• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو

راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۸ دی ۱۴۰۲

راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو حدود شش هفته زمان می‌خواهد. البته بسته به شرایط بیمار، نوع جراحی و میزان پیشرفت، این مدت ممکن است کمی کمتر یا بیشتر بشود.

آیا بعد از تعویض مفصل زانو می‌توانم بلافاصله راه بروم؟ آیا راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو امکان‌پذیر است؟ بعد از عمل مفصل زانو می‌توانم از پله پایین‌وبالا بروم؟ اگر چنین پرسش‌هایی ذهنتان را مشغول کرده، این مقاله برای شماست! درباره ریکاوری بعد از عمل توضیح کاملی می‌دهیم تا راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو را سریع‌تر شروع کنید.

 

بعد از عمل تعویض مفصل زانو چه می‌شود؟

مسلما کادر پزشکی و پرستاری همه تلاش خود را می‌کنند تا بیمار در سریع‌ترین زمان ممکن بعد از عمل تعویض مفصل زانو بیدار شده و راه بیفتد.

البته طی روز یا شب نخست پس از عمل جراحی، بیمار در بخش آی‌سی‌یو می‌ماند. در بیشتر موارد هم فردای آن روز می‌تواند روی پاهایش بایستد.

نکته مهم اینکه در عمل تعویض مفصل زانو، به بیمار توصیه می‌شود زودتر راه بیفتد. چون هرقدر زودتر حرکت کند، گردش خون وریدی بهتر شده، و فرایند ریکاوری سریع‌تر پیش می‌رود.

بسته به میزان پیشرفت و اینکه چه نوع تعویض زانویی داشته، به‌طور معمول حدود 2 تا 3 روز در بیمارستان بستری خواهد شد.

کسانی که تعویض جزئی مفصل زانو انجام می‌دهند، بستری کوتاه‌تری در بیمارستان دارند. حتی گاهی اوقات همان روز عمل، به خانه می‌روند تا ادامه روند ریکاوری را در منزل طی کنند.

 

راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر طول می‌کشد؟

به‌طور کلی، طی 12 تا 24 ساعت بعد از عمل، به بیمار کمک می‌کنند تا بایستد. راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو هم با استفاده از عصا یا واکر، حدود یک هفته‌ای طول می‌کشد.

بعد از عمل، پانسمان بزرگی روی زانوی بیمار قرار می‌گیرد تا از زخم محافظت شده و سریع‌تر بهبود پیدا کند. شاید یک لوله برای تخلیه خون از محل عمل، و جلوگیری از جمع شدن آن هم داخل زخم قرار بدهند.

 

راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو چقدر طول می‌کشد؟

 

تا وقتی بیمار در بیمارستان است، پانسمان به‌طور مرتب تعویض می‌شود. وقتی هم به خانه رفت، طبق دستورالعمل پزشک باید این رویه را تا بهبودی کامل ادامه بدهد.

برای اطلاعات بیشتر حتما مطلب "پانسمان بعد از تعویض مفصل زانو" را طالعه کنید.

بعد از عمل تعویض مفصل زانو، هنگامی بستری در بخش، در بعضی بیمارستان‌ها کلیدی در اختیار بیمار قرار می‌گیرد تا خودش بتواند مسکن را با سرعت موردنظر مصرف کند.

گاهی اوقات و برحسب لزوم، اکسیژن از طریق ماسک یا لوله به بیمار داده می‌شود. تزریق خون هم برای بعضی بیماران انجام خواهد شد.

فیزیوتراپ در بیمارستان حاضر شده، و تمرینات خاصی را به بیمار آموزش می‌دهد تا با انجامشان، زانوی جدید تقویت شده و سریع‌تر به کار بیفتد.

این تمرین‌ها به‌طور معمول از روز بعد از عمل شروع می‌شوند. رعایت توصیه‌های فیزیوتراپ برای جلوگیری از عوارض یا دررفتگی مفصل جدید بسیار مهم است.

البته درد و ناراحتی هنگام راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو و انجام حرکت‌های ورزشی، طبیعی است. شاید پاهای بیمار متورم هم بشوند.

گاهی اوقات بیمار را روی دستگاه حرکت غیرفعال قرار می‌دهند تا قدرت تحرک زانو و ساق پا برگردد. این تکیه‌گاه زانو را به‌آرامی حرکت می‌دهد. بعد هم با بالا نگه داشتن پا به کاهش تورم کمک کرده، گردش خون را بهبود می‌دهد.

 

بهبودی کامل بعد از تعویض مفصل زانو چقدر طول می‌کشد؟

شاید بیمار در ابتدا احساس خستگی شدیدی کند. مسلما مدتی طول می‌کشد تا عضلات و بافت‌های اطراف زانوی جدید بهبود یابند.

بیمار باید توصیه‌های پزشک جراح را جدی بگیرد. توصیه می‌شود اگر نگرانی یا ابهامی درباره راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو دارید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

بیشتر بیماران بعد از ترخیص، تا حدود شش هفته به کمک نیاز دارند. پس حتما ترتیبی بدهید تا فردی در منزل کنارتان باشد.

تمرین‌های فیزیوتراپی هم بخش مهمی از روند بهبودی هستند که روی راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو تأثیر فراوانی دارند. حتما حرکت‌های توصیه‌شده فیزیوتراپ را در منزل انجام بدهید.

شش هفته بعد از عمل، می‌توانید با استفاده از عصا یا واکر، راه بروید. فعالیت‌های روزمره و اوقات فراغت خود را هم به‌راحتی انجام خواهید داد.

البته تا سه ماه بعد از عمل، همچنان درد و تورم خواهید داشت. بعد از این مدت، درد و تورم هم رفع خواهد شد. البته ورم پا گاهی اوقات تا یک سال می‌ماند.

بهبودی کامل مفصل زانوی جدید حدود دو سال طول می‌کشد. در این مدت، بافت زخم هم خوب شده، و ماهیچه‌ها با ورزش و حرکات فیزیوتراپی ترمیم می‌شوند.

توصیه می‌شود حتی بعد از بهبودی هم ورزش‌ها و حرکات شدیدی که خطر سقوط در آن‌ها وجود دارد، مانند اسکی یا دوچرخه‌سواری در کوهستان انجام ندهید.

 

جمع‌بندی

در این مقاله وب‌سایت دکتر امین جواهری، سعی کردیم همه آنچه درباره راه رفتن بعد از عمل تعویض مفصل زانو باید بدانید، با شما در میان بگذاریم. برای اطلاعات بیشتر درباره عمل مفصل زانو و سایر جوانب آن، سایر مقاله‌های این وب‌سایت را مطالعه کنید.

برای دریافت وقت ملاقات از دکتر علیرضا امین جواهری، جراح ارتوپد و فوق‌تخصص زانو و لگن از دانشگاه زوريخ سوئيس هم می‌توانید با شماره تلفن 02129123462 تماس بگیرید.

 

منابع:

nhs.uk


مطالب مشابه

زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟
زانو درد چرا ایجاد می شود و چطور درمان می شود؟

زانودرد، درد یا ناراحتی است که در داخل یا اطراف مفصل زانو احساس می‌شود. محل احساس درد زانو و درمان آن معمولاً به این بستگی دارد که کدام قسمت از مفصل و چرا آسیب دیده است.

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×