جراحی آرتروسکوپی لگنلگن

جراحی آرتروسکوپی لگن

آرتروسکوپی لگن

هدف از این که بر این آمدیم تا در خصوص  آتروسکوپی لگن مطالبی را گرد آوری کنیم، به دلیل سوالات بیشماری بود که از دکتر جواهری، فوق تخصص زانو و لگن در این خصوص پرسیده می شود که برخی از سوالات شامل:

    • آرتروسکوپی لگن چیست؟
    • آرتروسکوپی لگن چگونه انجام می شود؟
    • آرتروسکوپی لگن برای چه افرادی کاربرد دارد؟
    • آرتروسکوپی لگن چه مزایایی دارد؟
    • چرا آرتروسکوپی لگن انجام می شود؟

آرتروسکوپی لگن چرا انجام می شود؟

در برخی از افراد به دلیل آن که اختلالات در مفصل ران و لگن ایجاد می شود، باید به وسیله آرتروسکوپی لگن تشخیص های لازم و درمان را انجام داد. در این روش با توجه به این که فرد دارای چه علائمی است، می توان از این روش استفاده نمود.

در این روش با کمک آرتورسکوپ به مفصل لگن می توان بدون داشتن جراحی باز به دژنراتيو لك استابولار، ليگامنتوم پاپيت فموريس و غضروف، ايمپلنت فتومروازكتابوليك، اختلالات سينوويال و آرتريت سپتي دسترسی داشته و می توان به راحتی درمان را بدون تخریب استخوان ها انجام داد.

دكتر سید علیرضا امین جواهری ، جراح و متخصص ارتوپدی در تهران و فوق تخصص جراحی زانو و لگن از سوئیس هستند . شما عزیزان می توانید، برای كسب اطلاعات بیشتر و معاینه حضوری با دکتر ، از راه های زیر اقدام کنید:

شماره تماس:  71062400     -      09334131004   

صفحه اینستاگرام دکتر علیرضا امین جواهری

 
مزایای آرتروسکوپی لگن چیست؟

در این روش به دلیل آن که نیمه تهاجمی است، فرد دوره نقاهت کمتری را خواهد داشت. همچنین به دلیل ان که زمان کمتری را نسبت به جراحی تعویض مفصل لگن می برد، بسیار پر کاربرد است. مخصوصا در افرادی که نیاز به انجام این جراحی نباشد. این روش کاملا محافظه کارانه و نیمه تهاجمی است.

  • آرتروسکوپی  لگن در سال های اخیر بسیار افزایش یافته است.

 

آرتروسکوپی لگن چگونه انجام می شود؟

در این روش، پزشک با کمک یک وسیله به نام آرتورسکوپ به بررسی اندام های لگن پرداخته می شود. آرتروسکوپ دارای یک لوله طولانی و نازک با نور با شدت زیاد و با استفاده از دوربین، تصویر های با وضوح بالا را دریافت می نماید.

  • همچنین در این روش بدون آن که نیاز باشد تا یک برش بزرگ به منظور بررسی مفصل لگن زده شود، و پوست و بافت های گوشتی اطراف لگن آسیب ببیند، نیز می توان آرتروسکوپی لگن را انجام داد. از آرتروسکوپی لگن می توان برای تشخیص و درمان بسیاری از مشکلات هیپ و لگن بهره برد.
  • همچنین می توان قبل از جراحی تعویض مفصل لگن از آرتوروسکوپی لگن برای تشخیص هر چه بهتر موضع درمانی پرداخت تا بتوان با بیشترین دقت به این جراحی پرداخت.
  • در این روش آرتروسکوپ به یک لب تاب نتصل می شود تا با کمک دوربینی که به آتروسکوپ متصل است، اقدام به مشاهده داخل مفصل لگن پرداخت. با کمک این دوربین، می توان تصاویر را با کمک و انتقال ابزار های کوچک جراحی به دست آورد.
  • در این میان با توجه به این که این آرتروسکوپ و تجهیزات مورد نیاز برای جراحی، بسیار نازک است، می توان با ایجاد برش های بسیار کوچک، آرتروسکوپ را به داخل انتقال داد و شروع به بررسی مفصل لگن و بافت ها و استخوان های اطراف آن نمود.

