• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
علت ناتوانی و ضعف زانو در جوانان چیست؟

علت ناتوانی و ضعف زانو در جوانان چیست؟

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۹

ضعف زانو در جوانان در نتیجه یک جراحت یا وارد شدن فشار بیش از حد به زانو ها، کمبود مواد مغذی، سبک زندگی کم تحرک و سیگار کشیدن می باشد که با اصلاح شیوه زندگی و انجام تمرینات ورزشی مخصوص از بروز این بیماری در دوره جوانی پیشگیری می کند.

دلایل و علت ضعف زانو در جوانان چیست؟

مفصل زانو از جمله بزرگترین مفصل های بدن است که وظیفه پشتیبانی از کل بدن را برعهده دارد. تمامیه اجزای زانو در کنار یکدیگر توانایی ایستادن، راه رفتن، خم کردن، دویدن و پریدن را فراهم می کند به همین جهت گفته می شود زانوی سالم و قوی در حفظ کیفیت زندگی انسان ها بسیار تاثیرگذار است.

ضعف زانو در جوانان به یک مشکل جدی در جامعه امروزی تبدیل شده است که بسیار از جوانان را درگیر خود کرده است. عوامل و دلایل زیادی در ضعیف شدن زانو دخیل هستند که از رایج ترین علل آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آرتروز زودرس جوانی

با اینکه آرتروز معمولا در افراد مسن و بالای 60سال دیده می شود اما در جامعه امروزی به دلیل رواج یافتن سبک زندگی کم تحرک این عارضه در میان جوانان نیز زیاد دیده می شود.

 

آرتروز زودرس جوانی

 

چاقی و اضافه وزن، وضعیت بد مفصل زانو در هنگام نشستن، تغذیه نامناسب از مهم ترین دلایل آرتروز زودرس زانو و در نهایت ضعف زانو است که با دردها و ناتوانی هایی در مفصل زانو همراه است.

بارداری

ضعف و درد زانو در 9 ماه دروان بارداری امری شایع است که اصلی ترین علت آن اضافه وزن و تغییرات هورمون در زنان است. همچنین مادران در دوران بارداری، مفاصل بدنشان نرمتر از قبل شده و وجود این امر یک فرآیند طبیعی به منظور تولد نوزاد می باشد.

اگر ضعف زانو در زنان در دروان بارداری، به موقع درمان نشود؛ ممکن است در آینده منجر به بروز عوارض خاصی همچون استئوآرتریت یا آرتروز شود.

نرمی کشکک زانو

نرمی کشکک زانو یا کندرومالاسی عارضه ای است که در آن غضروف پشت کشکک زانو آسیب می بینید.

نرمی کشکک زانو یکی از رایج ترین دلایل ضعف زانو در جوانان است که با دردهای مزمن همراه است. این بیماری در میان نوجوانان و جوانان 10تا25سال بسیار شایع است و در کیفیت زندگی ها آن نیز بسیار تاثیرگذار می باشد.

آسیب های ورزشی زانو

آسیب های ورزشی از شایع ترین دلایل ضعف زانو در جوان است که به علت صدمه دیدن زانو در حین حوادث ورزشی ایجاد می شود. انواع مختلفی از آسیب هایی ورزشی وجود دارد که بر عملکرد زانو تاثیر می گذارد این ورزش ها شامل:

شکستگی مفصل زانو

ضعف ناشی از این آسیب ها مشکلات متعددی را برای یک فرد جوان به همراه دارد و شیوع آن در ورزشکاران زن بیشتر از مردان است. ورزشهایی مانند فوتبال، اسکی و ورزش های رزمی از دیگر عوامل تاثیرگذار بر آسیب های ورزشی زانو و ضعف زانو می باشند.

آرتریت روماتوئید در جوانان

آرتریت روماتوئید در جوانان یک بیماری مزمن التهابی است که در آن سلول های ایمنی به اشتباه به سلول های خودی حمله می کنند و باعث بروز التهابات و تخریب مفصل می شود. زنان، افراد سیگاری، جوانان با سابقه خانوادگی مثبت بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه قرار دارند.

علائم بیماری آرتریت روماتوئید در جوانان به آهستگی آغاز می شود ودر مراحل اولیه تنها با درد و تورم همراه است. این عارضه با گذشت زمان بر شدت علائم آن افزوده می شود و بیمار در هنگام حرکت به محدودیت هایی در هنگام حرکت دچار می شود.

کمبود ویتامین دی و مواد مغذی

دریافت ویتامین دی به مقدار کافی در رژیم غذایی برای حفظ سلامت زانو بسیار ضروری است. ویتامین دی با افزایش سطح جذب کلسیم و بهبود رشد استخوان به حفظ سلامت آنها کمک می‌‌کند.

