• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
جراحی لگن با برش قدامی برای چه کسی مناسب است ؟

جراحی لگن با برش قدامی برای چه کسی مناسب است ؟

مدت مطالعه: دقیقه
انتشار : ۲۷ فروردین ۱۴۰۱

بیماران و پزشکان برای جراحی لگن با برش قدامی به چه مسائلی فکر کنند؟ همه چیز در مورد افرادی که می توانند این جراحی را انجام دهندو چگونگی انتخاب جراح و نظر دوم را بیاموزید با ما همراه باشید.

جراحی سنتی تعویض کامل مفصل ران یک جراحی بزرگ است که می تواند باعث آسیب قابل توجهی به بافت نرم اطراف مفصل و زمان بهبودی طولانی شود. یک گزینه جدیدتر به نام جراحی تعویض مفصل لگن به روش قدامی ، جایگزینی برای جراحی معمولی است که باعث حفظ بافت می شود. از مزایای این روش درد کمتر پس از جراحی، زمان بهبودی سریع‌تر و تحرک بهتر مفصل پس از جراحی می باشد، زیرا برخلاف جراحی سنتی تعویض مفصل ران، بافت عضلانی را حفظ می‌کند. عمل جراحی تعویض مفصل لگن به روش قدامی به جراح این امکان را می دهد که از بین ماهیچه ها و تاندون ها کار کند، بدون اینکه آنها را از اتصالاتشان روی لگن یا استخوان ران جدا کند.

دکتر علیرضا امین جواهری، جراح ارتوپد و فوق تخصص زانو و لگن ازدانشگاه زوريخ سوييس، متخصص در تعویض مفصل ران به روش قدامی است.

تعویض مفصل قدامی لگن چگونه است ؟

در یک عمل تعویض مفصل ران با برش قدامی، جراح به جای پشت (سمت خلفی) یک برش کوچک در جلوی پا (سمت قدامی) ایجاد می کند. برش از پشت روشی است که در جراحی سنتی تعویض مفصل ران استفاده می شود. در اکثر بیماران، برش از جلو به دکتر اجازه می دهد تا به جای بریدن ماهیچه ها ( که به طور معمول انجام می شود) با جدا کردن و خارج کردن آنها از مسیر ، به مفصل دسترسی پیدا کند و پس از تعویض مفصل، دوباره آنها را متصل کند.

حتما مطالعه کنید: آشنایی کامل با تعویض مفصل لگن با برش قدامی

از آنجایی که آسیب کمتری به ماهیچه‌ها وارد می‌شود، معمولاً به زمان اقامت کوتاه‌تر در بیمارستان و بهبودی سریع‌تر منجر می‌شود. اما باز هم اقداماتی احتیاطی وجود دارد که بیماران باید برای جلوگیری از بروز عوارض (مانند آسیب ناشی از فعالیت بیش از حد) پس از جراحی انجام دهند، اگرچه پس از جراحی با روش قدامی معمولاً عوارض کمتری نسبت به جراحی سنتی وجود دارد.

 

چه کسی کاندیدای تعویض مفصل ران با برش قدامی است ؟

در صورتی که تعویض مفصل ران ضروری باشد، انجام آن با روش قدامی یکی از کم تهاجمی ترین گزینه های جراحی موجود است. بسیاری از افرادی که از آرتریت، درد لگن، سفتی و محدودیت حرکت لگن رنج می برند، اکنون می توانند یک جراحی کم تهاجمی را برای تعویض مفصل خود انتخاب کنند. از آنجا که این روش جراحی تعویض مفصل ران برای همه بهترین گزینه نیست، اولین قدم برای تعیین اینکه آیا کاندید این جراحی هستید یا خیر، مشاوره با دکتر امین جواهری است.
عمل جراحی تعویض سنتی مفصل ران برای هر بیماری که به اندازه کافی سالم باشد در دسترس است. در مقابل، معیارهای لازم برای تعویض مفصل لگن به روش قدامی ممکن است سختگیرانه تر باشد. به عنوان مثال، برخی از جراحان معتقدند که بهترین کاندیدای جراحی برای تعویض مفصل قدامی لگن، بیمارانی هستند که چاق یا بیش از حد عضلانی نباشند. آنها ممکن است محدودیت های خاصی برای واجد شرایط بودن داشته باشند (به عنوان مثال، BMI زیر 35).
در نهایت، حتی اگر یک بیمار کاندید مناسبی برای جراحی تعویض مفصل ران قدامی در نظر گرفته شود، این به خود بیمار بستگی دارد که تصمیم بگیرد که آیا تعویض مفصل لگن او به روش قدامی انجام شود یا روش سنتی یا اصلاً جراحی نشود.

