• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
تشخیص استئونکروز(نکروز آواسکولار)

تشخیص استئونکروز(نکروز آواسکولار)

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۲۳ فروردین ۱۴۰۰

جراحان ارتوپدی ( دکتر امین جواهری ) برای تشخیص پوکی استخوان از معاینه فیزیکی و آزمایشات تصویربرداری استفاده می کنند. بیشتر بدانید.

استئونکروز ، که به آن نکروز آواسکولار نیز گفته می شود ، تخریب بافت استخوانی است که به دلیل کمبود خونی که به استخوان می رسد ، ایجاد می شود. دکتر امین جواهری در تشخیص این بیماری تخصص دارند و می توانند علائم اولیه بیماری را قبل از آسیب دائمی تشخیص دهند.

استخوان ها از بافت زنده ساخته شده اند ، که در آن سلول های جدید به طور مداوم جایگزین سلول های قدیمی می شوند. این چرخه استخوان ها را محکم نگه می دارد و آنها را قادر می سازد تا بعد از آسیب، بتوانند خود را دوباره بسازند. بدون تغذیه خون غنی از اکسیژن ، سلولهای استخوانی شروع به مردن می کنند و ضایعات کوچکی درون استخوان تشکیل می شوند. این ضایعات با پیشرفت بیماری بزرگتر می شوند. بدون درمان ، استئونکروز ممکن است به پیشرفت خود ادامه دهد تا اینکه در نهایت قسمت هایی از استخوان را از بین ببرد.

این بیماری غالباً مفاصل مربوط به استخوان فمور - استخوان ران را که مفصل ران را به زانو متصل می کند - درگیر می کند، با این وجود استئونکروز می تواند در هر استخوانی ایجاد شود. به عنوان مثال اگر استخوان ران منبع خونی خود را در مفصل ران از دست بدهد ، ضایعات ممکن است باعث شوند سر استخوان ران (سر استخوان فمورال) سطح گرد خود را از دست بدهد و سطح صاف و صیقلی که به مفصل ران اجازه می دهد به راحتی حرکت کند را دچار مشکل کند. آسیب زیاد به سطح مفصل ممکن است منجر به فرسایش غضروف و آرتروز شود.

 

علائم استئونکروز

 

علائم این بیماری شامل دردهای مفصلی است که در ابتدا معمولاً خفیف هستند و فقط در صورت قرار دادن سنگینی وزن بر روی مفصل آسیب دیده قابل مشاهده هستند. در صورت پیشرفت بیماری و آسیب شدیدتر ، ممکن است در تمام مدت احساس درد کرده و در حرکت مفصل مشکل داشته باشید.

عوامل خطر

به ندرت پیش می آید که استئونکروز بدون وجود دلیل مشخصی ایجاد شود ، اما برخی از عوامل خطر احتمال بروز استئونکروز را افزایش می دهند. این موارد شامل شکستگی یا دررفتگی استخوان هستند که می توانند به رگ های خونی آسیب رسانده و منبع خون استخوان را قطع کنند. جراحی برای ترمیم شکستگی یا جایگزینی مفصل با قطعات مصنوعی نیز ممکن است خون رسانی را مختل کند.

داروهای کورتیکواستروئید ، که اغلب برای کمک به افراد مبتلا به مشکلات پزشکی مانند بیماری التهابی روده یا واکنش های آلرژیک تجویز می شوند ، ممکن است در خونرسانی به استخوان ها تداخل ایجاد کنند. استفاده از پرتودرمانی و داروهای شیمی درمانی نیز یک عامل خطر است. دلایل ارتباط این روشهای درمانی با استئونکروز مشخص نیست ، اما برخی تحقیقات نشان می دهد که تنها یک دوز نیز می تواند خطر را افزایش می دهد.

