• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
جراحی لگن با برش قدامی برای چه کسی مناسب است؟

جراحی لگن با برش قدامی برای چه کسی مناسب است؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۲۷ فروردین ۱۴۰۱

بیماران و پزشکان برای جراحی لگن با برش قدامی به چه مسائلی فکر کنند؟ همه چیز در مورد افرادی که می توانند این جراحی را انجام دهندو چگونگی انتخاب جراح و نظر دوم را بیاموزید با ما همراه باشید.

جراحی سنتی تعویض کامل مفصل ران یک جراحی بزرگ است که می تواند باعث آسیب قابل توجهی به بافت نرم اطراف مفصل و زمان بهبودی طولانی شود. یک گزینه جدیدتر به نام جراحی تعویض مفصل لگن به روش قدامی ، جایگزینی برای جراحی معمولی است که باعث حفظ بافت می شود. از مزایای این روش درد کمتر پس از جراحی، زمان بهبودی سریع‌تر و تحرک بهتر مفصل پس از جراحی می باشد، زیرا برخلاف جراحی سنتی تعویض مفصل ران، بافت عضلانی را حفظ می‌کند. عمل جراحی تعویض مفصل لگن به روش قدامی به جراح این امکان را می دهد که از بین ماهیچه ها و تاندون ها کار کند، بدون اینکه آنها را از اتصالاتشان روی لگن یا استخوان ران جدا کند.

دکتر علیرضا امین جواهری، جراح ارتوپد و فوق تخصص زانو و لگن ازدانشگاه زوريخ سوييس، متخصص در تعویض مفصل ران به روش قدامی است.

تعویض مفصل قدامی لگن چگونه است ؟

در یک عمل تعویض مفصل ران با برش قدامی، جراح به جای پشت (سمت خلفی) یک برش کوچک در جلوی پا (سمت قدامی) ایجاد می کند. برش از پشت روشی است که در جراحی سنتی تعویض مفصل ران استفاده می شود. در اکثر بیماران، برش از جلو به دکتر اجازه می دهد تا به جای بریدن ماهیچه ها ( که به طور معمول انجام می شود) با جدا کردن و خارج کردن آنها از مسیر ، به مفصل دسترسی پیدا کند و پس از تعویض مفصل، دوباره آنها را متصل کند.

حتما مطالعه کنید: آشنایی کامل با تعویض مفصل لگن با برش قدامی

از آنجایی که آسیب کمتری به ماهیچه‌ها وارد می‌شود، معمولاً به زمان اقامت کوتاه‌تر در بیمارستان و بهبودی سریع‌تر منجر می‌شود. اما باز هم اقداماتی احتیاطی وجود دارد که بیماران باید برای جلوگیری از بروز عوارض (مانند آسیب ناشی از فعالیت بیش از حد) پس از جراحی انجام دهند، اگرچه پس از جراحی با روش قدامی معمولاً عوارض کمتری نسبت به جراحی سنتی وجود دارد.

 

چه کسی کاندیدای تعویض مفصل ران با برش قدامی است ؟

در صورتی که تعویض مفصل ران ضروری باشد، انجام آن با روش قدامی یکی از کم تهاجمی ترین گزینه های جراحی موجود است. بسیاری از افرادی که از آرتریت، درد لگن، سفتی و محدودیت حرکت لگن رنج می برند، اکنون می توانند یک جراحی کم تهاجمی را برای تعویض مفصل خود انتخاب کنند. از آنجا که این روش جراحی تعویض مفصل ران برای همه بهترین گزینه نیست، اولین قدم برای تعیین اینکه آیا کاندید این جراحی هستید یا خیر، مشاوره با دکتر امین جواهری است.
عمل جراحی تعویض سنتی مفصل ران برای هر بیماری که به اندازه کافی سالم باشد در دسترس است. در مقابل، معیارهای لازم برای تعویض مفصل لگن به روش قدامی ممکن است سختگیرانه تر باشد. به عنوان مثال، برخی از جراحان معتقدند که بهترین کاندیدای جراحی برای تعویض مفصل قدامی لگن، بیمارانی هستند که چاق یا بیش از حد عضلانی نباشند. آنها ممکن است محدودیت های خاصی برای واجد شرایط بودن داشته باشند (به عنوان مثال، BMI زیر 35).
در نهایت، حتی اگر یک بیمار کاندید مناسبی برای جراحی تعویض مفصل ران قدامی در نظر گرفته شود، این به خود بیمار بستگی دارد که تصمیم بگیرد که آیا تعویض مفصل لگن او به روش قدامی انجام شود یا روش سنتی یا اصلاً جراحی نشود.