 

مزایای تعویض مفصل لگن به روش قدامی لگن چیست ؟

برخلاف بیمارانی که تحت عمل آرتروپلاستی سنتی لگن قرار گرفته‌اند، معمولاً به افرادی که تعویض مفصل ران به روش قدامی را انتخاب می‌کنند، آموزش داده می‌شود که بعد از جراحی از لگن خود به طور معمولی استفاده کنند. هیچ محدودیت سختی برای تحرک یا فعالیت وجود ندارد. بیماران می توانند فوراً از مفصل ران خود استفاده کنند و به آن اجازه دهند تمام وزن شان را تحمل کند (تا زمانی که برایشان ناراحت کننده نباشد) و اجازه دارند آزادانه آن را خم کنند. این امر بازگشت سریع‌تر به محدوده حرکت و عملکرد طبیعی و از سرگیری سریع‌تر فعالیت‌های عادی روزانه را تسهیل می‌کند.

انتخاب جراح

هنگام صحبت با بیمار، جراح باید اطلاعاتی در مورد جراحی ارائه دهد، از جمله:

  • نتایج احتمالی کوتاه مدت و بلند مدت، از جمله مزایا و خطرات بالقوه
  • مراحل جراحی
  • فرایند پیگیری، که باید شامل حداقل دو ویزیت باشد
  • هزینه عمل

از آنجا که هیچ سیستم تایید صلاحیت خاصی وجود ندارد که جراحان ارتوپد را برای انجام تعویض مفصل قدامی لگن تایید کند، به بیمار توصیه می شود موارد زیر را از جراح بپرسد:

  • این جراحی را هر چند وقت یکبار انجام می دهید؟
  • این جراحی هر چند وقت یک بار در این بیمارستان انجام می شود؟
  • نرخ موفقیت و عوارض بیماران شما در این روش چقدر است؟
  • نگرانی اصلی شما هنگام عمل کردن بیماری مانند من چیست؟

هنگام سنجش مزایا و خطرات جراحی تعویض مفصل لگن به روش قدامی ، باید تجربه و میزان موفقیت جراح در یک روش خاص در نظر گرفته شود.

حتما مطالعه کنید : جراحی شکستگی لگن در سالمندان چه زمانی کاربرد دارد

مهم است که خطرات، مزایا و جایگزین های این روش به دقت برای بیمار توضیح داده شود و به سوالات او پاسخ داده شود تا رضایت او جلب شود. اگر جراح نتواند به سوالات شما در مورد تعویض مفصل ران پاسخ دهد، یا اگر پاسخ های ارائه شده رضایت بخش نباشد (یا برعکس، به طرز عجیبی خوب به نظر برسد)، ممکن است مشورت با پزشک دوم توصیه شود.

گرفتن نظر دوم

مردم اغلب در خصوص پرسیدن نظر دوم یا حتی سوم مردد هستند. یک پزشک معتبر از دریافت نظر دوم از یک متخصص دیگر از سوی بیمار ناراحت نمی شود.

بیماران باید در نظر داشته باشند که نظر دوم ممکن است دقیق تر از نظر اصلی بوده یا اینطور نباشد. این به خود بیمار بستگی دارد که گزینه های خود را بسنجد و تصمیم نهایی را بگیرد. همچنین، به یاد داشته باشید که اکثر کسانی که تحت تعویض مفصل ران قرار گرفته‌اند - صرف نظر از اینکه برش جراحی در کجا ایجاد شده است - درد لگن آنها کاهش یافته، عملکرد لگن بهتری دارند و از انتخاب خود راضی هستند.


