• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4

جراحی مجدد تعويض مفصل لگن (ریویژن)

تعویض مجدد مفصل لگن به روش قدامی در تهران

جراحی مجدد تعویض مفصل لگن، مفصل ران مصنوعی را ترمیم و جایگزین می کند. پس از جراحی آرتروپلاستی لگن در صورت وجود عفونت یا آسیب به پروتز، ممکن است به این عمل نیاز داشته باشید. دکتر علیرضا امین جواهری در انجام جراحی تعویض مفصل لگن به روش قدامی مهارت دارد. همچنین مراقبت های بسیار تخصصی را حین و بعد از جراحی ارائه می دهد. برای دریافت نوبت با مطب دکتر امین جواهری تماس بگیرید!

021-29123462

راهنمای مطالعه

گاها ممکن است در جراحی تعویض مجدد لگن ، قسمت هایی از مفصل مصنوعی بسیار مستحکم به استخوان بیمار چسبیده باشد و برای خارج کردن آن نیاز است از تکنیک ها و ابزارهای مخصوص بهره گرفت. حتی در مواردی نیاز است در طی این جراحی ، پیوند استخوان نیز صورت گیرد.

تعویض مجدد مفصل لگن (ریویژن) چیست؟

تعویض مجدد مفصل لگن، جایگزینی پروتز لگن شکست‌خورده قبلی با پروتزی جدید است. عمل ریویژن، عملی پیچیده است و برای دستیابی به نتیجه‌ای خوب نیاز به برنامه‌ریزی گسترده قبل از عمل، انتخاب ایمپلنت‌ها و ابزارهای مناسب، اختصاص زمان طولانی‌مدت به عمل و تسلط بر تکنیک‌های دشوار جراحی است.

جراحی تعویض مجدد مفصل لگن در واقع متشکل شده از دو عمل جراحی می باشد:

  • خارج کردن مفصل مصنوعی اولیه و آسیب دیده
  • تعبیه مفصل مصنوعی ثانویه

 

دلایل  تعویض مجدد مفصل لگن و ران

جراحی تعویض مفصل لگن یکی از بهترین و موثرترین روش ها برای درمان دردهای طولانی لگن است که با تعبیه یک مفصل مصنوعی در قسمت لگن انجام می شود.

با اینکه آمارها نشان دهنده این است که عمل تعویض مفصل لگن یکی از موفقیت آمیزترین عمل های جراحی است اما گاها ممکن است بنا به دلایلی بعد از جراحی مشکلاتی برای مفصل مصنوعی بروز کند که در این صورت انجام جراحی مجدد تعویض مفصل لگن ضرورت می یابد.

عوامل و علت های مختلفی وجود دارند که باعث خراب شدن مفصل لگن می شوند که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

لق شدن مفصل مصنوعی

لق شدن مفصل مصنوعی یکی از شایع ترین دلایل خراب شدن مفصل مصنوعی و کاهش طول عمر مفصل است. در حین جراحی تعویض مفصل لگن، تمامیه اجزای مفصل مصنوعی با استفاده از چسب های مخصوص که به آن سیمان استخوانی گفته می شود به مفصل لگن متصل می شود.

اما در برخی مواقع با وجود تمام این اقدامات، باز هم بعد از مدتی اتصال میان مفصل لگن و مفصل مصنوعی شل شده و در اصطلاح گفته می شود مفصل مصنوعی لق شده است.

لق شدن مفصل لگن

عفونت مفصل مصنوعی

عفونت مفصل مصنوعی از رایج ترین عوارض جراحی تعویض مفصل است که به علت فعالیت باکتری های موجود  در محل جراحی بوجود می آید. عوامل و دلایل مختلفی در عفونی شدن مفصل مصنوعی دخیل هستند اما این باکتری ها می توانند در حین جراحی و یا بعد از جراحی خود را به محل جراحی برسانند.

تورم در محل جراحی، قرمزی و گرمی پوست در محل جراحی، ترشح موادی از زخم و تب و لزر از مهم ترین علائم عفونت مصنوعی بعد از جراحی است که در موارد شدید عفونت مفصل بیمار حتما نیاز به جراحی خواهد داشت.

 

دررفتگی مفصل مصنوعی

دررفتگی مفصل مصنوعی لگن بعد از لق شدن شایع ترین عاملی است که به خاطر آن بیماران نیاز به تکرار جراحی تعویض مجدد مفصل لگن و ران را پیدا می کنند. دررفتگی مفصل مصنوعی به دو نوع دررفتگی زودرس و دررفتگی دیررس تقسیم می شود.

دررفتگی زودرس، در شش هفته اول بعد از جراحی ایجاد می شود و در صورتی که دررفتگی بعد از شش هفته ایجاد شود؛ دررفتگی دیررس می گویند.

