• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
روش های درمان پارگی تاندون آشیل پا

روش های درمان پارگی تاندون آشیل پا

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۱ دی ۱۴۰۲

درمان پارگی تاندون آشیل (کالکانئال) به دو روش غیر تهاجمی و جراحی انجام می‌شود. پارگی تاندون آشیل به طرز عجیبی غالبا تشخیص داده نمی شود و علائم این ضایعه به اشتباه به کشیدگی یا پارگی تاندون پلانتاریس نسبت داده می شود.

پارگی تاندون کالکانئال (تاندون آشیل) به طرز عجیبی غالبا تشخیص داده نمی شود و علائم این ضایعه به اشتباه به کشیدگی یا پارگی تاندون پلانتاریس نسبت داده می شود.

آسیب شناسی

پارگی تاندون آشیل تقریبا همیشه کامل است و معمولا حدود 5 سانتی متری بالای محل اتصال تاندون ه استخوان روی می دهد. اگر این ضایعه درمان نشود، به طور خود به خودی بهبود می یابد اما تاندون در طولی درازتر ترمیم می شود و عملکرد پا در اثر این امر کاهش می یابد.

علائم پارگی تاندون آشیل پا

  • هنگام دویدن یا پریدن، بیمار ناگهان دردری شدید در پشت مچ پا احساس می کند. بیمار ممکن است تصور نماید چیزی به او برخورد کرده است.
  •  وی می تواند راه برود اما فقط با لنگیدن شدید.
  •  در معاینه بالینی پشت پاشنه پا، تندرنس در محل پارگی تاندون آشیل وجود دارد.
  •  افزایش ضخامت ناحیه آسیب به علت تجمع خون و ادم پاراتنون وجود دارد، اما معمولا می توان شکافی را در این مسیر تاندون احساس نمود.
  •  قدرت فلکشن مچ پا به سمت پایین به شدت کاهش یافته است، اگرچه مقداری از این عملکرد با عمل عضلات تیبالیس خلفی، عضلات پرونئال و فلکسورهای انگشتان باقی مانده است.


یک آزمون مفید برای تشخیص این ضایعه، فشار دادن توده عضلات پشت ساق در دو طرف است. به طور طبیعی این حرکت باعث حرکت فلکشن مچ پا به سمت پایین در حد خفیف می شود. (اما در شرایطی که تاندون پاره شده باشد، این حرکت دیده نمی شود.)

 

علائم پارگی تاندون آشیل پا

 

تشخیص پارگی تاندون آشیل

باقی ماندن مقداری از عملکرد فلکشن مچ پا به سمت پایین ممکن است، افراد ناآگاه را به اشتباه بیاندازد. آزمون حیاتی در این مورد این است که از بیمار بخواهید در حالی که روی پای مبتلا ایستاده، پاشنه پایش را از روی زمین بلند نماید.
اگر تاندون پاره شده باشد، انجام این حرکت امکان پذیر نخواهد بود. در موارد مشکوک، با استفاده از اولتراسوند یا MRI می توان حفره ای را در تاندون مشاهده نمود.

درمان پارگی تاندون آشیل

  •  درمان غیر جراحی

در موارد انتخاب شده معمولا در بیماران مسن که کمتر به عملکرد مچ پا نیاز دارند، می توان از درمان های غیرجراحی استفاده نمود.
از این روش های غیرجراحی، تنها در مواردی می توان استفاده نمود که دو انتهای تاندون پاره شده را بتوان با فلکشن غیر فعال مچ پا به هم نزدیک نمود.
سپس مچ پا در یک گچ زیر زانو به مدت 5 هفته بی حرکت می شود. جهت در استراحت قرار گرفتن تاندون و جلوگیری از افزایش طول آن، کف پا کمی در وضعیت اکوینوس گچ گرفته می شود.

  • جراحی پارگی تاندون آشیل

برای اکثریت بیماران جوان تر، به ویژه کسانی که می خواهند فعالیت ورزشی را ادامه دهند، درمان جراحی ترجیح داده می شود.
با انجام جراحی، با استفاده از بخیه های غیرقابل جذب با نخ های مصنوعی، تاندون ترمیم می شود. پس از جراحی جهت کاهش فشار وارده بر خط بخیه، اندام در وضعیت فلکشن زانو در زاویه 90 درجه و فلکشن مچ پا به سمت پایین در حد متوسط به مدت 2 هفته در گچ بی حرکت می گردد.

درمان پارگی تاندون آشیل

درمان جراحی پارگی تاندون آشیل

 

  • برای چهار هفته بعدی اندام در یک گچ زیر زانو در وضعیت زاویه 90 درجه مچ پا بی حرکت می گردد.
  • بعضی پروتکول ها، استفاده زودتر از اندام تحت نظر متخصص فیزیوتراپی را اجازه می دهند.
  • درمان جراحی یا گچ گیری به تنهایی باید پس از برداشتن گچ با انجام ورزش های شدید برای تقویت عضلات ساق پا تحت نظر یک متخصص فیزیوتراپی کامل گردد.

سایر مقالات ارائه شده:

تعویض مفصل زانو

تعویض مفصل لگن

پارگی رباط صلیبی زانو

آرتروسکوپی زانو


مطالب مشابه

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟
سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟

سندرم تونل تارسال (TTS) می‌تواند باعث درد، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن در پاها شود. این بیماری به‌خاطر التهاب عصب تیبیال خلفی که در امتداد قسمت داخلی مچ پا قرار دارد، ایجاد می‌شود. التهاب به‌دلیل آسیب عصبی و فشردگی اتفاق میفتد.

سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟
سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟

سزاموئیدیت، اختلالی است که در آن استخوان‌های سزاموئید و بافت‌های نرم اطراف آن‌ها دچار التهاب و درد می‌شوند. درد در زیر مفصل انگشت شست پا احساس می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند افراد جوان و فعال بیشتر تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟
مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟

مورتون نوروما (نوروم مورتون) التهاب عصبی در پای شما است. این بیماری به‌خاطر بزرگ شدن اعصاب بین انگشتی، بین استخوان‌های متاتارس، که پا را به انگشتان سوم و چهارم (انگشتان میانی نزدیک به انگشت کوچک پا) متصل می‌کنند، اتفاق میفتد.

علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟
علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟

بیماری متاتارسالژیا به درد و التهاب در قسمت توپی‌شکل کف پا اشاره دارد. این ناحیه بین قوس‌ها و انگشتان پا در کف پا قرار دارد. درد ناشی از متاتارسالژیا معمولاً زیر یک یا چند استخوان از پنج استخوان در پایه انگشتان پا و بالای استخوان متاتارس رخ می‌دهد.

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟
علت درد کف پا چیست؟ چگونه باید آن را درمان کنیم؟

درد کف پا در هنگام راه رفتن می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی، ازجمله پوشیدن کفش‌های نامناسب، انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پیاده‌روی‌های طولانی‌مدت، ایستادن طولانی در محل کار و … باشد. این درد ممکن است از مشکلاتی در استخوان‌ها، اعصاب، غضروف، تاندون‌ها یا رباط‌های پا ناشی شود.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×