 

مزایای تعویض مفصل لگن به روش قدامی لگن چیست ؟

برخلاف بیمارانی که تحت عمل آرتروپلاستی سنتی لگن قرار گرفته‌اند، معمولاً به افرادی که تعویض مفصل ران به روش قدامی را انتخاب می‌کنند، آموزش داده می‌شود که بعد از جراحی از لگن خود به طور معمولی استفاده کنند. هیچ محدودیت سختی برای تحرک یا فعالیت وجود ندارد. بیماران می توانند فوراً از مفصل ران خود استفاده کنند و به آن اجازه دهند تمام وزن شان را تحمل کند (تا زمانی که برایشان ناراحت کننده نباشد) و اجازه دارند آزادانه آن را خم کنند. این امر بازگشت سریع‌تر به محدوده حرکت و عملکرد طبیعی و از سرگیری سریع‌تر فعالیت‌های عادی روزانه را تسهیل می‌کند.

انتخاب جراح

هنگام صحبت با بیمار، جراح باید اطلاعاتی در مورد جراحی ارائه دهد، از جمله:

  • نتایج احتمالی کوتاه مدت و بلند مدت، از جمله مزایا و خطرات بالقوه
  • مراحل جراحی
  • فرایند پیگیری، که باید شامل حداقل دو ویزیت باشد
  • هزینه عمل

از آنجا که هیچ سیستم تایید صلاحیت خاصی وجود ندارد که جراحان ارتوپد را برای انجام تعویض مفصل قدامی لگن تایید کند، به بیمار توصیه می شود موارد زیر را از جراح بپرسد:

  • این جراحی را هر چند وقت یکبار انجام می دهید؟
  • این جراحی هر چند وقت یک بار در این بیمارستان انجام می شود؟
  • نرخ موفقیت و عوارض بیماران شما در این روش چقدر است؟
  • نگرانی اصلی شما هنگام عمل کردن بیماری مانند من چیست؟

 

 جراحی تعویض مفصل لگن به روش قدامی

 

هنگام سنجش مزایا و خطرات جراحی تعویض مفصل لگن به روش قدامی ، باید تجربه و میزان موفقیت جراح در یک روش خاص در نظر گرفته شود.

حتما مطالعه کنید : جراحی شکستگی لگن در سالمندان چه زمانی کاربرد دارد

مهم است که خطرات، مزایا و جایگزین های این روش به دقت برای بیمار توضیح داده شود و به سوالات او پاسخ داده شود تا رضایت او جلب شود. اگر جراح نتواند به سوالات شما در مورد تعویض مفصل ران پاسخ دهد، یا اگر پاسخ های ارائه شده رضایت بخش نباشد (یا برعکس، به طرز عجیبی خوب به نظر برسد)، ممکن است مشورت با پزشک دوم توصیه شود.

گرفتن نظر دوم

مردم اغلب در خصوص پرسیدن نظر دوم یا حتی سوم مردد هستند. یک پزشک معتبر از دریافت نظر دوم از یک متخصص دیگر از سوی بیمار ناراحت نمی شود.

بیماران باید در نظر داشته باشند که نظر دوم ممکن است دقیق تر از نظر اصلی بوده یا اینطور نباشد. این به خود بیمار بستگی دارد که گزینه های خود را بسنجد و تصمیم نهایی را بگیرد. همچنین، به یاد داشته باشید که اکثر کسانی که تحت تعویض مفصل ران قرار گرفته‌اند - صرف نظر از اینکه برش جراحی در کجا ایجاد شده است - درد لگن آنها کاهش یافته، عملکرد لگن بهتری دارند و از انتخاب خود راضی هستند.


منبع محتوا : arthritis-health

مطالب مشابه

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟
آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟

آرتروز یا استئوآرتریت (OA) همیشه ارثی نیست، اما کارشناسان معتقدند ممکن است جزئی ژنتیکی وجود داشته باشد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درحالی‌که ژنتیک در افزایش خطر ابتلا به آرتروز نقش دارد، این بیماری ارثی نیست.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×