دررفتگی مفصل لگن موجب می شود بیمار در ناحیه لگن و ران خود درد شدیدی را احساس کند که همین درد موجب اختلال در راه رفتن و لنگش بیمار در هنگام راه رفتن می شود.

مفصل مصنوعی لگن

ساییدگی مفصل مصنوعی

ساییدگی مفصل مصنوعی بعد از 10الی 15 سال امری طبیعی است زیرا با گذشت زمان تمام مفصل به تدریج دچار ساییدگی می شود.

فلز و پلی اتیلن از رایج ترین سطوح متحرکی هستند که در مفصل مصنوعی بکار گرفته می شوند. در محلی که این سطوح قرار دارند اصطکاک وجود دارد که این اصطحکاک موجب سابیده شدن و خوردگی مفصل مصنوعی می شود.

در صورت سابیده شدن لازم است قسمت های ساییده شده با جراحی مجدد تعویض مفصل لگن و ران، تعویض گردد.

 

شکستگی استخوان اطراف مفصل مصنوعی

با اینکه شکستگی اطراف مفصل مصنوعی یک عارضه نادر است اما در صورتی که این عارضه اتفاق بیفتد برای درمان آن نیاز به عمل جراحی داریم.

اغلب شکستگی اطراف مفصل مصنوعی در ناحیه استخوان ران و در حین جایگذاری مفصل مصنوعی ایجاد می شود. بیماری پوکی استخوان در بروز این عارضه بسیار دخیل است زیرا زمین خوردن و وارد شدن ضربه شدید به مفصل نیز از دیگر دلایل شکستگی استخوان اطراف مفصل است که احتمال شکستگی را تا چندین برابر افزایش می دهد.

درد بعد از جراحی تعویض مفصل لگن و ران'

نکات مهم در جراحی مجدد تعویض مفصل لگن

  • مرحله ی دوم جراحی تعویض مجدد مفصل لگن ، به دلیل آسیب دیدن جزئی استخوان های اطراف مفصل مصنوعی اولیه در هنگام خروج آن ، دشوارتر می باشد.
  • دراکثر موارد برای مرحله ی دوم این جراحی از پیوند استخوان بهره گرفته می شود.
  • احتمال خونریزی بیشتر در جراحی مجدد وجود دارد.
  • در جراحی مجدد تعویض مفصل لگن ، از مفصل های مصنوعی خاص و پیچیده که گرانتر از مفصل مصنوعی اولیه ، هستند استفاده می شود. 

 

عوارض جراحی مجدد تعویض مفصل لگن

احتمال بروز عارضه بعد از جراحی تعویض مفصل لگن طبیعی می باشد. از میان عوارض احتمالی می توان به مواردی همچون:

  • عفونت در مفصل تعویض شده
  • دررفتن مفصل
  • لق شدن

احتمال ایجاد این عوارض در جراحی مجدد تعویض مفصل لگن بیشتر است و برای جلوگیری از ایجاد عارضه های نامطلوب در بیمار نیاز است تا این جراحی مهم به دست جراحی که تخصص وتبحر بیشتری دارد ، صورت گیرد.

فرآیند و نحوه ی انجام جراحی مجدد تعویض مفصل لگن ، پیچیده تر از تعویض مفصل اولیه می باشد و مدت زمان بیشتری به طول می انجامد. جراح ارتوپد خوب و مجرب ، می تواند این جراحی مهم را به راحتی بدون ایجاد عارضه انجام دهد.

تعویض مفصل لگن

 

در حین جراحی مجدد تعویض مفصل لگن، نمی توان جراحی های متعدد روی مفصل مورد نظر انجام داد زیرا این امر سبب افزایش میزان اسکار در عضلات و ناپایداری در مفصل تعویض شده می شود که در نتیجه مفصل ، توانایی و کارایی خود را از دست می دهد.

اگر بیماری در سنین جوانی خود ، جراحی آرتروپلاستی لگن انجام داده باشد؛ احتمال اینکه جراحی مجدد تعویض مفصل لگن انجام دهد ، زیاد است. اما نکته ی قابل توجه در این مبحث این است که شما می توانید با انجام تجویزات و توصیه های متخصص ارتوپد خود، از عوارض نامطلوب مانند در رفتگی مفصل لگن ، ایجاد عفونت های مفصلی و ... جلوگیری بعمل آورید تا کاندید جراحی مجدد و عوارض ناشی از آن ، نباشید.

ساییدگی پروتز مفصل تعویض شده ، علائم آشکاری در فرد ایجاد نمی کند بنابراین نیاز است تا بیمارانی که جراحی تعویض مفصل لگن انجام داده اند، در فواصل معین برای بررسی شرایط و معاینات لازم به متخصص ارتوپد خوب مراجعه کنید ، تا در صورت وجود عارضه های پنهان در مفصل مورد نظر اقداماتی در جهت درمان بموقع آن انجام دهید.

 

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×