یکی از شایعترین آسیبهایی که برای پا اتفاق میفتد پارگی مینیسک زانو است. پارگی مینیسک در اثر چرخاندن یا پیچاندن شدید زانو بهخصوص در زمان اعمال وزن بر روی آن اتفاق میفتد. استفاده از تصاویر اشعه ایکس، امآرآی و آرتروسکوپی به تشخیص دقیق پارگی مینیسک کمک میکند. در این مطلب به بررسی تصاویر مختلف میپردازیم.
تشخیص پارگی مینیسک با تصویربرداری
اگر مشکوک به پارگی مینیسک باشید، ارتوپد به بررسی سابقه سلامت شما و ارزیابی زانو میپردازد و همچنین ممکن است برای تأیید تشخیص و ارزیابی بیشتر مفصل زانو، عکسبرداری با اشعه ایکس و رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز کند:
اشعه ایکس
اشعه ایکس آزمایشی تشخیصی است که از پرتوهای انرژی الکترومغناطیسی نامرئی برای تولید تصاویری از بافتهای داخلی، استخوانها و اندامها بر روی فیلم استفاده میکند. هنگامی که اشعه ایکس استاندارد به اندازه کافی دقیق نباشد، ممکن است از اشعه ایکس مفصل با رنگ کنتراست برای بررسی مفاصلی مانند زانو یا لگن استفاده شود.
امآرآی
امآرآی روشی تشخیصی است که از ترکیبی از آهنرباهای بزرگ، فرکانسهای رادیویی و کامپیوتر برای تولید تصاویر دقیق از اندامها و ساختارهای بدن استفاده میکند و اغلب میتواند آسیب یا بیماری را در رباط یا عضله اطراف تشخیص دهد.
آرتروسکوپی منیسک
آرتروسکوپی زانو، روشی کم تهاجمی است که اغلب برای درمان پارگی مینیسک استفاده میشود. در طول آرتروسکوپی، یک لوله نوری کوچک (آرتروسکوپ) ازطریق برشی کوچک وارد مفصل میشود. سپس تصاویری از داخل زانو بر روی صفحه نمایش نشان داده میشود و به پزشک اجازه میدهد تا قسمت پارهشده مینیسک را ترمیم یا اصلاح کند. برای بیماران جوان، حفظ مینیسک برای حفظ سلامت زانو مهم است.
هنگامی که مینیسک ترمیم میشود، از بخیه برای نگه داشتن مینیسک در کنار هم استفاده میشود تا این که بدن به بهبود و ترمیم محل بپردازد. پارگیهای مینیسک کودکان که با آرتروسکوپی درمان میشوند، بهتر از پارگیهای درمانشده با سایر گزینههای درمانی بهبود مییابند.
منابع
hopkinsmedicine.org
medicinenet.com
hss.edu
مطالب مشابه
نقرس زانو چیست؟ علت، علائم و راه های تشخیص و درمان آن
علامت اصلی نقرس زانو، درد شدید است که اغلب در طول شب شروع میشود. حملات حاد نقرس زانو ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشند. معمولاً درد در 24 ساعت اول شروع حملات، به اوج خود میرسد. حملات حاد ممکن است به طور مکرر رخ دهند یا ممکن است سالها از هم فاصله داشته باشند.
9 علت ضعف پا و نحوه درمان آن
ضعف پا یا احساس درد و ناتوانی در پاها میتواند تأثیر قابلتوجهی بر کیفیت زندگی داشته باشد و فعالیتهای روزمره مانند راه رفتن، ایستادن یا انجام کارهای ساده را مختل کند. این وضعیت ممکن است ناشی از عوامل مختلفی از مشکلات عضلانی و عصبی گرفته تا کمبودهای تغذیهای باشد
روش های درمان پا درد - درمان های پزشکی و خانگی
پا درد میتواند فعالیتهای روزمره فرد را تحت تأثیر قرار داده و کیفیت زندگی او را کاهش دهد. درمان پا درد بستگی به علت آن دارد و شامل روشهای مختلفی از جمله استراحت، داروها، فیزیوتراپی، و در موارد شدیدتر، جراحی میباشد.
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر است؟
بهبودی بعد از جراحی تعویض زانو به عوامل مختلفی مانند نوع جراحی، وضعیت سلامت عمومی بیمار و رعایت دستورالعملهای پزشکی بستگی دارد. اگرچه نیاز به استراحت طولانیمدت در بستر وجود ندارد، اما پیروی از یک برنامه دقیق توانبخشی و استراحت مناسب میتواند به تسریع روند بهبودی و کاهش خطرات احتمالی کمک کند.
مدت استراحت بعد از عمل تعویض مفصل لگن چقدر است؟
مدت زمان استراحت و محدودیتهای فعالیتها میتواند بسته به وضعیت جسمی هر فرد و نوع جراحی متفاوت باشد. در این دوران، توجه به دستورات پزشک، انجام تمرینات مناسب و صبر و شکیبایی برای بهبودی کامل از اهمیت زیادی برخوردار است.
علت درد پا چیست؟
درد پا یک علامت شایع با دلایل گوناگون است که ممکن است ناشی از استفاده بیشازحد، ساییدگی، آسیبهای ورزشی یا یک بیماری خاص باشد. این درد میتواند بهصورت گرفتگی عضلانی، درد شبانه، یا احساس تیر کشیدن در پای چپ یا راست ظاهر شود.
15 علت درد کف پا در شب چیست؟
دلایل متعددی میتوانند موجب بروز درد پا در شب شوند که برخی به سبک زندگی مرتبط بوده و برخی دیگر ناشی از بیماریهای مختلف هستند. خوشبختانه، روشهای درمانی متنوعی برای کاهش این دردها وجود دارند.
مواد غذایی مفید برای تقویت و کاهش درد مفصل لگن
در کنار مصرف دارو، رژیم غذایی متعادل میتواند واکنشهای التهابی بدن که منجر به درد میشوند را کاهش دهد. همچنین، وزن سالم حاصل از تغذیه مناسب، فشار وارده بر مفاصل را کم کرده و سلامت لگن را تقویت میکند.
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات چیست؟
اسپاسم عضلانی (که به آن گرفتگی عضلانی نیز گفته میشود) زمانی رخ میدهد که عضله شما به طور غیرارادی و اجباری به طور غیرقابل کنترلی منقبض شده و نمیتواند شل شود. اسپاسم عضلانی مشکلی کاملاً طبیعی و شایع است و میتواند بخشی یا تمام یک عضله یا چند ماهیچه را در یک گروه درگیر کند.
علت درد پا از زانو به پایین چیست و چطور درمان می شود؟
درد پا از زانو به پایین میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از بیماریهایی که ممکن است با درد در این ناحیه شروع شوند شامل تاندونیت، نوروپاتی دیابتی و شین اسپلینت هستند. همچنین، گرفتگی عضلانی نیز میتواند باعث ایجاد درد در پا از زانو به پایین شود.