• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
آیا جراحی تعویض مفصل لگن ضروری است؟ ۷ نشانه زمان تعویض مفصل ران

آیا جراحی تعویض مفصل لگن ضروری است؟ ۷ نشانه زمان تعویض مفصل ران

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۷ دی ۱۴۰۲

در جراحی تعویض مفصل لگن مفصل مصنوعی جایگزین مفصل آسیب‌دیده می‌شود. اما سؤال اینجاست که این عمل جراحی برای چه کسانی مناسب است؟ پاسخ کامل را در این مقاله بخوانید.

متخصصان ارتوپدی زمان تعویض مفصل ران یا لگن را تشخیص داده و مشاوره تخصصی می‌دهند، اما تصمیم نهایی درباره جراحی تعویض مفصل لگن برعهده خود بیمار است. شاید فکر کنید وقتی عمل جراحی باید انجام شود، که درد شما را حسابی ناتوان کرده! اما نشانه‌های دیگری هم هستند که می‌گویند زمانش رسیده و بهتر است قبل از آنکه درد امانتان را ببرد، به جراح ارتوپد مراجعه کنید. در این مقاله بلاگ وب‌سایت دکتر امین جواهری، این علائم مهم را با شما در میان می‌گذاریم.

 

 

در مشکل مفصل ران و لگن هم مانند خیلی از شرایط دیگر پزشکی، ابتدا درمان‌های ساده‌تر امتحان می‌شوند که ممکن است شرایط را خیلی بهتر کنند.

برای نمونه، شاید داروهای ضدالتهابی مثل ایبوپروفن، درد ناحیه ران و لگن را تسکین دهند، یا عصا و واکر به تحرک بهتر بیمار کمک کنند.

اما اگر این روش‌ها، و بعد از آن، ورزش و فیزیوتراپی هم درد لگن را بهبود ندادند، یا حتی راه رفتن برای بیمار دشوارتر شد، پزشک متخصص، جراحی تعویض مفصل لگن را توصیه می‌کند.

نکته مهم اینکه گاهی درد ران و لگن ناشی از درد کمر یا زانوست. در چنین مواردی، جراحی تعویض مفصل لگن توصیه نمی‌شود.

پزشک متخصص برای تشخیص این مسئله، می‌تواند ران و لگن را بی‌حس کند. اگر بیمار بعد از بی‌حسی، در همین ناحیه احساس درد کرد، به احتمال زیاد مشکلش در ناحیه کمر یا زانوست.

در این بخش از مقاله بلاگ وب‌سایت دکتر امین جواهری، هفت  نشانه‌ای را با شما در میان می‌گذاریم که می‌گویند زمان جراحی تعویض مفصل ران فرا رسیده است.

 

زمان جراحی تعویض مفصل ران

 

1. فیزیوتراپی و داروهای ضددرد دیگر تأثیری ندارند

داروی ضددرد برای بعضی‌ها درمان مؤثری برای تسکین درد لگن است. اما این داروها عوارض جانبی ناخوشایندی، مانند خواب‌آلودگی و کاهش اشتها هم به همراه دارند.

در ضمن داروهای ضددرد، اعتیادآور هم هستند و این بزرگ‌ترین دلیل خیلی‌ها برای مصرف نکردن آن‌هاست. خلاصه تحمل این عوارض جانبی آسان نیست، به‌ویژه وقتی داروی موردنظر، تسکینی بر درد ران و لگن هم نباشد.

 

2. درد لگن روی فعالیت روزمره و خلق‌وخو تأثیر می‌گذارد

آیا درد لگن باعث شده راه رفتن، خم شدن، بالا رفتن از پله‌ها، و سایر فعالیت‌های روزمره برایتان دشوار شوند؟ آیا این درد، شما را افسرده یا تحریک‌پذیر می‌کند؟

همین نشانه‌ها می‌گویند زمان جراحی تعویض مفصل ران فرا رسیده و باید به پزشک متخصص ارتوپدی مراجعه کنید تا در صورت توصیه او، جراحی انجام شود.

 

3. لگن هنگام استراحت هم درد می‌کند

حرکات فیزیکی مانند راه رفتن یا بالا رفتن، مفصل لگن را تحریک کرده و باعث درد می‌شوند. اینجاست که کمی استراحت، به‌طور معمول درد لگن را بهتر می‌کند. اما اگر لگن هنگام استراحت روز یا شب هم درد می‌کند، چطور؟

بهتر است درد ران و لگن هنگام استراحت روزانه یا خواب شبانه را نشانه لزوم تعویض مفصل لگن بدانید. البته متخصص ارتوپد باید معاینه کند، چه‌بسا منشا درد لگن، جای دیگری در بدن باشد.

 

4. مفصل لگن آسیب دیده است

اگر پزشک متخصص بعد از معاینه و آزمایش، متوجه تغییر شکل یا آسیب‌دیدگی مفصل لگن شود، جراحی تعویض مفصل ران را توصیه می‌کند.

مفاصل آسیب‌دیده با گذشت زمان بدتر می‌شوند. در چنین شرایطی، اگر بیش از حد صبر کنید، ممکن است تعویض مفصل لگن برای جراح ارتوپد دشوارتر شود.

