• 02129123462
  • آدرس: تهران، میدان اقدسیه، خیابان اراج، خیابان 22 بهمن، روبروی بیمارستان نیکان، پلی کلینیک فوق تخصصی نیکان، طبقه 4
پارگی و آسیب تاندون زانو و راه های درمان آن

پارگی و آسیب تاندون زانو و راه های درمان آن

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوا
انتشار : ۱۷ فروردین ۱۳۹۹

هنگامی که تاندون زانو آسیب ببیند یا پاره شود بیمار درد شدید در ناحیه جلویی زانو حس میکند، این یکی از نشانه های بارز پارگی تاندون زانو است، تمام علائم پارگی یا آسیب دیدگی در زمان فعالیت بیشتر میشود.

تاندون ها نوار های محکم و از جنس بافت های پیوندی هستند که عضلات را به استخوان ها متصل می کنند.

تاندون ها در قسمت جلویی و زیرین کاسه زانو قرار گرفته اند و بدین وسیله عضلات چهار سر را به استخوان ساق پا متصل می کنند. فعالیت های سنگین همچون فعالیت های ورزشی می تواند فشار زیادی را به تاندون ها وارد کند و آنها در معرعض آسیب دیدگی قرار دهد.

شایع ترین علائم آسیب دیدگی تاندون زانو التهاب و درد در ناحیه جلوی زانو یا همان کاسه زانو است که این درد در هنگام بلند کردن و خم و راست شدن زانو به طور کامل احساس می شود.

البته علائم آسیب دیدگی رباط زانو یا تاندون زانو برحسب شدت آن متفاوت است برای نمونه زمانی که تاندون زانو به طور کامل پاره شود؛ در این صورت معمولا دردهایی به سراغ بیمار خواهد آمد که فرد حتی قادر نیست پای خود را صاف کند چه برسد شروع به راه رفتن بکند.

برای آگاهی از علائم و نشانه های آسیب دیدگی تاندون زانو شما را به خواندن این مقاله دعوت می نمایم تا با تشخیص به موقع آن از بروز عوارض جبران ناپذیری پیشگیری کنید.

 پارگی یا آسیب دیدگی تاندون زانو

پارگی و آسیب دیدگی تاندون زانو

آسیب دیدگی تاندون زانو چگونه ایجاد می شود؟

هر مفصلی در بدن برای اینکه به راحتی حرکت کند و به عضلات و استخوان های اطراف خود متصل شود نیاز به تاندون های سالم و محکمی دارد.

تاندون در مفصل زانو وظیفه متصل کردن کشکک زانو به عضلات چهار سر را برعهده دارد. این عضلات با همکاری تاندون باعث می شوند زانو به راحتی صاف شود.

تاندون ها دارای ساختار بسیار مستحکم هستند که به همین راحتی آسیب نمی بینند اما از آنجایی که تاندون ها نیروی بسیار زیادی را جذب می کنند به همین جهت باعث می شود همواره در معرض آسیب دیدگی و فشار مضاعف قرار بگیرند.

در این میان برخی فعالیت های شدید ورزشی هستند که فشار زیادی را به تاندون وارد می کنند و باعث از هم گسستگی و آسیب دیدگی تاندون زانو می شود که از شایع ترین علت های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شدید بودن فعالیت های و تمرین های ورزشی
  • ورزش کردن در وضعیت غیر استاندارد و بروی سطح سفت
  • دویدن و پریدن به یکباره و بدون گرم کردن بدن
  • عدم استفاده از کفش های ورزشی غیراستاندارد و نامناسب
  • وارد شدن ضربه مستقیم به قسمت جلویی و کاسه زانو

شاید شما نیز با خواندن این مقاله با خود فکر کنید پس با این وضعیت اغلب ورزشکاران  به طور مداوم دچار آسیب دیدگی زانو می شوند اما درست ورزش نکردن و قوی نبودن عضلات چهار سر ران و همسترینگ از جمله مهم ترین عواملی هستند که احتمال آسیب دیدگی تاندون زانو را افزایش می دهند.

حتما بخوانید: انحراف کشکک زانو

چندین عامل دیگر به غیر از وارد شدن ضربه مکرر به زانو وجود دارد که باعث ضعیف شدن تاندون و در نهایت آسیب دیدگی آنها می شود که شامل:

  • عفونت در زانو
  • دیابتی بودن فرد
  • مبتلا بودن فرد به بیماری هایی از قبیل لوپوس، آرتریت و انواع بیماری متابولیکی

علائم پارگی تاندون زانو

علائم پارگی تاندون زانو

علائم پارگی تاندون زانو چیست؟

از آنجایی تاندون زانو نیرو و فشار زیادی را جذب می کند از این رو در برابر وارد شدن فشار مضاعف ممکن است تاندون ها آسیب ببنند.

