• 02129123462 - 02832246316
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

خطرات مشکلات قلبی در جراحی تعویض مفصل زانو و لگن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۰۷ مهر ۱۴۰۳

. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

اگر آسیب مفاصل ناشی از آرتریت باعث شود با درد روزانه زندگی کنید یا نتوانید به‌طور کامل فعالیت‌های دلخواهتان را انجام دهید، ممکن است به سراغ جراحی تعویض مفصل زانو بروید. این نوع جراحی معمولاً به تسکین درد کمک می‌کند و بخشی از تحرک و عملکرد از دست رفته ناشی از آرتریت را بازمی‌گرداند. با این حال، این عمل‌های جراحی بدون خطر نیستند. یکی از مهم‌ترین خطرات، افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی، به‌ویژه در 90 روز اول پس از جراحی است. مشکلات قلبی که ممکن است پس از جراحی تعویض مفصل رخ دهند شامل حمله قلبی، ایست قلبی و آریتمی یا ضربان قلب نامنظم هستند.

 

چه عواملی خطر مشکلات قلبی پس از عمل تعویض مفصل زانو را افزایش می‌دهند؟

اثرات بیهوشی همراه با از دست دادن خون، اکسیژن کم‌خون و سایر مسائلی که ممکن است در طول جراحی اتفاق بیفتند، همگی بر سیستم قلبی‌عروقی شما فشار وارد می‌کنند و خطر مشکلات قلبی را افزایش می‌دهند.

به‌علاوه داشتن بیماری‌های دیگر مانند دیابت یا فشار خون بالا که خطر مشکلات قلبی‌عروقی را افزایش می‌دهند، احتمال بروز عوارض عمل را بیشتر می‌کنند.

عوامل افزایش ریسک آسیب های قلب و عروق

علاوه بر این، افراد مبتلا به آرتریت التهابی، مانند آرتریت روماتوئید، در حال حاضر در معرض خطر بیشتری برای بیماری‌های قلبی‌عروقی هستند و همچنین در معرض خطر بیشتری برای حوادث قلبی‌عروقی در حوالی زمان جراحی قرار دارند.

عوامل زیر می‌توانند خطر بروز حوادث قلبی‌عروقی را در حوالی زمان جراحی مفصل افزایش دهند:

  • سیگار کشیدن
  • چاقی
  • کلسترول بالا
  • بیماری عروق کرونر
  • حمله قلبی یا سکته قبلی
  • سن60 سال یا بیشتر

برخی از انواع جراحی‌های مفصلی، مانند تعویض همزمان هر دو زانو یا هر دو لگن، ممکن است خطر بیشتری را نسبت به جراحی‌های کوچک‌تر برای قلب شما ایجاد کنند.

این مسئله به دلیل طولانی‌تر بودن زمان عمل است، که به معنای زمان بیشتر تحت بیهوشی و از دست دادن خون بیشتر و سایر مشکلات است. به دلایل مشابه، خطرات جایگزینی کامل مفصل لگن و زانو احتمالاً کمی بیشتر از جایگزینی کامل شانه، آرنج یا مچ هستند؛ زیرا این جراحی‌ها کوچک‌تر هستند.

 

عوارض لخته شدن خون

هنگامی که تعویض مفصل، لگن یا زانو را درگیر می‌کند، احتمال ایجاد لخته خون نیز وجود دارد. این اتفاق می‌تواند در پاها به‌عنوان ترومبوز ورید عمقی (DVT) رخ دهد، که می‌تواند به ریه‌ها منتقل شود و به‌عنوان آمبولی ریه، جریان خون را مسدود کند. در مطالعه‌ای که در سال 2020 که در تحقیقات ترومبوز منتشر شد، 13 درصد از افرادی که تعویض کامل مفصل لگن داشتند، در 10 روز اول پس از جراحی، DVT  یا آمبولی ریه را تجربه کردند.

معمولاً بی‌حرکتی یا آسیب به رگ‌های خونی است که می‌تواند منجر به ایجاد لخته شود. هنگامی که در حین جراحی روی میز عمل دراز کشیده‌اید یا در بستر در حال بهبودی هستید، تجمع خون و تشکیل لخته آسان‌تر است. بریدن رگ‌های خونی نیز خطر لخته شدن خون را افزایش می‌دهد.