 

5. آرتریت شدیدی در ناحیه ران و لگن وجود دارد

انواع مختلف آرتریت (Arthritis) یا التهاب مفصل، مانند استئوآرتریت (Osteoarthritis) یا آرتروز، و اسپوندیلیت آنکیلوزان (Ankylosing Spondylitis) یا روماتیسم ستون فقرات هم مفاصل لگن را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند.

اگر این التهاب‌ها آسیب شدیدی به مفاصل لگن وارد کرده باشند، جراحی تعویض مفصل لگن بسیار کارساز است. این جراحی به تسکین درد کمک کرده، و بازگشت به فعالیت‌های معمول روزمره را ممکن می‌کند.

 

6. سفتی باعث سخت‌تر شدن حرکت یا بلند کردن پا می‌شود

اگر مفاصل لگن بیمار آن‌قدر سفت شوند که حرکت دادن یا بلند کردن پا سخت شود هم زمان تعویض مفصل لگن یا تعویض مفصل ران فرا رسیده و باید به پزشک متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

 

7. می‌خواهید بهبودی بلندمدت حاصل شود

بیشتر درمان‌های درد لگن موقتی هستند. برای نمونه، تزریق به‌طور معمول چند ماهی کارساز است، یا داروهای ضددرد فقط چند ساعت دوام دارند. اما جراحی تعویض مفصل لگن چند دهه‌ای خیال شما را از درد و ناراحتی راحت می‌کند.

جالب است بدانید طبق آمارهای موجود، حدود 85درصد مفاصل ران و لگن مصنوعی که در جراحی تعویض مفصل لگن استفاده می‌شوند، تا 20 سال عمر مفید دارند.

 

 

جمع‌بندی

مفصل لگن که محل اتصال این استخوان با استخوان ران است، به دلایل مختلفی دچار آسیب می‌شود. در چنین شرایطی، پزشک ارتوپد عمل تعویض مفصل لگن را توصیه می‌کند تا این قسمت بدن به بهترین شکل ممکن ترمیم شود.

اگر شما هم دردی در ناحیه ران و لگنتان دارید، ولی مطمئن نیستید جراحی تعویض مفصل لگن برایتان مناسب است یا نه، می‌توانید به مطب دکتر سید علیرضا امین جواهری مراجعه کنید. . برای دریافت وقت یا کسب اطلاعات بیشتر، با شماره‌های تلفن 02129121060 یا 02129123462 تماس بگیرید.

 

منابع:

pbmchealth.org

visittoc.com

healthcare.utah.edu


مطالب مشابه

کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟
کمبود چه ویتامین هایی باعث صدا دادن مفاصل می شود؟

اگر هنگام حرکت مفاصل، صدای تق‌تق یا ترکیدن می‌شنوید، باید به آن توجه کنید. اگر صدای مفاصل با درد یا ناراحتی همراه نباشد، احتمالاً آسیبی اتفاق نیفتاده است. اما در برخی موارد صدای مفصل نشان‌دهنده کمبود مواد مغذی در بدن است.

خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن
خطر آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل لگن و پیشگیری از آن

پیشگیری و درمان لخته‌های خون پس از جراحی تعویض مفصل لگن بخش مهمی از بهبودی بیمار است. بیمارانی که تعویض مفصل انجام داده‌اند، دو تا ده روز پس از جراحی در بالاترین خطر ابتلا به DVT (ترومبوز ورید عمقی) قرار دارند و این خطر حدود سه ماه ادامه می‌یابد.

چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟
چرا آمبولی و لخته شدن خون بعد از تعویض مفصل زانو خطرناک است؟

جراحی تعویض مفصل زانو، عمل بزرگی بوده که شامل دوره بهبودی قابل توجهی است و بیمار قطعاً پس از جراحی، علائمی را مشاهده می‌کند. اما تشخیص تفاوت بین درد معمول پس از جراحی و درد ناشی از لخته شدن خون بسیار مهم است. در اینجا تفاوت این علائم را توضیح می‌دهیم.

انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی
انواع آزمایش های مورد نیاز برای تشخیص روماتیسم مفصلی

تشخیص روماتیسم مفصلی توسط معاینه فیزیکی انجام می شود و درمورد سابقه پزشکی و علائم شما سؤال می‌کنند. روماتولوژیست شما همچنین آزمایش خون و آزمایش‌های تصویربرداری را تجویز می‌کند.

راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن
راهنمای کامل ارتریت روماتوئید در نوجوانان و راه‌های کنترل آن

آرتریت نوجوانان، بیماری‌ای خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن کودک شما به‌اشتباه سینوویوم (بافتی که داخل مفصل را می‌پوشاند) و مایع سینوویال داخل مفصل را هدف قرار می‌دهد.

جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن
جراحی تومور لگن و تاثیر آن بر سلامت زانو و لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟
سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟

سندرم تونل تارسال (TTS) می‌تواند باعث درد، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن در پاها شود. این بیماری به‌خاطر التهاب عصب تیبیال خلفی که در امتداد قسمت داخلی مچ پا قرار دارد، ایجاد می‌شود. التهاب به‌دلیل آسیب عصبی و فشردگی اتفاق میفتد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×