• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
درمان آرتروز زانو با تزریق پی‌آر‌پی (PRP)

درمان آرتروز زانو با تزریق پی‌آر‌پی (PRP)

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۵ دی ۱۴۰۲

در مورد درمان پی آر پی (پلاسمای غنی از پلاکت - PRP) باید با پزشک خود صحبت کنید. برای درمان درد ، عدم تحرک ، سفتی و تورم ممکن است شما نخواهید از جراحی استفاده کنید و انتخاب شما برای درمان پی آر پی باشد.

درد ، عدم تحرک ، سفتی و تورم اغلب با مشکلات زانو مانند آرتروز یا آسیب همراه است. این علائم می تواند تأثیر قابل توجهی بر توانایی شما در انجام دادن و لذت بردن از فعالیت های روزانه داشته باشد ، اما ممکن است شما نخواهید از جراحی استفاده کنید. اگر چنین است ، ممکن است بخواهید در مورد درمان پی آر پی (پلاسمای غنی از پلاکتPRP - ) با پزشک خود صحبت کنید ، زیرا این روش می تواند به تسکین برخی از بیماران کمک کند.

پی آر پی چیست؟

خون حاوی پلاکت است ، جزئی جامد که به لخته شدن خون شما کمک می کند. همچنین حاوی تعداد زیادی پروتئین است که از رشد سلولی حمایت می کنند و همچنین پروتئین های رشد که به التیام جراحات کمک می کند.

پی آر پی پلاسمايي است كه غلظت بيشتري از پلاكتها - و فاکتورهای رشد – را نسبت به حالت معمول دارد. می توان با کشیدن خون بیمار و جداسازی پلاکت ها از سایر سلول های خونی آن را تهیه کرد. سپس از فرایندی به نام سانتریفیوژ برای افزایش غلظت آنها استفاده می شود و سپس با خون باقی مانده ترکیب می شود.

حتما مطالعه کنید : علائم آرتروز زانو در زنان

چه کاری انجام می دهد؟

پس از آماده شدن پی آر پی ، می توان آن را به بافت های آسیب دیده تزریق کرد. اعتقاد بر این است که پروتئین های غلیظ می توانند به رشد سلول های جدید سالم کمک کرده و به بهبود سریعتر بافت های بدن شما کمک کنند.

 

پی آر پی چیست

 

به این ترتیب ، پی آر پی می تواند به معکوس آسیب بافتی موجود کمک کند.

شواهد استفاده از پی آر پی برای درمان آرتروز زانو هنوز تأیید نکرده است که این یک گزینه ایمن و موثر است و مطالعات نتایج متناقضی را به همراه داشته است.
در حالی که بسیاری از مطالعات از استفاده از آن پشتیبانی می کنند ، بسیاری دیگر می گویند PRP تاثیری ندارد.

یک مطالعه در سال 2017 ، 14 بررسی تصادفی کنترل شده با مجموع 1،423 شرکت کننده را مورد بررسی قرار داد. نتایج نشان داد که PRP می تواند به مدیریت درد مرتبط با آرتروز زانو کمک کند.

نویسندگان در پیگیریهای 3 ، 6 و 12 ماهه موارد زیر را ذکر کردند:

  • سطوح درد: در مقایسه با دارونما ، تزریق PRP میزان درد را در هر نوبت پیگیری به میزان قابل توجهی کاهش داد.
  • عملکرد فیزیکی: در مقایسه با گروه کنترل ، PRP عملکرد بدنی را در این پیگیریها به میزان قابل توجهی بهبود بخشید.
  • عوارض جانبی: برخی از افراد عوارض جانبی را تجربه کردند ، اما این عوارض، قابل توجه تر از عوارض سایر انواع تزریق نبود.