داشتن استخوان‌های سالم برای حفظ سلامت زانوها ضروری است. بین کمبود ویتامین دی و ضعف زانو ارتباط وجود دارد.

 

داشتن استخوان‌های سالم برای حفظ سلامت زانوها ضروری است

 

ویتامین دی برای عملکرد صحیح عضله و استخوان ضروری است و دارای خواص ضد التهابی می‌باشد در نتیجه اکثر افراد عقیده دارند که مصرف ویتامین دی نقش مهمی را در تسکین درد مفاصل به ویژه در نقاطی که التهاب وجود دارد ایفا می‌‌کند.

 

ضعیف شدن زانو در جوانان با چه علائمی همراه است؟

همان طور که مشاهده کردید ضعف مکرر زانو در جوانان نشان دهند علامت یک بیماری یا آسیب دیدگی در زانو است به همین جهت علائم ضعف زانو بسته به علت آسیب دیدگی متفاوت است و در افراد مختلف با نشانه  های متفاوتی ظاهر می شود. احتمالا ضعف زانو با چنین علائم و نشانه هایی همراه است :

 

ضعیف شدن زانو در جوانان با چه علائمی همراه است

 

کم شدن دامنه حرکتی و از دست دادن قدرت زانو در هنگام راه رفتن و ایستادن

بروز درد در بخش های مختلف زانو ( متناسب با نوع آسیب دیدگی محل درد زانو متفاوت می باشد )

تورم و التهاب مفصل زانو

تق تق و صدا دادن مفصل زانو در هنگام حرکت دادن زانو

ورم و سفتی زانو

احساس سوزش و ناپایداری در مفصل زانو

ناتوانی  در صاف کردن زانو

 

روش های درمان ضعف زانو در جوانان چه هستند؟

روش‌های خانگی در بهبود ضعف زانو در جوانان خیلی مؤثر هستند، و به‌طور معمول نیازی به اقدامات درمانی جدی نیست. مگر اینکه پزشک متخصص توصیه دیگری داشته باشد.

در این قسمت مقاله، به روش‌هایی می‌پردازیم که با کمک آن‌ها می‌توان ضعف زانو در جوانان را برطرف کرد، و درد زانو را کاهش داد. این روش‌های در پیشگیری از زانو درد هم بسیار مؤثر هستند.

 

تقویت عضلات زانو برای درمان ضعف زانو در جوانان

تقویت مفصل زانو در بهبود ساختار حرکتی بسیار مؤثر است. همه ما برای اینکه به‌راحتی بایستیم، راه برویم، بدویم یا خم‌وراست شویم، به زانوهای سالم و قوی نیاز داریم.

مسلما افزایش سن یکی از اصلی‌ترین دلایل ضعف انسان است، اما شیوع زانو درد در جوانان، بیشتر به‌خاطر سبک زندگی نامناسب است. با انجام توصیه‌های این مقاله وب‌سایت دکتر امین جواهری می‌توانید مفصل زانوی خود را تقویت کنید.

 

استراحت، درمان ضعف زانو در جوانان

اگر ضعفی در زانو احساس می‌کنید، استراحت بهترین راه برای پیشگیری از آسیب به زانو و نیاز به درمان‌های دارویی در آینده است. تا جای ممکن، روی زانویتان فشار نیاورید.

اگر زانو درد خفیفی دارید، می‌توانید در کنار استراحت، از کمپرس سرد و فشرده‌سازی هم برای تسکین درد استفاده کنید.

 

کاهش وزن برای تقویت زانو در جوانان

اضافه وزن، از مهم‌ترین دلایل ضعف زانو در جوانان است. وزن زیادی، روی زانوها فشار آورده، و عوارضی مانند التهاب به همراه دارد.

جالب است بدانید کاهش هر یک کیلوگرم وزن، باعث کاهش حدود چهار کیلوگرم فشار روی زانوها می‌شود. پس با کاهش وزن، و رساندن آن به حد مناسب، می‌توان از زانو درد در جوانی پیشگیری کرد.

 

برنامه غذایی مناسب، برای درمان ضعف زانو در جوانان

رژیم غذایی مناسب مفاصل و عضلات، باید سرشار از کلسیم باشد. ماهی، تخم‌مرغ، پنیر و ماست، کلسیم و مواد مغذی زیادی برای استخوان‌ها دارند و زانو را تقویت می‌کنند.

توصیه می‌شود هر روز 8 لیوان آب بنوشید. نمک بیش‌ازحد مصرف نکنید، چون باعث از دست رفتن کلسیم، و در نتیجه ضعف عضلات و مفاصل می‌شود.

