• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
 مراقبت های بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن

مراقبت های بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۴ دی ۱۴۰۲

مراقبت های بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن به منظور پیشگیری از بروز عفونت و بهبودی سری بیمار بسیار اهمیت دارد. برای آشنایی از این نوع مراقبت ها پیشنهاد می کنم این مقاله از سایت دکتر امین جواهری را از دست ندهید.

مهم ترین مراقبت ها بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن

آرتروسکوپی لگن یک روش جراحی کم تهاجمی است که در آن جراح ارتوپد بدون اینکه برشی بزرگ و عمیقی در ناحیه لگن و بافت نرم اطراف لگن بدن ایجاد کند؛ تنها با فرستادن دوربین به داخل مفصل لگن می تواند دست به بررسی وضعیت لگن و درمان آن بکند.

این جراحی به کمک تصاویر بدست آمده از آرتروسکوپ یا همان دوربین کوچک پیشرفته ای که به درون بدن فرستاده می شود؛ بدست می آید.

با اینکه این جراحی با حداقل تهاجم انجام می شود اما برای بهبودی سریعتر باید یکسری اقدامات و مراقبت ها پس از جراحی انجام شود که در این مقاله سعی داریم شما را با مهم ترین مراقبت ها بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن آشنا کنیم

از مهم ترین مراقبت ها بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

جراحی آرتروسکوپی لگن

ریکاوری و بهوش آمدن بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن

از آنجایی که جراحی آرتروسکوپی لگن جزو جراحی های کم تهاجمی است اکثر بیماران به‌ صورت یک‌روزه تحت عمل آرتروسکوپی قرارگرفته و در همان روز از بیمارستان مرخص خواهند شد. معمولاً فرد در همان روز و یا روز بعدی می‌تواند اثرات مثبت جراحی را احساس کند.

البته بعد از عمل جراحی بیمار مدتی در اتاق ریکاوری می ماند تا وضعیت تنفس و ضربان قلب به طور کامل بررسی شود. ممکن است بیمار در چندین ساعت اول بعد از جراحی حالت گیجی داشته باشد که چنین حالتی طبیعی است و به تدریج بهبود می یابد.

تغذیه بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن

رژیم غذایی خاصی برای بیماران بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن وجود ندارد اما بدن برای جوش دادن شکستگی و برای ترمیم زخم ناشی از جراحی نیاز به اکسیژن و مواد غذایی دارد. بنابراین باید از غذاهای حاوی پروتئین و کلسیم کافی برای کمک به جوش خوردن شکستگی و ترمیم زخم کمک گرفت. لبنیات و میوه مهمترین موادی هستند که در این امر به بیمار کمک میکنند.

بیمار باید آب زیادی (بیش از مقادیری که قبلا عادت داشته است) مصرف کند. این کار موجب میشود تا مواد زائد و سمی ناشی از شکستگی یا عمل جراحی زودتر توسط ادرار از بدن وی دفع شوند.

تغذیه بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن

 

خوابیدن و دراز کشیدن و راه رفتن بعد از جراحی

بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن در حرکت دادن و قرار گرفتن مناسب این مفصل باید دقت و توجه زیادی داشته باشید این دقت و توجه در هفته ها و ماه اول بعد از جراحی لگن بسیار اهمیت دارد و در بهبودی سریعتر بیمار و موفقیت آمیز بودن جراحی موثر است.

نکات لازم در هنگام نشستن، خوابیدن و راه رفتن بعداز جراحی آرتروسکوپی لگن:

  1.  در حالت نشسته، ایستاده یا خوابیده، پاهای خود را روی هم نیندازید. از ناحیه کمر بیش از حد به سمت جلو خم نشوید. از خم کردن مفصل ران بیشتر از 90 درجه خودداری کنید.
  2.  بیشتر از 30 تا 40 دقیقه در یک حالت ثابت ننشینید. پاها را کامل به هم نچسبانید. پا روی پا نیندازید.
  3. توجه نماید پا و زانو به صورت صاف و مستقیم باشند و مایل به سمت داخل یا خارج نباشند. روی صندلی های سفت و دسته دار بنشینید. از نشستن روی صندلی هایی که ارتفاع خیلی پایین دارند، خودداری کنید.
  4. راه رفتن بعد از جراحی باید توسط یک فیزیوتراپ آموزش داده شود تا بیمار بتواند به راحتی بر روی تخت یا صندلی بنشیند یا دراز بکشد و از عصا یا واکر تجویز شده درست استفاده کند.
  5. روی شکم و روی پایی که جراحی آرتروسکوپی انجام شده است، دراز نکشید. در حالت خوابیده به پهلوی مقابل پای جراحی شده، یک بالش بین ران های پا قرار دهید.

توابنخشی بعد از جراحی لگن

توانبخشی بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن

کنترل درد بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن

در چند روز اول بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن بیمار در محل جراحی احساس درد دارد. شدت این درد البته بسته به نوع جراحی، سن بیمار و تحمل بیمار به درد متفاوت است. در بیمارستان مسکن های قوی به بیمار داده میشود تا شدت درد وی کاهش یابد.

تا مدتی بعد از جراحی ممکن است درد مختصری در محل جراحی احساس شود که بتدریج در مدت یک تا دو هفته اول بعد از عمل از بین میرود. برای کاهش این درد پزشک معالج داروهایی را برای بیمار تجویز میکند.

