• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
آیا جراحی تعویض مفصل لگن ضروری است؟ ۷ نشانه زمان تعویض مفصل ران

آیا جراحی تعویض مفصل لگن ضروری است؟ ۷ نشانه زمان تعویض مفصل ران

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۷ دی ۱۴۰۲

در جراحی تعویض مفصل لگن مفصل مصنوعی جایگزین مفصل آسیب‌دیده می‌شود. اما سؤال اینجاست که این عمل جراحی برای چه کسانی مناسب است؟ پاسخ کامل را در این مقاله بخوانید.

متخصصان ارتوپدی زمان تعویض مفصل ران یا لگن را تشخیص داده و مشاوره تخصصی می‌دهند، اما تصمیم نهایی درباره جراحی تعویض مفصل لگن برعهده خود بیمار است. شاید فکر کنید وقتی عمل جراحی باید انجام شود، که درد شما را حسابی ناتوان کرده! اما نشانه‌های دیگری هم هستند که می‌گویند زمانش رسیده و بهتر است قبل از آنکه درد امانتان را ببرد، به جراح ارتوپد مراجعه کنید. در این مقاله بلاگ وب‌سایت دکتر امین جواهری، این علائم مهم را با شما در میان می‌گذاریم.

 

 

در مشکل مفصل ران و لگن هم مانند خیلی از شرایط دیگر پزشکی، ابتدا درمان‌های ساده‌تر امتحان می‌شوند که ممکن است شرایط را خیلی بهتر کنند.

برای نمونه، شاید داروهای ضدالتهابی مثل ایبوپروفن، درد ناحیه ران و لگن را تسکین دهند، یا عصا و واکر به تحرک بهتر بیمار کمک کنند.

اما اگر این روش‌ها، و بعد از آن، ورزش و فیزیوتراپی هم درد لگن را بهبود ندادند، یا حتی راه رفتن برای بیمار دشوارتر شد، پزشک متخصص، جراحی تعویض مفصل لگن را توصیه می‌کند.

نکته مهم اینکه گاهی درد ران و لگن ناشی از درد کمر یا زانوست. در چنین مواردی، جراحی تعویض مفصل لگن توصیه نمی‌شود.

پزشک متخصص برای تشخیص این مسئله، می‌تواند ران و لگن را بی‌حس کند. اگر بیمار بعد از بی‌حسی، در همین ناحیه احساس درد کرد، به احتمال زیاد مشکلش در ناحیه کمر یا زانوست.

در این بخش از مقاله بلاگ وب‌سایت دکتر امین جواهری، هفت  نشانه‌ای را با شما در میان می‌گذاریم که می‌گویند زمان جراحی تعویض مفصل ران فرا رسیده است.

 

زمان جراحی تعویض مفصل ران

 

1. فیزیوتراپی و داروهای ضددرد دیگر تأثیری ندارند

داروی ضددرد برای بعضی‌ها درمان مؤثری برای تسکین درد لگن است. اما این داروها عوارض جانبی ناخوشایندی، مانند خواب‌آلودگی و کاهش اشتها هم به همراه دارند.

در ضمن داروهای ضددرد، اعتیادآور هم هستند و این بزرگ‌ترین دلیل خیلی‌ها برای مصرف نکردن آن‌هاست. خلاصه تحمل این عوارض جانبی آسان نیست، به‌ویژه وقتی داروی موردنظر، تسکینی بر درد ران و لگن هم نباشد.

 

2. درد لگن روی فعالیت روزمره و خلق‌وخو تأثیر می‌گذارد

آیا درد لگن باعث شده راه رفتن، خم شدن، بالا رفتن از پله‌ها، و سایر فعالیت‌های روزمره برایتان دشوار شوند؟ آیا این درد، شما را افسرده یا تحریک‌پذیر می‌کند؟

همین نشانه‌ها می‌گویند زمان جراحی تعویض مفصل ران فرا رسیده و باید به پزشک متخصص ارتوپدی مراجعه کنید تا در صورت توصیه او، جراحی انجام شود.