 

ورزش، بهترین راه درمان درد زانو در جوانان

روزی نیم‌ساعت ورزش، عضلات را حسابی تقویت می‌کند. پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و یوگا، بهترین ورزش‌ها برای تقویت عضلات هستند.

روزی 30 دقیقه، و چند نوبت در هفته ورزش کنید تا مفاصل و عضلاتی قوی داشته باشید. حرکت‌های اسکوات نیمه، جلو پا و بلند کردن پا به پشت، برای زانو عالی هستند. این حرکت‌ها را روزی دو یا سه سری، و در هر سری 10 بار تکرار کنید.

البته توصیه می‌شود قبل از شروع ورزش، حتما بدن خود را حسابی گرم کنید. ورزش‌هایی که شروع یا توقف‌های ناگهانی دارند، مانند تنیس یا دو هم مناسب کسانی نیستند که ضعف زانو دارند.

 

تغییر سبک زندگی، درمان زانو درد در جوانان

از نشستن یا ایستادن به‌مدت طولانی پرهیز کنید. در کل فعالیت‌هایی را که باعث درد زانو می‌شوند، کنار بگذارید. حتی تغییر در پوشش هم می‌تواند روی درد زانو تأثیر بگذارد! برای نمونه، اگر زانو درد دارید، تا جای ممکن کفش پاشنه بلند نپوشید.

شب‌ها اگر به پهلو می‌خوابید، بالشی بین زانوهایتان بگذارید. اگر هم به‌صورت طاق باز می‌خوابید، بالش را زیر زانوها بگذارید تا شکل مفاصل حفظ شوند و به آن‌ها فشاری وارد نشود.

 

خوابیدن درست در هنگام زانو درد

 

ترک سیگار برای کاهش درد زانو در جوانی

سیگار و نوشیدنی‌های الکلی هم باعث ضعف در عضلات و مفاصل بدن می‌شوند. اگر به درد زانو یا سایر مفاصل دچار هستید، حتما سیگار و الکل را کنار بگذارید.

 

منابع:

topdoctors.co.uk

mayfair.com.bd


مطالب مشابه

علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟
علت زانودرد در چهل سالگی چیست و چطور درمان می شود؟

با افزایش سن، درد زانو به‌طور طبیعی ایجاد می‌شود. بااین‌حال، سن تنها عامل پشت زانودرد نیست. امروزه حتی افراد 30 تا 40 ساله نیز درد زانو را تجربه می‌کنند که بیشتر به‌دلیل اضافه‌وزن و سبک زندگی کم‌تحرک است.

داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی
داروی گاباپنتین برای آرتروز - عوارض و نحوه اثربخشی

گاباپنتین به ندرت برای درمان آرتروز تجویز می‌شود. بااین‌حال، ممکن است زمانی تجویز شود که سایر داروها شکست خورده باشند، یا کسی نتواند سایر درمان‌های توصیه‌شده را مصرف کند.

غذاهای مضر برای آرتروز
غذاهای مضر برای آرتروز

اگر آرتروز دارید، باید بدانید رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامتی شما می‌گذارد. برخی غذاها مانند شکر، نمک، لبنیات و ... برای آرتروز مضر هستند و اغلب منجر به التهاب، تحریک بیماری و تشدید درد می‌شوند.

عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.
عاقبت بیماران روماتیسم مفصلی چیست؟ نکات مهمی که باید رعایت کنید.

عدم درمان روماتیسم مفصلی اثرات گسترده‌ای بر روی بدن می‌گذارد. این بیماری علاوه بر مفاصل بر پوست، مغز، قلب و سایر نواحی نیز تأثیر می‌گذارد. در عین حال مصرف داروهای مختلف نیز می‌تواند عوارض جانبی دیگری در سراسر بدن ایجاد کند.

علت بیماری روماتیسم چیست؟
علت بیماری روماتیسم چیست؟

روماتیسم به علت های مختلف ازجمله افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ... اتفاق میفتد. آرتریت روماتوئید (روماتیسم) نوعی بیماری خودایمنی است که می‌تواند باعث درد، تورم و سفتی مفاصل شود.

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟
آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟

آرتروز یا استئوآرتریت (OA) همیشه ارثی نیست، اما کارشناسان معتقدند ممکن است جزئی ژنتیکی وجود داشته باشد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درحالی‌که ژنتیک در افزایش خطر ابتلا به آرتروز نقش دارد، این بیماری ارثی نیست.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • عیسی صالحی

    سلام اقای دکتر میگم من هر دفعه بعد فوتبال زانوم ورم میکنه علتش چیست پام دوبار هم عمل منیسیک و رباط انجام دادم دکتر گفته از ضعف عضلانی هس

    مدیر سایت

    خدا قوت حتما مربوط به ضعف عضله چهار سر می باشد و 18 ماه زمان می برد اگر مداوم دوچرخه بزنید این عضله رو تقویت کنید این مشکلاتتون برطرف می شود.

