• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
بهترین ایمپلنت مفصل ران کدام است؟ راه تشخیص بهترین نوع پروتز لگن

بهترین ایمپلنت مفصل ران کدام است؟ راه تشخیص بهترین نوع پروتز لگن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۸ دی ۱۴۰۲

انتخاب بهترین ایمپلنت مفصل ران به شرایط بیمار، وضعیت لگن او و میزان فعالیتش بستگی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سایر معیارهای انتخاب، این مقاله را بخوانید.

شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات ارتوپدی زیادی هستند که ایمپلنت‌هایی با جنس‌های مختلف برای تعویض مفصل ران تولید می‌کنند. اما آیا راهی برای یافتن بهترین ایمپلنت مفصل ران وجود دارد؟ چگونه می‌توانیم ایمپلنت خوب را تشخیص بدهیم؟ در این مقاله وب‌سایت دکتر امین جواهری، معیارهایی برای تشخیص بهترین نوع پروتز لگن ارائه می‌کنیم تا با آگاهی بیشتر، و دید مطمئن‌تری، ایمپلنت خود را انتخاب کنید.

 

جراحی تعویض مفصل ران چگونه انجام می‌شود؟

در جراحی تعویض مفصل ران، مفصل آسیب‌دیده یا فرسوده را برداشته، و ایمپلنت مصنوعی را جایگزین آن می‌کنند. مواد مورداستفاده در این ایمپلنت‌های مصنوعی فرق دارند، اما بیشتر اوقات فلزی، پلاستیکی یا سرامیکی هستند.

مفصل ران، مفصلی گوی و کاسه‌ای است. هنگام انجام تعویض مفصل، جراح ارتوپد آن گوی را خارج می‌کند، شکل کاسه را تغییر می‌دهد و سپس ایمپلنت مصنوعی را در استخوان می‌گذارد.

گاهی اوقات ایمپلنت را در استخوان محکم می‌کنند، گاهی هم از سیمان استخوانی استفاده می‌کنند. نوع تثبیت مفصل مصنوعی، به وضعیت سلامت استخوان بیمار و طراحی ایمپلنت بستگی دارد.

سیمان استخوانی هم ترکیبی شیمیایی است که برای اتصال استخوان‌ها یا مفصل‌های مصنوعی در بدن انسان استفاده می‌شود. این ترکیب به‌طور معمول از جنس سرامیک و پلیمر است.

ایمپلنت‌های بدن انسان، بسته به نوع تثبیتی که جراح ارتوپد برای نگه داشتن پروتز موردنظر در جای خود در نظر می‌گیرد، ممکن است «سیمانی» یا «بدون سیمان» باشند.

 

ایمپلنت مفصل ران در بدن انسان

 

بهترین ایمپلنت مفصل ران کدام است؟

اینکه از جراحان ارتوپد بپرسید بهترین ایمپلنت مفصل ران کدام است، مانند این است که از مردم بپرسید بهترین ماشین کدام است، یا بهترین خوراکی کدام است!

مسلما هر فردی نظر خودش را دارد، و چه‌بسا شما هم با توضیح هرکدامشان قانع شوید، اما این بدان معنا نیست که بقیه پاسخ نادرستی داده‌اند.

عوامل زیاد و متنوعی وجود دارند که جراحان ارتوپد هنگام ارزیابی بهترین ایمپلنت مفصل ران یا بهترین نوع پروتز لگن در نظر می‌گیرند. بنابراین پاسخ‌هایشان هم متفاوت خواهد بود.

البته یکی از مهم‌ترین جنبه‌های جراحی تعویض مفصل ران، تعیین جنس و نوع پروتز برای استفاده در عمل است. اما معیارهای انتخاب بهترین ایمپلنت مفصل ران هم فرق دارند. برای نمونه:

  • آیا از پروتزهای جدید استفاده می‌کنید یا سراغ آن‌هایی می‌روید که سابقه بیشتری دارند؟
  • آیا جراح ارتوپد بسته به نیاز هر بیمار، از ایمپلنت‌های مختلف استفاده می‌کند، یا در استفاده از یک نوع پروتز برای همه بیماران متخصص می‌شود؟
  • آیا جراح ارتوپد باید از ایمپلنت‌های پیشنهادی یا درخواستی بیماران استفاده کند؟

 

از طرف دیگر، شرکت‌های تولیدکننده و عرضه‌کننده تجهیزات ارتوپدی هم شروع به تبلیغ مستقیم برای مصرف‌کنندگان کرده‌اند، و هرکدام عقیده دارند بهترین جنس مفصل ران را عرضه می‌کنند.

تبلیغاتی که در وب‌سایت‌ها، روزنامه‌ها، برنامه‌های تلویزیونی و حتی بروشورهایی که در مطب پزشک می‌بینید، شما را هدف قرار داده‌اند، باعث می‌شوند فکر کنید فلان ایمپلنت بهتر از بقیه است!

اما حقیقت این است که بهترین ایمپلنت مفصل ران وجود ندارد! در واقع همه پروتزها آزمایش‌های دقیقی را پشت سر می‌گذارند، تا مطمئن باشیم از استانداردهای کیفی برخوردار هستند.

 

برند ایمپلنت مهم‌تر است یا تخصص جراح ارتوپد؟

عامل دیگری که بعضی از بیماران به آن توجه می‌کنند، برند ایمپلنت است! اما این مهم‌ترین عامل در تعیین مدت ماندگاری پروتز یا بهترین نوع پروتز لگن نیست.

