• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
برای درمان آرتروز به چه دکتر یا متخصصی مراجعه کنم؟

برای درمان آرتروز به چه دکتر یا متخصصی مراجعه کنم؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
بروز رسانی : ۲۳ دی ۱۴۰۲

قدم اول برای درمان آرتروز، مراجعه به متخصص ارتوپد است؛ به متخصص ارتوپدی مراجعه فرمایید تا با گرفتن شرح حال دقیق ومعاینه کامل راهنماییهای لازم را جهت درمان آرتروز داشته باشد. علاوه بر متخصص ارتوپد متخصصین دیگری در زمینه تشخیص و درمان آرتروز تخصص دارد که در ادامه مقاله به وظایف و شرح حال هر یک از آن می پردازیم.

انتخاب بهترین پزشک و متخصص برای درمان آرتروز

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که به دردی مبتلا باشید اما ندانید برای درمان بیماری خود از چه دکتری کمک بگیرید؛ بیماری آرتروز از آن دست بیماری هایی است که انسان را دچار سردرگمی می کند زیرا همان طور که می دانید تا کنون بیش از صد نوع آرتروز شناخته شده است که هر یک با علائم و نشانه های متفاوتی همراه هستند از این رو ما در این مقاله سعی داریم شما را راهنمایی نمایم تا برای تشخیص و درمان آرتروز بهترین پزشک و دکتر متخصص را انتخاب کنید.

دکتر سید علیرضا امین جواهری، فوق تخصص زانو و لگن از زوریخ سوئیس، آگاه به دانش روز دنیا، آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان می باشد. شما می توانید از طریق شماره های زیر با ایشان ارتباط برقرار نمایید:

شماره های تماس: 02171062462 - 09334131004 تلفن وقت دهی: 02171062300 - 02171062400 - 02171062500

آدرس اینستاگرام دکتر علیرضا امین جواهری 

جراح متخصص ارتوپد، فوق تخصص زانو، جراح مغز و اعصاب و فوق تخصص روماتولوژی از جمله مطرح ترین پزشکی هستند که برای درمان آرتروز خود می توانید از آنها کمک بگیرید. اما اینکه در میان این 4پزشک متخصص کدام را انتخاب کنم این بستگی به نوع آرتروز و محل درد شما دارد.

برای مثال در صورتی که آرتروز شما از نوع آرتروز گردن و ستون فقرات باشد پیشنهاد می شود از یک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات کمک بگیرید. و همچنین در صورتی که علت دردهای شما در ناحیه زانو آرتروز زانو و مشکلات مربوط به آن است می توانید به یک فوق تخصص زانو مراجعه نماید. درمان انوع آرتروز برعهده پزشکانی از قبیل:

 

پزشکانی که انواع آرتروز را درمان میکنند

 

متخصص و جراح ارتوپد

متخصصین و جراحان ارتوپد بهترین و اصلح ترین پزشکانی هستند که در مراحل انواع بیماری آرتروز تخصص دارد. خصوصا زمانی که بیماری شما از نوع آرتروز مفصلی باشد در این صورت این پزشکان بهترین گزینه برای درمان بیماری شما می باشد.

جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات

تشخیص و درمان آرتروز گردن و یا ستون فقرات برعهده این پزشکان می باشد.، همچنین در صورتی که بیماری نیاز به جراحی برای درمان آرتروز داشته باشد باید به این نوع جراحان رجوع کرد.

جراح و فوق تخصص زانو

این پزشکان همان متخصصان ارتوپدی هستند که با گذراندن دوره های فوق تخصصی به این توانایی دست یافته اند. برای درمان آرتروز زانو خصوصا برای بیمارانی که تنها راهه خلاصی از آرتروز، انجام عمل جراحی است؛ این پزشکان بهترین گزینه می باشند.

درمان آرتروز زانو با جراحی توسط دکتر امین جواهری

درمان آرتروز زانو با جراحی تعویض مفصل زانو توسط دکتر علیرضا امین جواهری فوق تخصص زانو از دانشگاه زوريخ سوييس

متخصص روماتولوژی

روماتولوژیست‌ها می‌توانند بیماری‌های خودایمنی و التهابی که مفاصل، تاندون‌ها، رباط‌ها، استخوان‌ها، عضلات و عروق خونی (واسکولیت) را تحت تاثیر قرار می‌دهند، درمان کنند. برای تشخیص و درمان این نوع آرتروز می توانید از متخصصین روماتولوژی کمک بگیرید:

  • آرتروز التهاب زانو، شانه و لگن
  • روماتیسم مفصلی
  • آرتروز پسوریاتیک
  • لوپوس
  • نقرس
  • آرتروز ایدوپاتیک جوانان

پیشنهاد ما به افرادی که می پرسند برای درمان آرتروز به چه دکتری مراجعه کنیم؟ این است که ابتدا برای تشخیص بیماری خود به یک متخصص ارتوپد با تجربه و حاذق مراجعه نماید پس از آن همین متخصصین شما را به طور کامل راهنمایی می کنند و در صورت نیاز شما را به یک متخصص و پزشک دیگر ارجاع می دهند.