  • مهدی شمسی نژاد

    سلام اقای دکتر خسته نباشید من ۲۰ سالمه و از بچگی دوچرخه سواری میکردم.چند سال اخیر دوچرخم عوض شد طوریکه توی مسافت به زانو هام اسیب میزد حدود ۸ ماهی میشه بدنسازی رو شروع کردم و حرکت های پا رو سنگین میزدم هفته پیش هنگام تمرین سنگین پا احساس ضعف توی زانو داشتم این هفته شدید شد طوریکه سبک میزدم و میفهمیدم زانوم توانشو نداره که سنگین تر بزنم توی راه رفتن احساس ضعف میکنم خداروشکر درد نداره ولی اذیت میشم برنامه غذاییم هم خیلی سالم هست هرماه ویتامین D مصرف میکنم شیر هم روزی یک لیوان میوه هم هرروز مصرف میکنم اگر راهکاری هست ممنون میشم راهنمایی کنید تقویتی یا هرچیزی که بتونه توی بهبود کمک بکنه لطف میکنید

    مدیر سایت

    خدا قوت باید از هر دو زانوی شما در حالت ایستاده عکس گرفته بشه و عکس لگن بگیرید و حضورا تشریف بیارید مطب برای معاینه تا من alignment view زانو رو محاسبه بکنم.

  • اعظم ناصرزاده

    سلام وعرض ادب ،آقای دکتر بنده خانم ۴۲ساله ای هستم که به شدت یکی از زانوهام دردمیکرد که بعداز پیگیری های لازم کمی بهترشدم اما حدود یک هفته است که دقیقا بالای زانوی دیگه ام حدود ۱۰ثانیه یکسره میلرزه خواستم بدونم ربطی به تیک عصبی داره من به چه دکتری باید مراجعه کنم.ممنون میشم راهنماییم کنید ????

    مدیر سایت

    خدا قوت برای این مشکل در درجه اول باید به ارتوپد مراجعه کنید و در مرحله بعد به متخصص مغز اعصاب تا این موضوع به دقت بررسی بشه.

  • مهدی احمدی

    سلام دکتر من موقع نشستن، زانو هام خسته میشن و وقتی میخوام زانو هامو صاف کنم صدای تق تق میدن و مدت زیاد نمیتونم بشینم. میتونید علت و نحوه درمانشو لطف کنید بگید. ممنون

    مدیر سایت

    خدا قوت خسته شدن زانو نیاز به درمان های دارویی داره و همچنین باید عضله چهار سر زانو خودتون رو تقویت کنید.

  • مهدی احمدی

    سلام دکتر من موقع نشستن، زانو هام خسته میشن و وقتی میخوام زانو هامو صاف کنم صدای تق تق میدن و مدت زیاد نمیتونم بشینم. میتونید علت و نحوه درمانشو لطف کنید بگید. ممنون

    مدیر سایت

    خدا قوت برای درمان این مشکل زانوی شما استفاده از کلسیم و ویتامین D و تزریق مفصلی هیالورونیک اسید و فیزیوتراپی است.

  • امیر ق

    سلام دکتر من ب واسطه چند مدت فوتبال بازی کردن درد اومد سراغم لغی زانو دارم عمل منیسک انجام دادم و دکتر گفت دچار شل بود لیگمان های زانو هستی زانوهام لغه و زانو هام بسیار ضعیف و فیزیوتراپی هم رفتم فایده نداشت چیکار کنم

    مدیر سایت

    خدا قوت شما باید با انجام دوچرخه عضلات اطراف زانو رو تقویت کنید و ام آر آی هم بگیرید تا مطمئن باشید که چیزی داخل زانو آسیب ندیده.

  • ملکی

    ممنون دکتر خیلی بهم کمک کرد.. ایکاش همه مردمان این سرزمین معرفت و مرام شما رو داشتن.. ایران گلستان میشد...

    مدیر سایت

    نظر لطف شماست

  • ملکی

    ممنون عالییی بود دکتر.. خدا خیرت بده.. ایکاش همه ایرانیها معرفت تورو داشتن ایرا گلستان بود

    مدیر سایت

    ممنون از لطف شما انشاالله بهترین اتفاقات برای تمام ایرانیان عزیز رفم بخوره برای شما هم آرزوی سلامتی دارم

×