استفاده از این روش در افراد درد کمتری را ایجاد می کند و همچنین به دلیل کوتاه بودن دروه نقاهت، فرد می تواند فعالیت های خود را بعد از گذشت چند روز از سر بگیرد.

این روش برای سال های زیادی مورد استفاده قرار می گیرد و افراد زیادی با این روش جراحی را انجام داده اند.

 

آرتروسکوپی لگن

آرتروسکوپی لگن

آناتومی لگن

پلویس Pelvis یا لگن به دین شکل است که در پایین تنه قرار داشته و ما بین اندام های تحتانی و بالا تنه قرار دارد. لگن از بالا به ستون فقرات متصل بوده و از پایین به استخوان های ران وصل می باشد. وضیفه این عضو در بدن بسیار مهم است زیرا نیرو های وارد شده از بالا تنه را به ران ها را بر عهده دارد.

همچنین زمانی که فرد می نشیند، نیروی وزن بالا تنه از طریق لگن، به زمین وارد می شود.

لگن همچنین شامل اعضای گوارشی، تولید مثل، عروق و اعصاب می باشد.

ساختار لگن چگونه است؟

از سه استخوان ساخته شده است. که در این میان، دو استخوان کاملا قرینه و به شکل نیم دایره در کنار یکدیگر قرار می گیرند که سبب می شود تا قسمت بیشتر لگن حالتی حلقوی پیدا کند.

همچنین در لگن مفصلی وجود دارد که در بافتی به نام لیگامنت محدود شده است.

هر استخوان در لگن نیز از سه بخش اصلی به نام های  های ایلیوم Ilium ، ایسکیوم Ischium و پوبیس Pubis تشکیل شده است.

دكتر سید علیرضا امین جواهری ، جراح و متخصص ارتوپدی در قزوین و فوق تخصص جراحی زانو و لگن از سوئیس هستند . شما عزیزان می توانید، برای كسب اطلاعات بیشتر و معاینه حضوری با دکتر ، از راه های زیر اقدام کنید:

شماره تماس:  71062400     -      09334131004   

صفحه اینستاگرام دکتر علیرضا امین جواهری

آرتروسکوپی لگن چه مزایایی دارد؟

در این نوع از جراحی که نیمه تهاجم به شمار می آید، میزان استراحت، درد بعد از جراحی و دارو های مصرفی و مدت زمان فیزوتراپی بسیار کمتر از زمانی است که فرد جرحی تعویض مفصل لگن انجام می دهد.

آرتروسکوپی لگن چه زمانی توصیه می شود؟

آرتروسکوپی لگن زمانی توصیه می شود که فرد نیازی به تعویض مفصل لگن ندارد و فقط صرفا به دلیل بروز درد های مربوط به این ناحیه و صدمات کوچک به عضلات و مفاصل در لگن می توان از این روش بهره گرفت. همچنین در افرادی که نیاز به تعویض مفصل لگن دارند نیز می توان برای بررسی بهتر قبل از انجام جراحی به تعویض مفصل لگن از آرتروسکوپی لگن بهره برد.

دکتر امین جواهری در این خصوص توضیح می دهند که افرادی که به درد های زیاد، آسیب های مفصلی و استخوانی به دلیل از بین رفتن و یا آسیب به مفصل لگن نیز مبتلا شده اند می توان با استفاده از آرتروسکوپی لگن بسیاری از این درد ها را کاست و آسیب ها را بهبود بخشید.

آرتروسکوپی لگن

آرتروسکوپی لگن

برخی از آسیب مفصل لیگمن دلایل دیگری دارد که به توضیح مختصر هر یک می پردازیم.

(Femoroacetabular Impingement (FAI :

به استخوان اضافی که بیش از حد در سر استخوان ران رشد می کند. این اختلال را اسپورها می نامند. با افزایش رشد در این قسمت، بافت نرم استخوان ران را آسیب می زند و این امر سبب می شود تا به مفصل لگن نیز آسیب وارد شود. برای درمان این عارضه حتما باید به متخصص ارتوپدی مراجعه نمود.

Dysplasia :

به عارضه ای که گفته می شود که در آن حفره داخل لگن به طور غیر طبیعی کم عمق است و به همین دلیل مفصل لگن و ران به دلیل کوچک بودن این حفره، با خوردگی شدید و به مرور زمان رو به رو می شود. همین امر سبب می شود تا لگن در معرض آسیب های جدی قرار بگیرد.