 

3. لگن هنگام استراحت هم درد می‌کند

حرکات فیزیکی مانند راه رفتن یا بالا رفتن، مفصل لگن را تحریک کرده و باعث درد می‌شوند. اینجاست که کمی استراحت، به‌طور معمول درد لگن را بهتر می‌کند. اما اگر لگن هنگام استراحت روز یا شب هم درد می‌کند، چطور؟

بهتر است درد ران و لگن هنگام استراحت روزانه یا خواب شبانه را نشانه لزوم تعویض مفصل لگن بدانید. البته متخصص ارتوپد باید معاینه کند، چه‌بسا منشا درد لگن، جای دیگری در بدن باشد.

 

4. مفصل لگن آسیب دیده است

اگر پزشک متخصص بعد از معاینه و آزمایش، متوجه تغییر شکل یا آسیب‌دیدگی مفصل لگن شود، جراحی تعویض مفصل ران را توصیه می‌کند.

مفاصل آسیب‌دیده با گذشت زمان بدتر می‌شوند. در چنین شرایطی، اگر بیش از حد صبر کنید، ممکن است تعویض مفصل لگن برای جراح ارتوپد دشوارتر شود.

 

5. آرتریت شدیدی در ناحیه ران و لگن وجود دارد

انواع مختلف آرتریت (Arthritis) یا التهاب مفصل، مانند استئوآرتریت (Osteoarthritis) یا آرتروز، و اسپوندیلیت آنکیلوزان (Ankylosing Spondylitis) یا روماتیسم ستون فقرات هم مفاصل لگن را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند.

اگر این التهاب‌ها آسیب شدیدی به مفاصل لگن وارد کرده باشند، جراحی تعویض مفصل لگن بسیار کارساز است. این جراحی به تسکین درد کمک کرده، و بازگشت به فعالیت‌های معمول روزمره را ممکن می‌کند.

 

6. سفتی باعث سخت‌تر شدن حرکت یا بلند کردن پا می‌شود

اگر مفاصل لگن بیمار آن‌قدر سفت شوند که حرکت دادن یا بلند کردن پا سخت شود هم زمان تعویض مفصل لگن یا تعویض مفصل ران فرا رسیده و باید به پزشک متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

 

7. می‌خواهید بهبودی بلندمدت حاصل شود

بیشتر درمان‌های درد لگن موقتی هستند. برای نمونه، تزریق به‌طور معمول چند ماهی کارساز است، یا داروهای ضددرد فقط چند ساعت دوام دارند. اما جراحی تعویض مفصل لگن چند دهه‌ای خیال شما را از درد و ناراحتی راحت می‌کند.

جالب است بدانید طبق آمارهای موجود، حدود 85درصد مفاصل ران و لگن مصنوعی که در جراحی تعویض مفصل لگن استفاده می‌شوند، تا 20 سال عمر مفید دارند.

 

 

جمع‌بندی

مفصل لگن که محل اتصال این استخوان با استخوان ران است، به دلایل مختلفی دچار آسیب می‌شود. در چنین شرایطی، پزشک ارتوپد عمل تعویض مفصل لگن را توصیه می‌کند تا این قسمت بدن به بهترین شکل ممکن ترمیم شود.

اگر شما هم دردی در ناحیه ران و لگنتان دارید، ولی مطمئن نیستید جراحی تعویض مفصل لگن برایتان مناسب است یا نه، می‌توانید به مطب دکتر سید علیرضا امین جواهری مراجعه کنید. . برای دریافت وقت یا کسب اطلاعات بیشتر، با شماره‌های تلفن 02129121060 یا 02129123462 تماس بگیرید.

 

منابع:

pbmchealth.org

visittoc.com

healthcare.utah.edu


مطالب مشابه

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×