مشخص نیست چگونه ماساژدرمانی به کاهش علائم آرتروز زانو کمک می کند، اما محققان معتقدند ماساژ تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی مرتبط با درد را کاهش می‌دهد. ازآنجایی‌که ماساژ به سادگی احساس خوبی دارد، می‌تواند به کاهش استرس و حتی کمک به خواب بهتر کمک کند.

 

از تحریک الکتریکی عصب از راه پوست (TENS) استفاده کنید

تحریک الکتریکی عصب با فرکانس بالا ازطریق پوست می‌تواند به کاهش درد آرتروز زانو کمک کند. به گفته بنیاد آرتریت، این روش درمانی با نادیده گرفتن سیگنال‌های درد در بدن شما با جریان الکتریکی کار می‌کند. برای استفاده از این روش درمانی می‌توانید به فیزیوتراپ مراجعه کنید. به خاطر داشته باشید این روش نیز مانند تمام درمان‌های طبیعی باعث بهبود علائم تمام بیماران نمی‌شود.

 

درخصوص مصرف مکمل‌ها تحقیق کنید

به گفته بنیاد آرتریت، برخی مطالعات نشان می‌دهند که کورکومین (که در ادویه زردچوبه نامیده می‌شود) ممکن است بتواند درد زانو را در افرادی که به آرتروز مبتلا هستند کاهش دهد. درحالی‌که گلوکزامین و کندرویتین نیز توسط برخی افراد برای کاهش درد زانو استفاده شده‌اند، نتایج قطعی نبوده است. تحقیقات نشان می‌دهند مصرف این مکمل‌ها برای تسکین درد آرتروز زانو خیلی مؤثر نیستند و کالج روماتولوژی آمریکا به افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو توصیه می‌کند از مصرف آن‌ها اجتناب کنند. اگر به مصرف مکمل‌ها فکر می‌کنید، توجه داشته باشید که آن‌ها می‌توانند با برخی داروها تداخل داشته باشند. بنابراین همیشه قبل از شروع مصرف مکمل با پزشک خود صحبت کنید.

 

داروهای مسکن مصرف کنید

برای کمک به تسکین درد ناشی از استئوآرتریت زانو، انواع مختلفی از داروها توسط پزشک عمومی شما تجویز می‌شوند. داروها می‌توانند شامل داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا پاراستامول باشند که هر دو به‌صورت خوراکی برای دوره‌های کوتاه پیشنهاد می‌شوند. قبل از مصرف هر یک از این داروها طبق دستورالعمل‌های پزشک عمومی پیش بروید.

 

از تزریق استروئید استفاده کنید

تزریق کورتیکواستروئید یکی دیگر از گزینه‌های درمانی است که برای تسکین کوتاه‌مدت درد استئوآرتریت زانو استفاده می‌شود. اگر داروهایی که قبلاً تجویز شده‌اند درد زانو را تسکین ندهند، ممکن است متخصص شما پیشنهاد تزریق داخل‌ مفصلی کورتیکواستروئید را برای کمک به تسکین درد کوتاه‌مدت ارائه دهد.

 

عمل جراحی

جراحی تعویض مفصل زانو برای درمان استئوآرتریت زانو زمانی استفاده می‌شود که سایر گزینه‌های درمانی غیرجراحی استفاده شده‌اند و دیگر مؤثر نیستند. پزشک عمومی شما تصمیم می‌گیرد شما را به جراح ارتوپد ارجاع دهد تا بررسی کند که آیا جراحی می‌تواند گزینه درمانی مناسبی باشد یا خیر. در صورتی که متخصص تشخیص دهد شما مبتلا به استئوآرتریت شدید هستید و درمان های غیرجراحی برای شما بی‌اثر هستند، عمل جراحی را توصیه می‌کند.

 

انتخاب بهترین متخصص برای تسکین درد آرتروز زانو

روش‌های درمانی مختلفی به تسکین درد آرتروز زانو کمک می‌کنند. اما در صورتی که روش‌های تسکین درد مؤثر نباشند و همچنان درد زانو ادامه داشته باشد، چاره‌ای جز عمل جراحی باقی نمی‌ماند. در این صورت پیشنهاد می‌کنیم به پزشکی ماهر مراجعه کنید و درصورت لزوم عمل جراحی تعویض مفصل زانو را انجام دهید. دکتر علیرضا جواهری یکی از متخصصان حاذق و باتجربه درزمینه عمل جراحی زانو و لگن است و به تسکین درد زانوی شما کمک می‌کند.

 

 منابع

everydayhealth.com

jnjmedtech.com


مطالب مشابه

15 علت درد کف پا در شب چیست؟
15 علت درد کف پا در شب چیست؟

دلایل متعددی می‌توانند موجب بروز درد پا در شب شوند که برخی به سبک زندگی مرتبط بوده و برخی دیگر ناشی از بیماری‌های مختلف هستند. خوشبختانه، روش‌های درمانی متنوعی برای کاهش این دردها وجود دارند.

مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن
مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن

در کنار مصرف دارو، رژیم غذایی متعادل می‌تواند واکنش‌های التهابی بدن که منجر به درد می‌شوند را کاهش دهد. همچنین، وزن سالم حاصل از تغذیه مناسب، فشار وارده بر مفاصل را کم کرده و سلامت لگن را تقویت می‌کند.

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×