حتما مطالعه کنید : انواع پماد و کرم ضد درد آرتروز

برای آرتروز گردن به چه دکتری مراجعه کنم؟

همان طور که اشاره شد به طور کلی برای درمان آرتروز مهره ها یا آرتروز ستون فقرات باید به جراح ستون فقرات مراجعه نمود. البته برای درمان آرتروز در مهره ها به جراح ارتوپد نیز می توانید مراجعه کنید اما برای تشخیص دقیق تر و دستیابی به نتایج موثرتر بهتر است به یک جراح ستون فقرات مراجعه نماید و در صورت نیاز به جراحی نیز هر چه سریعتر عمل جراحی انجام شود.

آرتروز ستون فقرات زمانی بوجود می آید که دیسک تخریب شود و میزان آب خود را از دست بدهد. دیسک های کودکان و جوانان حاوی آب است. با افزایش سن، دیسک های ما خشک و ضعیف می شوند.

 

آرتروز ستون فقرات

 

این مساله باعث نشست یا تخریب فضای دیسک و از بین رفتن ارتفاع فضای دیسک می شود. با وارد شدن فشار زیاد بر مفاصل فاست، این مفاصل همچنین تخریب می شوند و مشابه مفصل زانو یا ران دچار آرتروز می شوند. غضروفی که مفاصل را پوشش می دهد و از آنها محافظت می کنند دچار فرسایش می شود و علائم آرتروز گردن از جمله گردن درد بروز می یابد

برای درمان آرتروز از نوع روماتیسم مفصلی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

روماتولوژیست پزشکی است که برای تشخیص و درمان التهاب مفاصل و دیگر بیماری های اسکلتی و خود ایمنی آموزش دیده است. در صورتی که شما به دلیل بیماری آرتروز به علائمی همچون درد شدید و مداوم در مفصل، تورم و سفتی و تغییر شکل در بافت مفصل شده اید؛ پیشنهاد می شود هر چه سریعتر به یک متخصص روماتولوژی مراجعه نماید.

بیش از 200 نوع از بیماری روماتیسمی شناخته شده وجود دارد. که از این بین، حدود 100 نوع آرتروز پیدا می‌شود. لیست زیر شامل تعدادی از رایج‌ترین و عمده‌ترین بیماری‌های روماتیسمی است، که بیماران را درگیر می‌کنند. از شایع ترین انواع روماتیسم مفصلی می توان به:

  • آرتریت روماتوئید
  • بیماری های خود ایمنی همچون لوپوس و اسکرودرمی
  • پوکی استخوان
  • نقرس

 

پزشک متخصص از چه روش هایی برای تشخیص ارتروز استفاده می کند؟

تشخیص درست و دقیق نوع آرتروز یکی از مهم ترین راه های موفقیت برای درمان آرتروز است. زمانی که شما برای تشخیص آرتروز به متخصص مراجعه کنید؛ پزشک علائم شما را در نظر می گیرد و سپس یک معاینه فیزیکی برای بررسی مفاصل متورم یا از دست دادن حرکت انجام می دهد، و برای تایید تشخیص از آزمایشات خون و تصویربرداری به کمک اشعه ایکس استفاده می کند.

 

پزشک متخصص از چه روش هایی برای تشخیص ارتروز استفاده می کند؟

 

آزمایش ام‌آر‌آی معمولا زمانی تجویز می‌شود که آزمایش پرتو ایکس نتواند دلیل روشنی را برای درد مفصل نشان بدهد یا پرتو ایکس نشان بدهد که سایر اَشکال آسیب به بافت مفصل به‌وجود آمده است.

پزشک متخصص از چه روش هایی برای درمان آرتروز استفاده می کند؟

مهم‌ترین هدف درمان آرتروز، بهبود درد و افزایش تحرک‌پذیری مفصل است. از جمله روش های درمانی که پزشک متخصص برای درمان آرتروز از آن بهره می گیرد شامل موارد زیر می‌شود:

ورزش کردن: تقویت عضلات اطراف مفصل مبتلا به آرتروز با ورزش کردن، ورزش با تاثیری که در  افزایش ثبات مفصل و تقویت مفصل دارد باعث کاهش درد می شود. همچنین تمرینات کششی می‌توانند به تحرک‌پذیری و انعطاف‌پذیری مفصل نیز کمک بکند.