سعی کنید فقط از دارویی که پزشک به شما میدهد استفاده کنید. از مصرف داروهای بدون نظر و اجازه پزشک خودداری کنید زیرا داروهای دیگر ممکن است احتمال بهبودی و خوب شدن جای زخم را به تاخیر بیاندازد. بیمار باید هر گونه افزایش در شدت درد را به پزشک معالج اطلاع دهد.

دکتر سید علیرضا امین جواهری، جراح و متخصص ارتوپد در تهران، آگاه به دانش روز دنیا، آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشد. شما می توانید از طریق شماره های زیر با ایشان ارتباط برقرار نمایید:

شماره های تماس:  09334131004 -  71062400

صفحه اینستاگرام دکتر علیرضا امین جواهری

مراقبت از زخم ها و پانسمان بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن

در هر عمل جراحی احتمال عفونت در محل عمل وجود دارد؛ از این رو مراقبت از زخم و پانسمان بسیار اهمیت دارد. معمولا پانسمان زخم جراحی تا چند روز بعد از عمل جراحی تعویض نمیشود. پس از چند روز این پانسمان به توسط پرستار عوض میشود.

تعویض پانسمان باید بعد از مرخص شدن بیمار در منزل و به توسط پرستار مجرب انجام شود. دفعات تعویض پانسمان و نحوه آن به توسط پزشک معالج تعیین میشود.

برای پیشگیری از عفونت بعد از جراحی از خیس کردن و وارد شدن ضربه به محل زخم خودداری کنید. همچنین استفاده از آنتی بیوتیک برای پیشگیری از عفونت بسیار اهمیت دارد و پزشک معالج داروهای آنتی بیوتیک خوراکی برای بیمار تجویز کند تا بیمار بعد از مرخص شدن از بیمارستان تا مدتی از آنها در منزل استفاده کند. بیمار باید داروها را تا آخر مصرف کند.

توانبخشی و ورزش بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن

بعد از جراحی آرتروسکوپی لگن به منظور بهبودی سریعتر، تا چندین وقت محل جراحی با گچ یا آتل بی حرکت می شود. به همین جهت بی حرکتی موجب ضعیف شدن عضلات و بروز محدودیت های حرکتی در لگن می شود. توانبخشی و مراجعه به فیزیوتراپ برای درمان ضعیف شدن مفصل عمل شده ؛ بسیار اهمیت دارد.

یک متخصص فیزیوتراپ یک برنامه نرمشی مخصوص بیمار را طراحی می نماد تا قدرت عضلات در حالت متعادلی حفظ شوند.


مطالب مشابه

اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟

اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته می‌شود) زمانی رخ می‌دهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمی‌تواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و می‌تواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.

علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟

درد پا از زانو به پایین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماری‌هایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز می‌تواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.

تعویض مفصل لگن دوطرفه  - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن
تعویض مفصل لگن دوطرفه - تعویض همزمان هر دو مفصل لگن

دو نوع اصلی تعویض دوطرفه مفصل لگن وجود دارند: تعویض مرحله‌ای مفصل لگن و تعویض همزمان مفاصل. تعویض دوطرفه مفصل لگن کمتر از تعویض یک‌طرفه رایج است.

تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری
تصاویر و عکس منیسک پاره - انواع تصویربرداری

پزشک برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو از نظر پارگی مینیسک، تصویربرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز می نماید.

درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی
درمان اختلال کوتاهی پا با روش های جراحی و غیر جراحی

در اختلال کوتاهی پا اندازه پاهای بیمار قرینه نیست و مقداری اختلاف در طول پاها وجود دارد. اگر این اختلاف طول کمتر از ۲ سانتی‌متر باشد، به درمان نیاز ندارد اما اگر اختلاف طولی بیشتر از آن باشد، می‌توان با درمان های جراحی این اختلال را مدیریت یا درمان کرد.

نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن
نظرات بیماران بعد از عمل تعویض مفصل لگن

تجربه بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند به شما کمک می کند از واقعیت های زندگی این افراد بعد از عمل و نحوه بازگشت آنها به انجام فعالیت های مورد علاقه شان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید.

بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟
بهترین سن برای تعویض مفصل زانو چند سالگی است؟

میانگین سنی بیماران تعویض مفصل زانو معمولاً بین 50 تا 80 سال است، سن به‌تنهایی معیار تعیین‌کننده برای انجام جراحی تعویض زانو نیست. بسیاری از عوامل دیگر ازجمله وضعیت سلامت ، مزایای بالقوه جراحی و طول عمر پروتز در نظر گرفته می‌شوند.

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا مفصل لگن- حتی سال‌ها بعد از عمل - زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف اطراف ایمپلنت ممکن است به راحتی دچار شکستگی شوند.

تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟
تاثیر سیگار بر عوارض تعویض مفصل زانو - آیل باید قبل عمل سیگار را ترک کرد؟

بیمارانی که قبل و بعد از تعویض مفصل سیگار می کشند، 10 برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها نیاز به جراحی مجدد دارند. همچنین، احتمال بروز عوارضی مانند لخته شدن خون، ضربان قلب نامنظم و نارسایی کلیه در آن‌ها بیشتر است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×