در عوض شاید بتوان تخصص جراح ارتوپد را مهم‌ترین عامل برای اطمینان از انتخاب بهترین ایمپلنت مفصل ران و ماندگاری بالای آن دانست.

بگذارید مثالی برایتان بزنیم: لاستیک‌های ماشین خود را تصور کنید! اگر چرخ‌ها تراز نباشند، آیا واقعا برند لاستیک روی دوام آن تأثیر می‌گذارد؟ مسلما نه!

اینجاست که یافتن جراح ارتوپدی که تجربه زیادی در جراحی تعویض مفصل لگن دارد، و درصد موفقیتش بالاست، مهم‌تر از برند پروتز به شمار می‌رود.

البته شاید تشخیص جراح مجرب هم دشوار باشد، اما پرس‌وجو از کسانی که قبلا عمل جراحی تعویض مفصل داشته‌اند، می‌تواند تا حدود زیادی راهگشا باشد.

پرسش‌هایی هم برای یافتن بهترین ایمپلنت مفصل ران هستند، که می‌توانید از پزشک‌های ارتوپد بپرسید، تا با دید بازتری نسبت به انتخاب پروتز خود اقدام کنید. برای نمونه:

  • آیا این جنس ایمپلنت سابقه زیادی دارد؟ (حداقل 5 تا 10 سال مناسب است)
  • آیا جراح ارتوپد قبلا از این ایمپلنت استفاده کرده است؟
  • آیا این جنس پروتز برای شرایط بیمار مناسب است؟

 

در نهایت توصیه می‌کنیم اگر درباره ایمپلنت خاصی سؤال دارید، حتما از جراح خود بپرسید. از او بخواهید این ایمپلنت را با ایمپلنتی که به‌طور معمول استفاده می‌کند، مقایسه کند.

اگر اطلاعات بیشتری درباره فلان پروتز مفصل ران یا زانو می‌خواهید، می‌توانید به وب‌سایت رسمی شرکت تولیدکننده مراجعه کنید. میزان اطلاعات وب‌سایت شرکت هم می‌تواند نشان‌دهنده اعتبار آن باشد.

 

جمع‌بندی

در این مقاله وب‌سایت دکتر امین جواهری، سعی کردیم نکته‌های خوبی برای انتخاب بهترین ایمپلنت مفصل ران یا همان پروتز لگن در اختیارتان قرار بدهیم تا انتخاب مطمئن‌تری داشته باشید.

اگر سؤال دیگری درباره بهترین نوع پروتز لگن دارید، زیر همین مقاله برای ما کامنت بنویسید. خوشحال می‌شویم که در اولین فرصت ممکن، بتوانیم پاسختان را بدهیم.

در ضمن برای دریافت وقت ملاقات از دکتر علیرضا امین جواهری، جراح ارتوپد و فوق‌تخصص زانو و لگن از دانشگاه زوريخ سوئيس هم می‌توانید با شماره تلفن 02129123462 تماس بگیرید.

 

منابع:

verywellhealth.com


مطالب مشابه

آرتروز پس از سانحه چیست و چطور درمان می شود؟
آرتروز پس از سانحه چیست و چطور درمان می شود؟

آرتروز پس از سانحه (PTOA) نوعی از آرتروز است که پس از آسیب مفصلی ایجاد می‌شود. درواقع، این بیماری درصد قابل توجهی از موارد آرتروز در مراحل پایانی را تشکیل می‌دهد.

سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر
سندرم پیریفورمیس و تاثیر آن بر درد لگن و کمر

سندرم پیریفورمیس زمانی اتفاق میفتد که عضله پیریفورمیس شما عصب سیاتیک را فشرده می‌کند و منجر به التهاب می‌شود. این مسئله می‌تواند باعث درد یا بی‌حسی در لگن و پشت ساق پا در یک یا هر دو طرف بدن شود.

کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟
کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟

اگر هنگام حرکت مفاصل، صدای تق‌تق یا ترکیدن می‌شنوید، باید به آن توجه کنید. اگر صدای مفاصل با درد یا ناراحتی همراه نباشد، احتمالاً آسیبی اتفاق نیفتاده است. اما در برخی موارد صدای مفصل نشان‌دهنده کمبود مواد مغذی در بدن است.

خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن
خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن

پیشگیری و درمان لخته‌های خون پس از جراحی تعویض مفصل لگن بخش مهمی از بهبودی بیمار است. بیمارانی که تعویض مفصل انجام داده‌اند، دو تا ده روز پس از جراحی در بالاترین خطر ابتلا به DVT (ترومبوز ورید عمقی) قرار دارند و این خطر حدود سه ماه ادامه می‌یابد.

چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟
چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟

جراحی تعویض مفصل زانو، عمل بزرگی بوده که شامل دوره بهبودی قابل توجهی است و بیمار قطعاً پس از جراحی، علائمی را مشاهده می‌کند. اما تشخیص تفاوت بین درد معمول پس از جراحی و درد ناشی از لخته شدن خون بسیار مهم است. در اینجا تفاوت این علائم را توضیح می‌دهیم.

انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی
انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی

تشخیص روماتیسم مفصلی توسط معاینه فیزیکی انجام می شود و درمورد سابقه پزشکی و علائم شما سؤال می‌کنند. روماتولوژیست شما همچنین آزمایش خون و آزمایش‌های تصویربرداری را تجویز می‌کند.

راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن
راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن

آرتریت نوجوانان، بیماری‌ای خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن کودک شما به‌اشتباه سینوویوم (بافتی که داخل مفصل را می‌پوشاند) و مایع سینوویال داخل مفصل را هدف قرار می‌دهد.

جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن
جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×