• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
بهترین ایمپلنت زانو کدام است؟  راه تشخیص بهترین نوع پروتز زانو

بهترین ایمپلنت زانو کدام است؟ راه تشخیص بهترین نوع پروتز زانو

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۸ دی ۱۴۰۲

انتخاب بهترین ایمپلنت زانو تا حد زیادی به شرایط بیمار بستگی دارد. برای اطلاعات بیشتر درباره سایر معیارهای انتخاب بهترین پروتز زانو این مقاله را با دقت بخوانید.

بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات ارتوپدی، پروتزها یا ایمپلنت‌هایی از مواد و جنس‌های مختلف برای جراحی تعویض مفصل زانو تولید می‌کنند. اما سؤال اینجاست: با این همه تنوع جنس و مواد تشکیل‌دهنده پروتز، چگونه می‌توانیم بهترین ایمپلنت زانو را پیدا کنیم؟ آیا راهی برای تشخیص بهترین پروتز زانو وجود دارد؟ در این مقاله وب‌سایت دکتر امین جواهری، سعی می‌کنیم پاسخ کاملی به این پرسش بدهیم.

 

چرا یافتن بهترین ایمپلنت زانو مهم است؟

تعویض مفصل زانو یکی از رایج‌ترین عمل‌های جراحی در سرتاسر دنیاست. جالب است بدانید که فقط در ایالات متحده، هر سال بیش از 600هزار عمل تعویض مفصل زانو انجام می‌شود.

با سبک زندگی کنونی، انتظار می‌رود این تعداد طی دهه‌های آینده، رشد چشم‌گیری داشته باشد. برآوردهای فعلی حاکی از آن هستند که تا سال 2030، هر سال بیش از 3میلیون عمل تعویض زانو در این کشور انجام خواهد شد!

در عمل تعویض مفصل زانو، جراح ارتوپد مفصل فرسوده را برداشته، و ایمپلنتی مصنوعی را جایگزین آن می‌کند که به‌طور معمول از جنس فلز و پلاستیک است.

 

بهترین ایمپلنت زانو

 

بهترین پروتز زانو چه ویژگی‌هایی دارد؟

اینکه از جراحان ارتوپد بپرسید بهترین ایمپلنت زانو کدام است، مثل این است که از مردم بپرسید بهترین ماشین کدام است؟ مسلما پاسخ‌های زیادی دریافت می‌کنید، چون نظرات مختلف است و هر فردی از دید خودش، بهترین ماشین را معرفی می‌کند. همه هم درست می‌گویند!

از طرف دیگر، تعیین ایمپلنت مناسب از نظر جنس، و همین‌طور بهترین نوع عمل جراحی تعویض مفصل زانو، اهمیت زیادی دارند. پس بهتر است ابتدا معیارهای انتخاب بهترین پروتز زانو را تعیین کنیم.

برای نمونه:

  • آیا ترجیح می‌دهید از ایمپلنت‌هایی استفاده کنید که به‌تازگی وارد بازار شده‌اند، یا سراغ برندهای قدیمی می‌روید؟
  • آیا جراح ارتوپد شما، بسته به شرایط هر بیمار، بهترین پروتز زانو را انتخاب می‌کند، یا برای همه بیماران از یک ایمپلنت معین استفاده می‌کند؟
  • اصلا آیا جراح ارتوپد باید از ایمپلنت‌های پیشنهادی یا درخواستی بیماران استفاده کند؟

راستش بسیاری از شرکت‌های عرضه‌کننده اقلام ارتوپدی شروع به تبلیغ مستقیم برای مصرف‌کنندگان کرده‌اند. بیمار هم هر تبلیغی را تماشا می‌کند، به این نتیجه می‌رسد که این بهترین ایمپلنت زانو است!

 

تحقیقات پزشکی درباره بهترین ایمپلنت زانو چه می‌گویند؟

هزاران مطالعه علمی وجود دارند که انواع ایمپلنت‌های مفصل زانو را بررسی کرده‌اند. با جست‌وجوی مختصری در اینترنت، می‌توانید نتایج بسیاری از این تحقیقات را ببینید.

اما نکته قابل‌توجه اینجاست که همه این مطالعات، برای اثبات این مسئله انجام می‌شوند که فلان ایمپلنت موجود در بازار، عملکرد رضایت‌بخشی دارد.

یعنی مطالعه‌ای که نتایج استفاده از پروتزها یا ایمپلنت‌های مختلف را در بلندمدت با یکدیگر مقایسه کرده باشد، وجود ندارد.

اما خبر امیدوارکننده برای کسانی که در آینده سراغ عمل تعویض مفصل زانو خواهند رفت، این است که طی دهه گذشته، رجیستری تعویض مفصل ایالات متحده (American Joint Replacement Registry)، ایجاد شده، و اطلاعات مختلفی را درباره عملکرد ایمپلنت‌های زانو جمع‌آوری می‌کند.

