• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
درمان آرتروز زانو با تزریق پی‌آر‌پی (PRP)

درمان آرتروز زانو با تزریق پی‌آر‌پی (PRP)

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۵ دی ۱۴۰۲

در مورد درمان پی آر پی (پلاسمای غنی از پلاکت - PRP) باید با پزشک خود صحبت کنید. برای درمان درد ، عدم تحرک ، سفتی و تورم ممکن است شما نخواهید از جراحی استفاده کنید و انتخاب شما برای درمان پی آر پی باشد.

درد ، عدم تحرک ، سفتی و تورم اغلب با مشکلات زانو مانند آرتروز یا آسیب همراه است. این علائم می تواند تأثیر قابل توجهی بر توانایی شما در انجام دادن و لذت بردن از فعالیت های روزانه داشته باشد ، اما ممکن است شما نخواهید از جراحی استفاده کنید. اگر چنین است ، ممکن است بخواهید در مورد درمان پی آر پی (پلاسمای غنی از پلاکتPRP - ) با پزشک خود صحبت کنید ، زیرا این روش می تواند به تسکین برخی از بیماران کمک کند.

پی آر پی چیست؟

خون حاوی پلاکت است ، جزئی جامد که به لخته شدن خون شما کمک می کند. همچنین حاوی تعداد زیادی پروتئین است که از رشد سلولی حمایت می کنند و همچنین پروتئین های رشد که به التیام جراحات کمک می کند.

پی آر پی پلاسمايي است كه غلظت بيشتري از پلاكتها - و فاکتورهای رشد – را نسبت به حالت معمول دارد. می توان با کشیدن خون بیمار و جداسازی پلاکت ها از سایر سلول های خونی آن را تهیه کرد. سپس از فرایندی به نام سانتریفیوژ برای افزایش غلظت آنها استفاده می شود و سپس با خون باقی مانده ترکیب می شود.

حتما مطالعه کنید : علائم آرتروز زانو در زنان

چه کاری انجام می دهد؟

پس از آماده شدن پی آر پی ، می توان آن را به بافت های آسیب دیده تزریق کرد. اعتقاد بر این است که پروتئین های غلیظ می توانند به رشد سلول های جدید سالم کمک کرده و به بهبود سریعتر بافت های بدن شما کمک کنند.

پی آر پی چیست

به این ترتیب ، پی آر پی می تواند به معکوس آسیب بافتی موجود کمک کند.

شواهد استفاده از پی آر پی برای درمان آرتروز زانو هنوز تأیید نکرده است که این یک گزینه ایمن و موثر است و مطالعات نتایج متناقضی را به همراه داشته است.
در حالی که بسیاری از مطالعات از استفاده از آن پشتیبانی می کنند ، بسیاری دیگر می گویند PRP تاثیری ندارد.

یک مطالعه در سال 2017 ، 14 بررسی تصادفی کنترل شده با مجموع 1،423 شرکت کننده را مورد بررسی قرار داد. نتایج نشان داد که PRP می تواند به مدیریت درد مرتبط با آرتروز زانو کمک کند.

نویسندگان در پیگیریهای 3 ، 6 و 12 ماهه موارد زیر را ذکر کردند:

  • سطوح درد: در مقایسه با دارونما ، تزریق PRP میزان درد را در هر نوبت پیگیری به میزان قابل توجهی کاهش داد.
  • عملکرد فیزیکی: در مقایسه با گروه کنترل ، PRP عملکرد بدنی را در این پیگیریها به میزان قابل توجهی بهبود بخشید.
  • عوارض جانبی: برخی از افراد عوارض جانبی را تجربه کردند ، اما این عوارض، قابل توجه تر از عوارض سایر انواع تزریق نبود.

چطور برای کمک به مشکلات زانو استفاده می شود؟

پی آر پی برای درمان انواع آسیب های زانو ، به ویژه برای بیمارانی که درمان های دیگر تاثیر مثبتی بر آنها نداشته است ، استفاده می شود. می تواند برای کمک به برخی مشکلات مربوط به زانو که در زیر بیان شده است استفاده شود:

  • بی ثباتی و درد در زانو
  • آرتروز زانو
  • آسیب های مزمن تاندون ، مانند زانو جهنده (التهاب تاندون کشکک)
  • ریکاوری پس از جراحی

حتما مطالعه کنید : علائم آرتروز زانو در جوانی

مزایای پی آر پی چیست؟

پی آر پی می تواند مزایای زیر را ارائه دهد:

  • اثربخشی - مطالعه بر روی بیماران مبتلا به آرتروز در هر دو زانو نشان داده است که درمان با پی آر پی باعث تسکین قابل توجه درد می شود.
  • ایمنی - درمان معمولاً عوارض جانبی کمی ایجاد می کند یا هیچ عارضه جانبی ندارد.
  • کم تهاجمی تر بودن - در مقایسه با جراحی زانو ، پی آر پی یک جایگزین بسیار کم تهاجمی تر است.
  • ریسک عوارض جانبی پایین - از آنجا که به جای یک ماده خارجی از خون شما استفاده می شود ، احتمال واکنش آلرژیک یا سایر عوارض جانبی بسیار کم است.

بهبودی پس از پی آر پی چگونه است؟

ممکن است پزشک پیشنهاد کند که بعد از درمان پی آر پی به زانو استراحت دهید ، که در این صورت ، معمولاً به دلیل آسیب یا خود مشکل است. تزریق پی آر پی معمولاً شما را از انجام فعالیت های روزانه باز نمی دارد.

ممکن است در محل تزریق کمی حساسیت داشته باشید و همچنین ممکن است از شما خواسته شود که فیزیوتراپی را شروع کنید. نتایج تزریق پی آر پی شما احتمالاً بلافاصله قابل توجه نخواهد بود ، اما در عوض باید طی چند هفته آینده رخ دهد.

چه کسی کاندید مناسبی برای درمان پی آر پی برای درد زانو است؟

در صورت ابتلا به آرتروز خفیف تا متوسط یا آسیب تاندون که باعث درد مزمن زانو می شود ، ممکن است کاندید مناسبی برای درمان پی آر پی باشید. استراحت ، دارو و فیزیوتراپی اغلب اولین نوع درمان مورد استفاده هستند ، بنابراین اگر اینها تسکین کافی را برای درد شما ارائه ندهند ، می توانید کاندید مناسبی برای درمان پی آر پی باشید.

به طور کلی ، اگر مبتلا به سرطان ، فلج مغزی یا بیماری پارکینسون هستید ، درمان پی آر پی ممکن است انتخاب مناسبی برای شما نباشد. اگر عفونت فعلی یا مشکلات پزشکی متعددی دارید ، پی آر پی درمانی نیز ممکن است گزینه مناسبی برای شما نباشد.

درمان های آرتروز زانو متنوع هستند. پزشک می تواند بر اساس مشکل زانو و همچنین سلامت عمومی شما توصیه مناسب را به شما ارائه دهد.

اگر از درد زانو رنج می برید ، برای ویزیت توسط دکترامین جواهری، پزشک متخصص ارتوپدی ، تماس بگیرید تا دریابید که آیا درمان با پی آر پی می تواند کمک کننده باشد یا خیر.


منبع محتوا : specialtyorthony

مطالب مشابه

جراحی تومور لگن
جراحی تومور لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟
سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟

سندرم تونل تارسال (TTS) می‌تواند باعث درد، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن در پاها شود. این بیماری به‌خاطر التهاب عصب تیبیال خلفی که در امتداد قسمت داخلی مچ پا قرار دارد، ایجاد می‌شود. التهاب به‌دلیل آسیب عصبی و فشردگی اتفاق میفتد.

سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟
سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟

سزاموئیدیت، اختلالی است که در آن استخوان‌های سزاموئید و بافت‌های نرم اطراف آن‌ها دچار التهاب و درد می‌شوند. درد در زیر مفصل انگشت شست پا احساس می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند افراد جوان و فعال بیشتر تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟
مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟

مورتون نوروما (نوروم مورتون) التهاب عصبی در پای شما است. این بیماری به‌خاطر بزرگ شدن اعصاب بین انگشتی، بین استخوان‌های متاتارس، که پا را به انگشتان سوم و چهارم (انگشتان میانی نزدیک به انگشت کوچک پا) متصل می‌کنند، اتفاق میفتد.

علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟
علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟

بیماری متاتارسالژیا به درد و التهاب در قسمت توپی‌شکل کف پا اشاره دارد. این ناحیه بین قوس‌ها و انگشتان پا در کف پا قرار دارد. درد ناشی از متاتارسالژیا معمولاً زیر یک یا چند استخوان از پنج استخوان در پایه انگشتان پا و بالای استخوان متاتارس رخ می‌دهد.

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×