تحقیقات همچنین حاکی از آن است که برخی بیماری ها با پوکی استخوان همراه هستند. این موارد شامل عفونت HIV ، بیماری سلول داسی شکل ، بیماری گوشه ( Gaucher’s disease) ، بیماری کیسون (Caisson’s disease) ، پوکی استخوان ، بیماری کلیوی ، بیماری کبدی و نقرس می باشند. همه این اختلالات ممکن است از طریق مکانیسم های مختلف منجر به اختلال در خون رسانی به استخوان شوند.

مصرف الکل نیز این خطر را افزایش می دهد. نوشیدن زیاد الکل ، حتی برای مدت کوتاهی ، می تواند به تجمع رسوبات چربی در رگ های خونی و کاهش جریان خون در استخوان ها منجر شود. پرهیز از الکل بهترین راه برای کاهش این خطر است.

تشخیص زودهنگام برای جلوگیری از پیشرفت استئونکروز و حفظ مفصل قبل از ایجاد آرتروز امری بسیار حیاتی است. اگر یک یا چند عامل خطر دارید و درد مفصلی را نیز تجربه می کنید ، متخصص ارتوپدی می تواند شما را معاینه کند تا در صورت وجود اسنئونکروز آن را تشخیص دهد.

پزشکان از MRI یا رادیوگرافی برای تشخیص استئونکروز و تعیین میزان آسیب به استخوان ها استفاده می کنند.

تاریخچه پزشکی و معاینه فیزیکی

پزشک ناحیه ای را که احساس درد می کنید معاینه می کند و از شما در مورد سابقه پزشکی و خانوادگی ، علائم و سبک زندگی شما سوال می کند. اگر در مفصلی مانند زانو یا لگن احساس ناراحتی می کنید ، ممکن است پزشک از شما بخواهد بایستید و یا راه بروید تا تاثیر علائم بر روی راه رفتن شما یا لنگیدن شما را بررسی کنند. همچنین ممکن است پزشک از شما بخواهد پایتان را خم کنید یا آن در موقعیت های مختلف حرکت دهید تا دامنه حرکتی شما را بررسی کند.

اشعه ایکس

اشعه ایکس با استفاده از امواج الکترومغناطیسی عکس هایی از استخوان های داخل بدن تولید می کند. در صورت پیشرفت بیماری ، پزشک می تواند وجود ضایعات استئونکروز را در اشعه ایکس تأیید کند. از اشعه ایکس برای نظارت بر پیشرفت بیماری در طول دوره درمان نیز استفاده می شود.

اسکن MRI

با اسکن MRI می توان ضایعات کوچکی که در نتیجه استئونکروز در استخوان ایجاد می شوند را آشکار کرد. این بیماری اغلب با استفاده از اسکن ام آر آی تشخیص داده می شود، حتی اگر هیچ چیزی در اشعه ایکس قابل مشاهده نباشد. به همین دلیل ، اسکن MRI برای تشخیص زودهنگام ارجح است.

در اسکن MRI از میدان مغناطیسی و امواج رادیویی برای ایجاد تصاویر کامپیوتری و سه بعدی از استخوان ها و مفاصل استفاده می شود. پزشکان با استفاده از این تصاویر استخوان ها را از زوایای مختلف بررسی می کنند و می توانند ضایعات یا آسیب های دیگر را تشخیص دهند.


منبع محتوا : Nyulangone

مطالب مشابه

برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب
برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم؟ غذاهای مفید برای کاهش التهاب

تحقیقات نشان می‌دهند رژیم غذایی خاصی برای درمان روماتیسم مفصلی وجود ندارد، اما برخی غذاها می‌توانند به کاهش التهاب (تحریک، درد، تورم) در بدن شما کمک کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند به مدیریت وزن که برای جلوگیری از فشار بیش‌ازحد بر مفاصل مهم است، کمک می‌کنند.

آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟
آرتریت سپتیک چیست؟ چطور عفونت مفصلی را درمان کنیم؟

آرتریت سپتیک (آرتریت عفونی) معمولاً توسط باکتری‌ها، ویروس‌ها یا قارچ‌ها ایجاد می‌شود. این بیماری، نوعی التهاب مفصلی است که توسط عفونت ایجاد می‌شود و مفصلی بزرگ در بدن مانند زانو یا مفصل ران را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟
استئوکندریت دیسکان چه علائمی دارد و چطور درمان می شود؟

استئوکندریت دیسکان انتهای استخوان در مفصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری باعث قطع جریان خون به بخشی از استخوان شده و باعث نرم و ضعیف شدن آن می‌شود. در نهایت، قسمت آسیب‌دیده از بقیه استخوان جدا شده و مقداری غضروف را نیز با خود می‌کشد و علامتی را در جایی که استخوان و غضروف جدا می‌شوند، باقی می‌گذارد.

لوپوس - شناخت علائم و اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام
لوپوس - شناخت علائم و اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام

لوپوس بیماری‌ای است که باعث التهاب در سراسر بدن می‌شود. در این بیماری خودایمنی، به جای این که سیستم ایمنی بدن از شما محافظت کند، به بدنتان آسیب می‌رساند.

نقرس کاذب چیست؟ علت ، علائم و روش های تشخیص و درمان این بیماری
نقرس کاذب چیست؟ علت ، علائم و روش های تشخیص و درمان این بیماری

نقرس کاذب، نوعی آرتریت است که باعث ایجاد حملات ناگهانی درد و تورم در مفاصل شما شده و به‌طور رسمی به‌عنوان بیماری رسوب کریستال پیروفسفات دی هیدرات کلسیم یا CPPD شناخته می‌شود. اما این بیماری به دلیل شباهت آن به نقرس معمولاً نقرس کاذب نامیده می‌شود.

نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن
نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن

علامت اصلی نقرس زانو، درد شدید است که اغلب در طول شب شروع می‌شود. حملات حاد نقرس زانو ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشند. معمولاً درد در 24 ساعت اول شروع حملات، به اوج خود می‌رسد. حملات حاد ممکن است به طور مکرر رخ دهند یا ممکن است سال‌ها از هم فاصله داشته باشند.

9 علت ضعف پا و نحوه درمان آن
9 علت ضعف پا و نحوه درمان آن

ضعف پا یا احساس درد و ناتوانی در پاها می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر کیفیت زندگی داشته باشد و فعالیت‌های روزمره مانند راه رفتن، ایستادن یا انجام کارهای ساده را مختل کند. این وضعیت ممکن است ناشی از عوامل مختلفی از مشکلات عضلانی و عصبی گرفته تا کمبودهای تغذیه‌ای باشد

روش های درمان پا درد - درمان های پزشکی و خانگی
روش های درمان پا درد - درمان های پزشکی و خانگی

پا درد می‌تواند فعالیت‌های روزمره فرد را تحت تأثیر قرار داده و کیفیت زندگی او را کاهش دهد. درمان پا درد بستگی به علت آن دارد و شامل روش‌های مختلفی از جمله استراحت، داروها، فیزیوتراپی، و در موارد شدیدتر، جراحی می‌باشد.

مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر است؟
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر است؟

بهبودی بعد از جراحی تعویض زانو به عوامل مختلفی مانند نوع جراحی، وضعیت سلامت عمومی بیمار و رعایت دستورالعمل‌های پزشکی بستگی دارد. اگرچه نیاز به استراحت طولانی‌مدت در بستر وجود ندارد، اما پیروی از یک برنامه دقیق توانبخشی و استراحت مناسب می‌تواند به تسریع روند بهبودی و کاهش خطرات احتمالی کمک کند.

مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چقدر است؟
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چقدر است؟

مدت زمان استراحت و محدودیت‌های فعالیت‌ها می‌تواند بسته به وضعیت جسمی هر فرد و نوع جراحی متفاوت باشد. در این دوران، توجه به دستورات پزشک، انجام تمرینات مناسب و صبر و شکیبایی برای بهبودی کامل از اهمیت زیادی برخوردار است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×