منبع محتوا : arthritis-health
این مقاله را به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

پای ضربدری

پای ضربدری

پای ضربدری حالتی است که وقتی فرد زانوهایش را کنار هم قرار می‌دهد، بین مچ پاهایش فاصله وجود دارد. این بیماری در کودکان 3 تا 6 ساله رایج است و معمولاً با رشد بهتر می شود. اما گاهی اوقات کودکان بزرگتر یا بزرگسالان نیز می توانند بین ناهنجاری را داشته باشند.

پای پرانتزی

پای پرانتزی

پای پرانتزی به حالتی گفته می‌شود که در آن پاهای فرد خمیده (به بیرون) به نظر می رسد، حتی زمانی که مچ پاها کنار هم جفت هستند. این ناهنچاری در نوزادان طبیعی است. اما بعد از 3 سالگی و یا بزرگسالی باید توسط متخصص ارتوپدی ارزیابی شود.

آب آوردن زانو - علت، علائم و نحوه تشخیص و درمان

آب آوردن زانو - علت، علائم و نحوه تشخیص و درمان

آب آوردن زانو یا افیوژن و یا ورم زانو مشکل جدی و آزار دهنده ای است که در آن مایع مفصلی اطراف زانو بیشتر از مقدار طبیعی ترشح می شود در این صورت بیمار به علائم و دردهای غیر قابل تحمل دچار می شود.

آرتروز (استئوآرتریت)

آرتروز (استئوآرتریت)

آرتروز یا استئوآرتریت که از آن با عنوان‌های بیماری دژنراتیو مفاصل یا "ساییدگی" نیز نام می‌برند، اغلب در دست ها، ران و زانوها بروز می کند.در این بیماری غضروف داخل مفصل شروع به تخریب کرده و استخوان زیرین شروع به تغییر می کند.

آرتروز زانو

آرتروز زانو

آرتروز زانو زمانی اتفاق می افتد که غضروف مفصل زانوی شما تخریب می‌شود. استخوان‌های مفصل زانو به هم ساییده می‌شوند که باعث می‌شود زانوها آسیب دیده و سفت یا متورم شوند.

آرتروز لگن

آرتروز لگن

آرتروز مفصل لگن یا ران باعث درد و سفتی می شود و می‌تواند انجام فعالیت های روزمره را سخت کند. از آنجا که آرتروز در طول زمان بدتر می شود، بهتر است درمان را هر چه زودتر شروع کنید، تا شانس بیشتری برای کاهش تأثیر آن بر زندگی خود داشته باشید.

آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) در  جوانان

آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) در جوانان

روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید در جوانان اشکال مختلفی دارد که برخی از آن فقط مفصل های بزرگ همچون زانو یا لگن و برخی دیگر مفصل های کوچک را درگیر می‌کند.

آسیب های شایع زانو- علائم و نحوه درمان

آسیب های شایع زانو- علائم و نحوه درمان

آسیب های شایع مفصل زانو غالباً به دنبال اعمال فشار زیاد به این مفصل ایجاد می شوند. فعالیت های بیش از حد زانو، غفلت کردن در انجام تمرینات ورزشی، اضافه وزن و بالا رفتن سن از جمله عواملی هستند که مفصل زانو را در معرض آسیب دیدگی و تخریب قرار می دهند.

بهترین جراح متخصص ارتوپد در تهران

بهترین جراح متخصص ارتوپد در تهران

اگر به دنبال بهترین جراح ارتوپد در تهران می گردید لازم است تمامی پارامترهای مهم در انتخاب درست را مد نظر قرار دهید تا در جهت اعمال جراحی و درمان بیماری‌های مفصلی خود اقدامات لازم را انجام دهید.

ترمیم غضروف زانو

ترمیم غضروف زانو

عمل‌های جراحی غضروف زانو برای ترمیم، بازسازی و جایگزینی غضروف آسیب‌دیده استفاده می‌شوند. آنها معمولاً برای افرادی مناسب هستند که به جای آسیب‌های گسترده غضروفی مانند آرتروز متوسط تا شدید زانو، آسیب های غضروفی خاصی دارند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×
شروع مکالمه
یکی از اعضا را انتخاب و در واتساپ گفتگو کنید

کارشناسان ما به سرعت پاسخگوی شما هستند.

درخواست ویزیت حضوری و آنلاین