• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
تاثیر آب درمانی بر بیماران دارای آرتروز زانو

تاثیر آب درمانی بر بیماران دارای آرتروز زانو

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۷ دی ۱۴۰۲

تاثیر آب درمانی بر آرتروز بسیار زیاد است و علاوه بر کاهش علائم آرتروز، اثرات مهمی بر سیستم قلبی عروقی نیز دارد. بهبود عملکرد قلب و بهبود گردش خون در عضلات و مفاصل بیماران گزارش شده است.

چه بر روی زمین و چه در آب، ورزش استقامتی می تواند به افراد مبتلا به آرتروز کمک کند تا قدرت خود را افزایش دهند و تحرک خود را بهبود بخشند.

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که هم برنامه‌های ورزشی مبتنی بر آب (آب درمانی) و هم برنامه‌های ورزشی سنتی باشگاهی می‌توانند قدرت عضلانی فرد را افزایش داده و به افراد مبتلا به آرتروز زانو یا لگن کمک کنند تا سریع‌تر و طولانی‌تر راه بروند و با این کار خطر افتادن و ناتوانی در آنها کاهش می یابد.

آب درمانی برای کاهش درد آرتروز زانو

ورزش بخشی جدایی ناپذیر از هر برنامه درمانی آرتریت است، زیرا به تقویت و تثبیت مفاصل کمک می کند و از آسیب بیشتر به آنها جلوگیری می کند. برای بیمارانی که از استئوآرتریت یا آرتروز زانو که یک مشکل تخریب کننده مفاصل است رنج می برند ، درد ناشی از ورزش معمولی می تواند غیرقابل تحمل باشد. آب درمانی به دلیل کاهش فشار وارد شده به مفاصل، برای بیماران مبتلا به آرتروز زانو، آرتروز مفصل ران و آرتروز ستون فقرات گزینه بسیار خوبی است.

حتما مطالعه کنید : علائم آرتروز زانو در زنان بهتر بشناسید

آرتروز زانو یک بیماری دژنراتیو است که در نتیجه تجزیه غضروفی که انتهای مفاصل را می پوشاند به وجود می آید. وظیفه این غضروف ایجاد یک سطح ضربه گیر و تسهیل کردن حرکت نرم مفصل است. هنگامی که دیگر غضروفی وجود نداشه باشد، انتهای ناهموار استخوان های مجاور به هم ساییده می شوند و باعث ایجاد درد، سفتی و تورم در محل مفصل می شود. به دلیل از دست رفتن قابلیت جذب ضربه، به نظر می‌رسد فعالیت‌های پر فشار، مانند پیاده‌روی، دویدن یا سایر اشکال ورزش هوازی، فقط علائم این بیماری را بدتر می‌کند.

آب درمانی که استخر درمانی یا گاهی اوقات آکوا تراپی یا هیدروتراپی نیز نامیده می شود، محیط ایده آلی را برای ورزش بیماران فراهم می کند زیرا نیروی شناور آب با کشش گرانش رو به پایین مقابله می کند و در نتیجه نیروی وزن وارد شده بر روی مفاصل کاهش پیدا می کند. مطالعات نشان داده اند که در سطح آب تا کمر، حدود 50 درصد وزن بدن و در سطح آب تا گردن فرد 90 درصد وزن او حمایت می شود.

 

آب درمانی برای کاهش درد آرتروز زانو

 

بیمارانی که از آرتروز رنج می برند به دلیل افزایش درد ناشی از فشار و ضربه، اغلب قادر به انجام تمرینات سنتی بر روی زمین نیستند. در یک محیط حمایتی مانند آب، بیماران می توانند تمرینات قدرتی یا استقامتی مشابهی را با بهره مندی از مقاومت ملایم و همچنین کاهش درد انجام دهند.