همچنین در این میان، به تاندون های این ناحیه، آسیب وارد می شود، ممکن است پاره نشود ولی نازک می شود که بسیار خطرناک است. در ادامه با درگیر شدن تاندون ها نیز بافت های اطراف مفصل نیز درگیر شده و همین امر سبب ایجاد التهاب در اطراف مفصل لگن می شود. در ادامه و بعد از گذشت چند ماه، حرکت دادن این مفصل با درد رو به رو می شود.

عفونت مشترک مفصلی

در استخوان femoroacetabular به طور طبیعی و در اطراف حفره مفصل لگن و ران رشد طبیعی دیده نمی شود. در این زمان است که از آرتروسکوپی به منظور ترمیم استخوان های اضافی رشد کرده مورد استفاده قرار می گیرد.

اقدامات قبل از آرتروسکوپی لگن

جراح ارتوپد ممکن است از فرد بخواهد تا قبل از انجام این نوع از جراحی، با مراجعه به دکتر عمومی، ارزیابی کامل انجام داده تا در صورتی که به بیماری خاصی مبتلا بود، اقدام به درمان نماید. همچنین در صورتی که نیاز به انجام موارد بهداشتی باشد که جراح از فرد می خواهد، باید انجام شود.

توصیه می شود تا در صورتی که به فرد به بیماری خاصی مبتلاست حتما به جراح ارتوپدی خود اطلاع دهد تا در حین جراحی مشکلی ایجاد نشود. زیرا ممکن است عوارض بعد از جراحی به دلیل عدم اطلاع بیماری خاص به جراح ارتوپد و عدم درمان و یا توجه به آن افزایش یابد.

مراحل انجام آرتروسکوپی لگن

در صورتی که فرد فقط نیاز به انجام آرتروسکوپی لگن دارد، به صورت سرپایی می تواند این جراحی را انجام داد و فقط نیاز به بستری شدن بلند مدت در بیمارستان نیست.

بعد از انجام جراحی آرتروسکوپی لگن، جراح به منظور کاهش درد های احتمالی، دارو های مکمل و یا مسکن تجویز می نماید که باید حتما تهیه و طبق تجویز پزشک استفاده شود.

قبل از انجام این نوع از جراحی که نیمه تهاجمی است، همانند هر جراحی دیگر باید، از خوردن غذا و یا نوشیدنی اجتناب نمود.

آیا برای انجام آرتروسکوپی لگن باید بیهوش شد؟

جراحی آرتروسکوپی مفصل لگن، تحت بیهوشی عمومی انجام می شود.

در برخی از شرایط و با توجه به شرایط فیزیکی بیمار، می توان از روش های دیگر بی حسی همانند اسپینال یا اپیدورال را می توان برای فرد انجام داد.

انتخاب روش بی هوشی و یا بی حسی فرد با توجه به بررسی های جراح ارتوپد و متخصص بیهوشی انجام می شود.

نحوه جراحی آرتروسکوپی چگونه است؟

با استفاده از آرتروسکوپ، جراح ارتوپدی می تواند داخا ران و مفصل لگن را مشاهده می کند تا بتواند آسیب ها را تشخیص داد.

جریان خون در این قسمت با کمک آرتروسکوپ کنترل می شود تا از خونریزی جلوگیری شود. آرتروسکوپ به اندازه یک سکه بسیار کوچک برش ایجاد می کند که بعد از گذشت چند روز جای این برش ها نیز به طور طبیعی از بین می رود.

دكتر سید علیرضا امین جواهری ، جراح و متخصص ارتوپدی در تهران و فوق تخصص جراحی زانو و لگن از سوئیس هستند . شما عزیزان می توانید، برای كسب اطلاعات بیشتر و معاینه حضوری با دکتر ، از راه های زیر اقدام کنید:

شماره تماس:  71062400     -      09334131004   

صفحه اینستاگرام دکتر علیرضا امین جواهری

آرتروسکوپی لگن به چه منظور استفاده می شود؟

طیف وسیعی از بیماری ها را می توان با استفاده از این روش درمان نمود. همانند ترمیم غضورف پاره شده، ترمیم trim  های استخوانی ناشی از بافت سینوویال ملتهب شده را می توان با آرتروسکوپی مفصل لگن درمان نمود.