موارد زیر خطر تشکیل لخته خون را افزایش می‌دهند:

  • شاخص توده بدنی بالاتر از 40 کیلوگرم بر متر مربع
  • سکته در سه ماه گذشته
  • بیماری مزمن انسدادی ریه
  • بیماری عروق کرونر
  • بیماری عروق محیطی
  • DVT قبلی یا آمبولی ریه
  • اختلال لخته شدن خون ارثی
  • استفاده از قرص‌های ضد بارداری یا هورمون‌درمانی جایگزین

عوارض لخته شدن خون

روش کاهش خطرات مشکلات قلبی

قبل از جراحی تعویض مفصل، جراح ارتوپد شما سابقه سلامتی و پزشکی شما را بررسی می‌کند تا ببیند آیا خطر ابتلا به حوادث قلبی‌عروقی، لخته شدن خون یا سایر مشکلات قلبی در شما افزایش یافته است یا خیر.

اگر نمی‌توانید دو پله را بدون تنگی نفس یا فشار قفسه سینه یا درد راه بروید، ممکن است به آزمایش‌های بیشتری برای عملکرد قلب خود نیاز داشته باشید تا ببینید آیا توانایی جراحی دارید یا خیر.

اگر این کار را نکنید، جراح ارتوپد شما ممکن است از شما بخواهد که برای بهبود سلامت قلب و عروق خود با یک متخصص قلب کار کنید.

در خصوص افراد مبتلا به دیابت نیز پیش از عمل آزمایشاتی انجام می‌شود تا مطمئن شوند بیماری قبل از جراحی به خوبی کنترل شده است. اگر بیماری تحت کنترل نباشد، بیمار باید با متخصص غدد خود همکاری کند تا داروهای خود را تغییر دهد و دیابت را بهتر کنترل کند. درواقع دیابت نه تنها با افزایش خطر مشکلات قلبی‌عروقی، بلکه با افزایش خطر عفونت در محل جراحی مرتبط است.

از آنجایی که جراحی‌های تعویض مفصل انتخابی هستند، زمان برای بهینه‌سازی سلامت شما وجود دارد. با انجام این اقدامات می‌توانید خطر برخی عوارض را کاهش دهید و بهبودی پس از جراحی را سرعت بخشید.

  • با روماتولوژیست خود کار کنید تا آرتریت التهابی را به خوبی کنترل کنید.
  • وزن خود را کاهش دهید.
  • سیگار را ترک کنید.
  • اگر تناسب اندام ندارید یا ضعیف هستید، از پزشک خود در مورد فیزیوتراپی قبل از عمل بپرسید تا به شما کمک کند قبل از جراحی قوی‌تر شوید.
  • قبل از جراحی هرگونه مشکل دندانی را برطرف کنید. عفونت‌های دندانی می‌توانند از طریق جریان خون به مفصل جدید شما سرایت کنند.

در حالت ایده‌آل، افراد باید یک یا دو ماه قبل از جراحی تعویض مفصل با پزشک خود کار کنند تا از قبل سلامتی خود را تا حد امکان حفظ کنند تا خطر عوارض جراحی ازجمله مشکلات قلبی را کاهش دهند.

 

جراحی تعویض مفصل و تقویت سلامت قلب

برخی تحقیقات نشان داده‌اند که جراحی مفصل در طول زمان از قلب محافظت می‌کند. این موضوع منطقی است؛ زیرا هنگامی که درد شما از بین رفت، فعالیت آسان‌تر می‌شود و ورزش می‌تواند سلامت قلب را بهبود بخشد.

 

جمع‌بندی

تعویض مفصل زانو (TKR) یکی از مؤثرترین روش‌ها برای کاهش درد و بهبود عملکرد در بیماران مبتلا به آرتروز پیشرفته است. با این حال، در بیماران قلبی، این جراحی به دلیل خطرات بالقوه‌ای که برای سیستم قلبی عروقی به همراه دارد، نیازمند ملاحظات ویژه‌ای است. بیماران با سابقه مشکلات قلبی مانند حمله قلبی، ایست قلبی یا آریتمی باید پیش از جراحی تحت ارزیابی دقیق قلبی قرار گیرند.

ریسک‌های جراحی برای این بیماران عمدتاً به اثرات بیهوشی، از دست دادن خون و تغییرات همودینامیک مرتبط است. عوامل دیگری مانند دیابت، فشار خون بالا، چاقی و سیگار کشیدن نیز می‌توانند خطر عوارض قلبی در طول یا پس از جراحی را افزایش دهند.

مدیریت مناسب بیماران قلبی شامل تنظیم دقیق داروهای قلبی، کنترل فشار خون و قند خون، و برنامه‌ریزی دقیق برای کاهش استرس جراحی است. همکاری نزدیک تیم‌های جراحی، بیهوشی و قلب می‌تواند به کاهش عوارض و بهبود نتایج جراحی در این بیماران کمک کند.