چطور برای کمک به مشکلات زانو استفاده می شود؟

پی آر پی برای درمان انواع آسیب های زانو ، به ویژه برای بیمارانی که درمان های دیگر تاثیر مثبتی بر آنها نداشته است ، استفاده می شود. می تواند برای کمک به برخی مشکلات مربوط به زانو که در زیر بیان شده است استفاده شود:

  • بی ثباتی و درد در زانو
  • آرتروز زانو
  • آسیب های مزمن تاندون ، مانند زانو جهنده (التهاب تاندون کشکک)
  • ریکاوری پس از جراحی

حتما مطالعه کنید : علائم آرتروز زانو در جوانی

مزایای پی آر پی چیست؟

پی آر پی می تواند مزایای زیر را ارائه دهد:

  • اثربخشی - مطالعه بر روی بیماران مبتلا به آرتروز در هر دو زانو نشان داده است که درمان با پی آر پی باعث تسکین قابل توجه درد می شود.
  • ایمنی - درمان معمولاً عوارض جانبی کمی ایجاد می کند یا هیچ عارضه جانبی ندارد.
  • کم تهاجمی تر بودن - در مقایسه با جراحی زانو ، پی آر پی یک جایگزین بسیار کم تهاجمی تر است.
  • ریسک عوارض جانبی پایین - از آنجا که به جای یک ماده خارجی از خون شما استفاده می شود ، احتمال واکنش آلرژیک یا سایر عوارض جانبی بسیار کم است.

بهبودی پس از پی آر پی چگونه است؟

ممکن است پزشک پیشنهاد کند که بعد از درمان پی آر پی به زانو استراحت دهید ، که در این صورت ، معمولاً به دلیل آسیب یا خود مشکل است. تزریق پی آر پی معمولاً شما را از انجام فعالیت های روزانه باز نمی دارد.

ممکن است در محل تزریق کمی حساسیت داشته باشید و همچنین ممکن است از شما خواسته شود که فیزیوتراپی را شروع کنید. نتایج تزریق پی آر پی شما احتمالاً بلافاصله قابل توجه نخواهد بود ، اما در عوض باید طی چند هفته آینده رخ دهد.

چه کسی کاندید مناسبی برای درمان پی آر پی برای درد زانو است؟

در صورت ابتلا به آرتروز خفیف تا متوسط یا آسیب تاندون که باعث درد مزمن زانو می شود ، ممکن است کاندید مناسبی برای درمان پی آر پی باشید. استراحت ، دارو و فیزیوتراپی اغلب اولین نوع درمان مورد استفاده هستند ، بنابراین اگر اینها تسکین کافی را برای درد شما ارائه ندهند ، می توانید کاندید مناسبی برای درمان پی آر پی باشید.

به طور کلی ، اگر مبتلا به سرطان ، فلج مغزی یا بیماری پارکینسون هستید ، درمان پی آر پی ممکن است انتخاب مناسبی برای شما نباشد. اگر عفونت فعلی یا مشکلات پزشکی متعددی دارید ، پی آر پی درمانی نیز ممکن است گزینه مناسبی برای شما نباشد.

پزشک می تواند بر اساس مشکل زانو و همچنین سلامت عمومی شما توصیه مناسب را به شما ارائه دهد.

اگر از درد زانو رنج می برید ، برای ویزیت توسط دکترامین جواهری، پزشک متخصص ارتوپدی ، تماس بگیرید تا دریابید که آیا درمان با پی آر پی می تواند کمک کننده باشد یا خیر.

 

منبع محتوا : specialtyorthony

مطالب مشابه

15 علت درد کف پا در شب چیست؟
15 علت درد کف پا در شب چیست؟

دلایل متعددی می‌توانند موجب بروز درد پا در شب شوند که برخی به سبک زندگی مرتبط بوده و برخی دیگر ناشی از بیماری‌های مختلف هستند. خوشبختانه، روش‌های درمانی متنوعی برای کاهش این دردها وجود دارند.

مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن
مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن

در کنار مصرف دارو، رژیم غذایی متعادل می‌تواند واکنش‌های التهابی بدن که منجر به درد می‌شوند را کاهش دهد. همچنین، وزن سالم حاصل از تغذیه مناسب، فشار وارده بر مفاصل را کم کرده و سلامت لگن را تقویت می‌کند.

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×