برای درمان این موارد از سوزن های مختلفی استفاده می شود که با توجه به میزان عمق مکان مورد نظر برای درمان متفاوت است.

بعد از انجام آرتروسکوپی مفصل لگن، از نخ های بخیه قابل جذب و یا معمولی برای بستن این برش ها استفاده می شود.

مفصل لگن

ساییدگی مفصل لگن

 عوارض بعد از آرتروسکوپی مفصل لگن

آرتروسکوپی به خودی خود هیچ گونه عارضه ای را به همراه ندارد ولی در برخی از افراد به دلیل اصلاح تاندون ها و عصب های اطراف مفصل لگن، ممکن است تا چند روز فرد بی حسی کامل را تجربه نماید.

همچنین به دلیل برش های کوچکی که در محل آرتروسکوپی ایجاد شده است، تورم و کبودی هایی ایجاد می شود که عادی است و بعد از گذشت چند روز به طور طبیعی از بین خواهد رفت.

چه فعالیت هایی را نباید بلافاصله بعد از آرتروسکوپی انجام داد؟

بعد از انجام این جراحی به دلیل آن که ممکن است عضلات بی حس شده باشند و تحت درمان هستند، از انجام برخی از فعالیت ها باید اجتناب نمود و بعد از تایید جراح ارتوپدی می توان به این فعالیت ها اقدام نمود.

برخی از این فعالیت ها عبارتند از :

      • رانندگی
      • پیاده روی های طولانی
      • عدم استفاده از عصا و یا واکر
      • انجام فعالیت های روزانه عادی با کمک فردی دیگر
      • استفاده از سرویس فرنگی
      • انجام فعالیت های ورزشی و سنگین

همچنین استفاده از داروهای غیر استروئیدی،سیگار، مواد مخدر، داروهای خارج از تجویز پزشک و خود سرانه باید پرهیز نمود.

در برخی از افراد ممکن است آسپرین تجویز شود که باعث می شود تا از لخته شدن خون جلوگیری شود. این دارو را نباید بدون تجویز پزشک مصرف نمود.

چه افرادی کاندید آرتروسکوپی مفصل لگن هستند؟

تمامی افرادی که نیاز به درمان های غیر جراحی در خصوص مفصل لگن، تاندون، عصب ها و بافت های ران و لگن هستند به راحتی می توانند به این جراحی اقدام نمایند.

فقط لازم است این نکته را بیان نمود که باید بعد از تجویز متخصص ارتوپدی، به آرتروسکوپی مفصل لگن اقدام نمود.

بیشترین سن مراجعه به متخصص ارتوپدی، سن بالای 30 سال می باشد که به دلیل صدمات ورزشی، وراثت و یا برخی از بیماری ها به متخصص مراجعه می شود.

برای بهبود فرد بعد از ارتروسکوپی مفصل لگن چه اقداماتی را باید انجام نمود؟

جراح ارتوپدی بعد از انجام جراحی آرتروسکوپی مفصل لگن، فیزوتراپی و درمان های در این دست را به فرد ارائه می دهد تا سریع تر دوره نقاهت اتمام پیدا کرده و فرد به فعالیت های روزانه خود برسد.

به گفته دکتر علیرضا امین جواهری پیشرفت های اخیر آرتروسکوپی پزشکان و بیماران کمک زیادی کرده تا بتوانند با کمترین میزان برش و با استفاده از انواع تکنیک های جراحی که همچنان در حال تکامل است، تشخیص و درمان بیماری های مربوط به مفصل لگن را بهبود ببخشند.


دیدگاه شما

فیلدهای ضروری با علامت

  1. مریم زرجام

    من 4سال پیش تصادف کردم بعد لگنم ک شکست گفتن یه مقدار چرخش پیدا کرده بعد یطرف باسنم حالت فرورفتگی زیاد پیدا کرده و کمرم استخونش یه حالت بیرون زدگی اینجا تو لاهیجان چندجا رفتم گفتن نمیشه کاری کرد

    1. دکتر امین جواهری

      خدا قوت برای بررسی دقیق این موضوع و پیدا شدن مشکل و رفع آن شما باید با عکس رادیوگرافی لگن و سی تی اسکن لگن به مطب مراجعه کنید .

سوال خود را از ما بپرسید
دکتر سید علیرضا امین جواهری
شماره تماس