 

 منابع

arthritis.org


مطالب مشابه

جراحی تومور لگن
جراحی تومور لگن

تومور لگن می‌تواند باعث درد، تورم یا شکستگی در بیمار شود. روش‌های مختلفی برای درمان تومور لگن وجود دارند که بهترین‌ آن‌ها،‌ جراحی است.

بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا
بهترین متخصص برای درمان گزگز و مور مور شدن پا

مور مور شدن پا به‌دلایل متعددی اتفاق میفتد و می‌تواند ناشی از بیماری‌های متفاوتی باشد. به‌عنوان مثال، دیابت کنترل‌نشده می‌تواند به زخم‌های مزمن و درنهایت قطع عضو منجر شود. مشکلات دیسک کمر ممکن است با بی‌اختیاری ادرار، اختلالات جنسی یا حتی فلج همراه شوند. در موارد مسمومیت نیز، مور مور شدن پا می‌تواند نشانه‌ای خطرناک و تهدیدکننده زندگی باشد.

شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟
شکستگی رقصنده (متاتارس) چطور رخ می‌دهد و درمان آن چیست؟

شکستگی رقصنده در پنجمین متاتارس زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا رباط متصل به استخوان، قطعه کوچکی از استخوان را جدا می‌کند. این آسیب اغلب به‌دلیل انقباض ناگهانی و شدید عضلانی رخ می‌دهد که باعث شکستن قطعه‌ای از استخوان می‌شود.

مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان
مدیریت رماتیسم مفصلی در زنان: از تشخیص تا درمان

شیوع روماتیسم مفصلی در زنان جوان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان است و این نسبت با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشترین تشخیص‌ها در زنان جوان 25 تا 45 ساله رخ می‌دهد.

سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟
سندرم تونل تارسال چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟

سندرم تونل تارسال (TTS) می‌تواند باعث درد، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن در پاها شود. این بیماری به‌خاطر التهاب عصب تیبیال خلفی که در امتداد قسمت داخلی مچ پا قرار دارد، ایجاد می‌شود. التهاب به‌دلیل آسیب عصبی و فشردگی اتفاق میفتد.

سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟
سزاموئیدیت یا التهاب استخوان سزاموئید چیست؟

سزاموئیدیت، اختلالی است که در آن استخوان‌های سزاموئید و بافت‌های نرم اطراف آن‌ها دچار التهاب و درد می‌شوند. درد در زیر مفصل انگشت شست پا احساس می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند افراد جوان و فعال بیشتر تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟
مورتون نوروما چیست و چطور درمان می شود؟

مورتون نوروما (نوروم مورتون) التهاب عصبی در پای شما است. این بیماری به‌خاطر بزرگ شدن اعصاب بین انگشتی، بین استخوان‌های متاتارس، که پا را به انگشتان سوم و چهارم (انگشتان میانی نزدیک به انگشت کوچک پا) متصل می‌کنند، اتفاق میفتد.

علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟
علت متاتارسالژیا چیست و چطور درمان می شود؟

بیماری متاتارسالژیا به درد و التهاب در قسمت توپی‌شکل کف پا اشاره دارد. این ناحیه بین قوس‌ها و انگشتان پا در کف پا قرار دارد. درد ناشی از متاتارسالژیا معمولاً زیر یک یا چند استخوان از پنج استخوان در پایه انگشتان پا و بالای استخوان متاتارس رخ می‌دهد.

التهاب فاشیای کف پا
التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای پلانتار زمانی اتفاق میفتد که فاشیا بیش‌ازحد استفاده شود یا به‌صورت مداوم تحت کشش باشد. آسیب به این رباط باعث تورم آن می‌شود. این التهاب باعث می‌شود راه رفتن با درد همراه باشد.

روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!
روماتیسم پا و مچ پا، علائم آرتریت روماتوئید پاها که باید جدی بگیرید!

آرتریت روماتوئید (RA) در پاها به‌دلیل بیماری‌ای خودایمنی رخ می‌دهد. درنتیجه سیستم ایمنی بدن فرد به اشتباه به بدن خود حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب در پوشش مفاصل می‌شود، به غضروف‌های موجود در آن‌ها آسیب وارد می‌کند و درنهایت مفاصل آسیب‌دیده و بافت‌های پشتیبان آن‌ها را از بین می‌برد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×