• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
انواع جراحی تعویض مفصل لگن - روش قدامی یا خلفی؟

انواع جراحی تعویض مفصل لگن - روش قدامی یا خلفی؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۵ دی ۱۴۰۲

مراحل جراحی تعویض مفصل ران به روش قدامی با روش خلفی متفاوت است. این اختلافات می تواند اثرات کوتاه مدت و گاهاً طولانی مدتی بر روی بیماران داشته باشد.

مراحل جراحی تعویض مفصل ران به روش قدامی با روش خلفی متفاوت است. این اختلافات می تواند اثرات کوتاه مدت و گاهاً طولانی مدتی بر روی بیماران داشته باشد.

 

تفاوت تعویض مفصل لگن به روش قدامی و خلفی

 

محل برش

بارزترین تفاوت بین جراحی های تعویض مفصل ران به روش قدامی و خلفی در محل برش ها است:

  • جراحی تعویض مفصل ران قدامی از برش در قسمت جلوی مفصل ران استفاده می کند. این برش به طور معمول از بالای استخوان لگن (تاج ایلیاک) شروع می شود و تا بالای ران به سمت پایین ادامه پیدا می کند. گاهی نیز برش به صورت افقی انجام می شود که کمتر معمول است.
  • جراحی تعویض مفصل ران خلفی از یک برش منحنی در کنار و پشت مفصل ران استفاده می کند. این برش درست در پشت تروکانتر بزرگ انجام می شود، تکه دستگیره ای شکل استخوان که در قسمت کناری بالای استخوان فمور (استخوان ران) قرار دارد.

محل برش، محل اسکار یا جای زخم پس از جراحی را مشخص می کند.

عضلات درگیر

پس از ایجاد برش جراحی ، عضلات باید کنار زده شوند یا برش داده شوند تا دسترسی به گوی و سوکت مفصل ران فراهم شود.

  • تعویض مفصل ران قدامی نیاز به کار جراح از بین عضلات و کنار زدن آنها دارد تا به مفصل ران برسد. این جداسازی طبیعی امکان دسترسی آماده به مفصل ران را با حداقل برش ماهیچه یا بدون هیچ برشی فراهم می کند. جراح از بین عضلات دارای اعصاب مختلف کار می کند.
  • تعویص مفصل ران خلفی نیاز به برش عضلات و سایر بافتهای نرم پشت ران توسط جراح دارد، از جمله:
    • عضله عضله تنسور فاسیا لاتا ، که یک بخش وسیع از بافت نرم در بالای ران خارجی است و با ایلیوتیبیال باند (باند IT) برای کمک به ثبات مفصل ران و زانو کار می کند.
    • عضله بزرگ گلوتئوس ماکسیموس ، که به فاشیا لاتا متصل است. گلوتئوس ماکسیموس به فرد اجازه می دهد ران را به سمت خارج کشیده و بچرخاند. همچنین به ثبات لگن و راست نگه داشتن بدن کمک می کند.
    • چرخش دهنده های خارجی مفصل ران ، که عضلات کوتاه و کوچکی هستند که قسمت بالایی استخوان ران را به لگن متصل می کنند. این عضلات ثبات مفصل ران را فراهم کرده و از دررفتگی استخوان ران به پشت سوکت مفصل ران جلوگیری می کنند.

همانند روش خلفی ، روش جانبی مستقیم برای تعویض مفصل ران نیز به برش عضلات نیاز دارد. در این روش جراحی ، عضلات نزدیک کننده (گلوتئوس میدیوس و مینیموس) تحت تأثیر قرار می گیرند. هرگونه عضله ای که در حین جراحی های خلفی یا جانبی بریده شود ، در پایان جراحی ترمیم و مجدداً متصل می شود.

سهولت تکنیک جراحی

تمام تعویض های مفصل ران به منظور کاشت اجزای پروتز مفصل ران ، نیاز به خارج کردن مفصل ران از محل خود و شکل دادن به استخوان ها دارند. گرچه رویکرد قدامی چالش های خاصی را به همراه دارد.

  • روش قدامی تعویض مفصل ران ، دید کمتری از مفصل ران را در حین جراحی به جراح ارائه می دهد ، و این موضوع جراحی را به ویژه برای جراحان کم تجربه از نظر فنی چالش برانگیز می کند.
  • روش خلفی و جانبی مستقیم ، دید بهتری از مفصل ران را برای جراح فراهم می کند.

به دلیل مشکلات فنی تعویض مفصل ران خلفی ، آموزش جراحی کافی برای جراح ضروری است.

تجهیزات تخصصی

تجهیزات و تخت های جراحی تخصصی به منظور جراحی تعویض مفصل ران خلفی و آسان کردن عمل برای جراحان طراحی شده اند. اینکه آیا این تجهیزات و تخت های تخصصی برای اخذ نتایج بهتر لازم هستند یا خیر ، در حال تحقیق است.

درک تفاوت این جراحی ها به افراد کمک می کند تا در صورت نیاز به جراحی ، در یابند که کدام عمل جراحی برای آنها مناسب است.


منبع محتوا : arthritis-health

مطالب مشابه

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟
آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟

آرتروز یا استئوآرتریت (OA) همیشه ارثی نیست، اما کارشناسان معتقدند ممکن است جزئی ژنتیکی وجود داشته باشد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درحالی‌که ژنتیک در افزایش خطر ابتلا به آرتروز نقش دارد، این بیماری ارثی نیست.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×