چنین پایگاه داده‌ای برای یافتن ایمپلنت‌های ضعیف و حذف آن‌ها از بازار جهانی بسیار مفید است. اما جمع‌آوری داده‌های قابل‌اتکا که نتیجه استفاده چندساله از پروتزهای مختلف باشند، مسلما سال‌ها طول می‌کشد.

این پایگاه داده در حال حاضر اطلاعات بیش از یک‌میلیون بیمار در ایالات متحده را جمع‌آوری کرده، و طی سال‌های آینده، ما در ایران هم می‌توانیم با مراجعه به نتایج آن، نگاه دقیق‌تری به انتخاب بهترین ایمپلنت زانو داشته باشیم.

این اطلاعات نه‌تنها برای تعیین بهترین پروتز زانو مهم هستند، بلکه می‌توانند اطلاعات مفیدی درباره روش‌های مختلف جراحی مفصل زانو هم ارائه بدهند.

اما در حال حاضر اطلاعات کافی برای تعیین بهترین ایمپلنت زانو نداریم. چنین پروتزی باید امکان فعالیت عادی، حرکت طبیعی و ماندگاری بالا را فراهم کند.

 حتما بخوانید: انواع جنس پروتز زانو

نظر دکتر امین جواهری درباره بهترین پروتز زانو چیست؟

شاید ندانیم بهترین ایمپلنت زانو کدام است، اما اصولی وجود دارند که می‌توان برای انتخاب ایمپلنتی که نتایج بلندمدت عالی دارند، از آن‌ها استفاده کرد.

اگر می‌خواهید عمل جراحی تعویض مفصل زانو با بهترین ایمپلنت زانو را داشته باشید، توصیه می‌کنیم قبل از هر اقدامی، با دکتر امین جواهری، جراح و متخصص ارتوپدی مشورت کنید.

ایشان به‌طور معمول توصیه می‌کنند ایمپلنتی را انتخاب کنید، که با معیارهای زیر مطابقت داشته باشد:

  • سابقه استفاده مناسبی، حداقل بین 5 تا 10 سال داشته باشد؛
  • جراح ارتوپد شما قبلا بارها از آن استفاده کرده باشد؛
  • و برای شرایط بیمار مناسب باشد.

به‌طور معمول، پزشک ارتوپد با شناختی که از انواع ایمپلنت زانو دارد، بعد از بررسی مشکل بیمار، شرایط جسمی و سبک زندگی او، یکی از انواع ایمپلنت، چه از نظر جنس و مواد تشکیل‌دهنده، و چه از نظر نوع عمل جراحی را توصیه می‌کند.

پس برای انتخاب بهترین پروتز زانو و روش مناسب تعویض مفصل زانو، باید وضعیت زانوی بیمار و سایر شرایط پزشکی او به‌دقت بررسی شوند.

مطمئن‌ترین کار این است که با شماره تلفن 02129123462 تماس بگیرید، و از دکتر علیرضا امین جواهری، جراح ارتوپد و فوق‌تخصص زانو و لگن از دانشگاه زوريخ سوئيس، وقت معاینه و مشاوره تخصصی بگیرید.

 

منابع:

verywellhealth.com

orthoinfo.aaos.org


مطالب مشابه

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟
سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟

سندرم تونل تارسال (TTS) می‌تواند باعث درد، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن در پاها شود. این بیماری به‌خاطر التهاب عصب تیبیال خلفی که در امتداد قسمت داخلی مچ پا قرار دارد، ایجاد می‌شود. التهاب به‌دلیل آسیب عصبی و فشردگی اتفاق میفتد.

سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟
سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟

سزاموئیدیت، اختلالی است که در آن استخوان‌های سزاموئید و بافت‌های نرم اطراف آن‌ها دچار التهاب و درد می‌شوند. درد در زیر مفصل انگشت شست پا احساس می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند افراد جوان و فعال بیشتر تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟
مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟

مورتون نوروما (نوروم مورتون) التهاب عصبی در پای شما است. این بیماری به‌خاطر بزرگ شدن اعصاب بین انگشتی، بین استخوان‌های متاتارس، که پا را به انگشتان سوم و چهارم (انگشتان میانی نزدیک به انگشت کوچک پا) متصل می‌کنند، اتفاق میفتد.

علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟
علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟

بیماری متاتارسالژیا به درد و التهاب در قسمت توپی‌شکل کف پا اشاره دارد. این ناحیه بین قوس‌ها و انگشتان پا در کف پا قرار دارد. درد ناشی از متاتارسالژیا معمولاً زیر یک یا چند استخوان از پنج استخوان در پایه انگشتان پا و بالای استخوان متاتارس رخ می‌دهد.

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟
علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟

درد کف پا در هنگام راه رفتن می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی، ازجمله پوشیدن کفش‌های نامناسب، انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت، ایستادن طولانی در محل کار و … باشد. این درد ممکن است از مشکلاتی در استخوان‌ها، اعصاب، غضروف، تاندون‌ها یا رباط‌های پا ناشی شود.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×