داروهای مسکن و ضدالتهاب

معمولا مسکن‌های بدون‌نسخه مانند استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم تجویز می‌شود. البته نباید بدون مشورت با پزشک داروهای بدون‌نسخه را برای بیش از ده روز مصرف کنید. مصرف این داروها برای مدت طولانی می‌تواند خطر بروز عوارض جانبی آنها را افزایش دهد. اگر داروهای بدون‌نسخه نتوانند موجب تسکین دردتان شوند، پزشک متخصص داروهای ضدالتهاب یا داروهای دیگری را برای تسکین دردتان تجویز کند. 

تزریق کورتون یا اسید هیالورونیک به داخل مفصل

کورتون از داروهای ضدالتهاب قوی است. اسید هیالورونیک نیز به‌طور طبیعی در مفاصل وجود داشته و به عنوان مایعی روان‌کننده عمل می‌کند.

فیزیوتراپی

در صورتی که به دلیل بیماری آرتروز در انجام فعالیت‌های روزمره خود با سختی مواجه هستید، فیزیوتراپ می‌تواند به شما کمک بکند. فیزیوتراپ‌ به شما می‌آموزد که چگونه ماهیچه‌های خود را تقویت کنید و قدرت انعطاف‌پذیری مفاصل‌تان را افزایش بدهید. فیزیوتراپ به شما روش‌هایی می‌آموزد تا بتوانید فعالیت‌های روزانه مانند کارهای خانه را با درد کمتری انجام بدهید.

عمل جراحی

زمانی‌که سایر روش‌های درمانی تأثیری نداشته باشند، عمل جراحی گزینه‌ خوبی محسوب می‌شود. درمان آرتروز حادی که به هیچ یک از روش های غیرجراحی جواب نداده است؛ انجام عمل جراحی است. جراحی برای درمان آرتروز تنها توسط جراحان ارتوپد و جراحان ستون فقرات انجام می شود.


مطالب مشابه

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟
آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟

آرتروز یا استئوآرتریت (OA) همیشه ارثی نیست، اما کارشناسان معتقدند ممکن است جزئی ژنتیکی وجود داشته باشد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درحالی‌که ژنتیک در افزایش خطر ابتلا به آرتروز نقش دارد، این بیماری ارثی نیست.

آرتروز زانو از چه سنی شروع می‌شود؟
آرتروز زانو از چه سنی شروع می‌شود؟

سن ابتلا به آرتروز زانو به روش زندگی و ژنتیک بستگی دارد. افراد مسن‌تر، چاق یا افرادی که دچار آسیب‌دیدگی مفصل هستند بیشتر درمعرض خطر آرتروز قرار دارند اما این بیماری بر جوانان نیز تأثیر می‌گذارد.

مراقبت بعد از جراحی پارگی مینیسک زانو
مراقبت بعد از جراحی پارگی مینیسک زانو

یکی از نکات مهم بعد از عمل جراحی مینیسک، مراقبت از زانو برای تسریع روند بهبودی و موفقیت کامل در عمل جراحی است. درواقع استراحت و رعایت نکات بهداشتی در طول دوره نقاهت تأثیر قابل توجهی بر پیشرفت بیمار می‌گذارند.

صدا دادن زانو بعد از عمل تعویض مفصل
صدا دادن زانو بعد از عمل تعویض مفصل

صدا دادن زانو یکی از عوارض جانبی بسیار طبیعی عمل تعویض مفصل زانو است. صدایی که می‌شنوید به احتمال زیاد ناشی از قسمت‌های فلزی یا پلاستیکی مفصل تعویض‌شده زانو است.

استفاده از زانوبند (بریس) بعد از جراحی زانو
استفاده از زانوبند (بریس) بعد از جراحی زانو

استفاده از زانوبند بعد از عمل تعویض مفصل زانو به موارد فردی و توصیه‌های پزشک بستگی دارد. انواع مختلف زانوبند با جنس‌های مختلف و عملکردهای منحصربه‌فرد طراحی شده‌اند که پزشک با توجه به شرایط بیمار یکی از آن‌ها را پیشنهاد می‌دهد

دامنه حرکتی بعد از تعویض مفصل لگن
دامنه حرکتی بعد از تعویض مفصل لگن

دامنه حرکتی لگن توسط مفصل گوی و کاسه‌ای (مفصل توپی) که از استخوان ران (فمور) و لگن تشکیل شده است، تعیین می‌شود. عمل جراحی تعویض مفصل لگن به بهبود دامنه حرکتی کمک می‌کند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×