تمرین ها اغلب مشابه همان هایی هستند که در فیزیوتراپی و برنامه‌های ورزشی سنتی بر روی زمین انجام می‌شوند. نمونه هایی از تمرینات معمولی عبارتند از:

  • کشش همسترینگ، کمر، قسمت بالایی پشت و گردن.
  • تمرینات قدرتی، مانند استفاده از هالترهای فومی که در برابر مقاومت آب عمل می کنند.
  • ایروبیک، مانند پیاده‌روی در آب، اسکی صحرا نوردی، یا آهسته دویدن برای شل کردن کمر و باسن.
  • آی چی، فرم ترکیبی تای چی است که از حرکات آهسته و ملایم و نیز تمرکز بر آرامش و تنفس کنترل شده برای ایجاد تعادل، قدرت و انعطاف پذیری مفاصل استفاده می کند.

حتما مطالعه کنید : آشنایی کامل با درمان قطعی آرتروز زانو

آب درمانی علاوه بر کاهش علائم، اثرات مهمی بر سیستم قلبی عروقی نیز دارد. بهبود عملکرد قلب و بهبود گردش خون در عضلات و مفاصل بیماران گزارش شده است که به تقویت قدرت و تسهیل هر گونه فرآیند بهبودی کمک می‌کند. تناسب اندام قلبی عروقی به افراد مبتلا به آرتروز اجازه می دهد تا با شدت بیشتری ورزش کنند و آسیب های ناشی از ورزش باشگاهی نیز متوجه آنها نشود. این مورد می تواند به ویژه برای افرادی که اشکال شدید این بیماری را دارند مهم باشد.

محققان همچنین می گویند که شدت، حجم و تعداد دفعات ورزش در برخی مطالعات به طور قابل توجهی بالاتر از موارد توصیه شده برای تمرینات قدرتی در افراد مبتلا به آرتروز بوده است. این یافته ها نشان می دهد که ورزش با شدت بالاتر را می توان با خیال راحت برای افراد مبتلا به این بیماری ناتوان کننده بالقوه تجویز کرد.


منبع محتوا : arthritis-health.com

مطالب مشابه

سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر
سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر

سندرم پیریفورمیس زمانی اتفاق میفتد که عضله پیریفورمیس شما عصب سیاتیک را فشرده می‌کند و منجر به التهاب می‌شود. این مسئله می‌تواند باعث درد یا بی‌حسی در لگن و پشت ساق پا در یک یا هر دو طرف بدن شود.

کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟
کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟

اگر هنگام حرکت مفاصل، صدای تق‌تق یا ترکیدن می‌شنوید، باید به آن توجه کنید. اگر صدای مفاصل با درد یا ناراحتی همراه نباشد، احتمالاً آسیبی اتفاق نیفتاده است. اما در برخی موارد صدای مفصل نشان‌دهنده کمبود مواد مغذی در بدن است.

خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن
خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن

پیشگیری و درمان لخته‌های خون پس از جراحی تعویض مفصل لگن بخش مهمی از بهبودی بیمار است. بیمارانی که تعویض مفصل انجام داده‌اند، دو تا ده روز پس از جراحی در بالاترین خطر ابتلا به DVT (ترومبوز ورید عمقی) قرار دارند و این خطر حدود سه ماه ادامه می‌یابد.

چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟
چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟

جراحی تعویض مفصل زانو، عمل بزرگی بوده که شامل دوره بهبودی قابل توجهی است و بیمار قطعاً پس از جراحی، علائمی را مشاهده می‌کند. اما تشخیص تفاوت بین درد معمول پس از جراحی و درد ناشی از لخته شدن خون بسیار مهم است. در اینجا تفاوت این علائم را توضیح می‌دهیم.

انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی
انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی

تشخیص روماتیسم مفصلی توسط معاینه فیزیکی انجام می شود و درمورد سابقه پزشکی و علائم شما سؤال می‌کنند. روماتولوژیست شما همچنین آزمایش خون و آزمایش‌های تصویربرداری را تجویز می‌کند.

راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن
راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن

آرتریت نوجوانان، بیماری‌ای خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن کودک شما به‌اشتباه سینوویوم (بافتی که داخل مفصل را می‌پوشاند) و مایع سینوویال داخل مفصل را هدف قرار می‌دهد.

جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن
جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×