زمانی که تاندون زانو دچار آسیب دیدگی شود در این صورت اولین نشانه های بیماری اینگونه ظاهر می شود:

  • بیشتر بخوانید:

  همه چیز در مورد پارگی رباط صلیبی

البته این علائمی که برای آسیب دیدگی زانو ذکر شد برحسب شدت بیماری متفاوت است و برحسب شدت علائم می توان آسیب دیدگی زانو را به چهار مرحله تقسیم کرد:

  1. در مراحل اولیه بیماری تنها درد در زمان انجام فعالیت ها آغاز می شود و این درد در زمان استراحت تسکین می یابد.
  2. در درجه دوم عارضه آسیب دیدگی تاندون که تاندون ها دچار التهاب شده اند؛ دردها کمی بیشتر شده و در بعد از اتمام فعالیت به شدیدترین حالت خود می رسد.
  3. در مرحله سوم بیماری که پارگی جزئی در تاندون های زانو اتفاق افتاده است؛ بیمار به درد شدید در جلوی زانو دچار است و همچنین در این مرحه عملکرد زانو تحت تاثیر قرار می گیرد و انجام حرکات معمول دشوار می شود.
  4. و اما شدیدترین حالت عارضه آسیب دیدگی تاندون زانو که این مرحله نشان از پارگی کامل تاندون زانو دارد؛ فعالیت های بیمار به طور کامل تحت تاثیر قرار می گیرد و بیمار به راحتی قادر نیست به ادامه فعالیت های خود بپردازد.

متاسفانه علائم آسیب دیدگی تاندون زانو به مرور زمان بدتر می شود و ممکن است مشکلات جدی تر را برای مفصل زانو بوجود بیاورد و منجر به پارگی کامل تاندون زانو شود.

پارگی تاندون زانو

پارگی تاندون پاتلا زانو

چگونه به پارگی تاندون زانو پی ببریم؟

آسیب دیدگی تاندون زانو معمولا به تدریج و به مروز زمان رخ می دهد و خیلی کم پیش می آید که تاندون به صورت ناگهانی دچار آسیب شود.

اما بیماران باید توجه داشته باشند در هنگام مشاهده کوچکترین علائم آسیب دیدگی تاندون زانو، برای تشخیص بیماری خود به یک جراح ارتوپد مراجعه کنند.

متدها و روش های تشخیصی متنوعی برای تشخیص آسیب دیدگی تاندون زانو بکارگرفته می شود که  این روش ها شامل موارد زیر می‌شود:

 

تشخیص پارگی تاندون زانو

 

معاینه فیزیکی بیمار

در زمان مراجعه شما به جراح ارتوپد پزشک از شما می خواهد که علائم و نشانه های بیماری را به طور کامل بازگو کنید و به وی بگوید که این آسیب چگونه اتفاق می افتاد.

پس از این مرحله جراح ارتوپد به طور کامل مفصل زانو را تحت معاینه قرار می دهد و برای تکمیل کردن معاینه فیزیکی خود از شما می خواهد که شروع به راه رفتن بکند تا دامنه حرکتی شما را تحت بررسی قرار دهد.

رادیوگرافی از زانو

پس از گرفتن شرح حال کامل از بیماری و بررسی تمامیه علائم آسیب دیدگی تاندون زانو، جهت تشخیص قطعی آسیب دیدگی تاندون، پزشک از شما می خواهد که یک عکس رادیوگرافی از زانوی خود تهیه کنید. در تصاویر رادیوگرافی که با اشعه ایکس گرفته می شود پارگی و آسیب دیدگی تاندن به طور کامل مشخص است.

ام آر آی

در اغلب موارد آسیب دیدگی تاندون زانو با تصاویر اشعه ایکس به طور کامل قابل مشاهده هستند اما از آنجایی که تصاویر ام آر آی تصویر بهتری را از بافت های نرم ارائه می دهد در این صورت ممکن است پزشک برای رد کردن احتمال آسیب های مختلف از این روش استفاده نماید.

البته در مواردی ممکن است پزشک جهت رد دیگر مشکلات و آسیب های زانو، تست های بیشتری از جمله آزمایشات و روش های تصویربرداری پیشرفته تری را برای شما تجویز نماید که این مرحله از تشخیص بستگی به نظر پزشک دارد.

 

برای درمان پارگی تاندون زانو چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

ورزشکار و یا هر فرد دیگری که دچار آسیب دیدگی تاندون شده است برای اینکه هر چه سریعتر به بهبودی کامل دست یابد و بتواند به فعالیت های خود بازگردد باید به طور منظم درمان های خود دنبال کند.

آسیب دیدگی تاندون زانو درهر سطحی که باشد باید هر چه سریعتر تحت درمان قرار بگیرد زیرا بی توجه بودن به این بیماری سبب محدود شدن حرکت زانو و اختلال در عملکرد آنها میشود.

این افراد با پیگیری ها و انجام درمان های تجویز شده توسط پزشک و متخصص ارتوپد می توانند توانایی خود را هر چه سریعتر بازیابند و در آینده دچار مشکل نشوند.

درمان آسیب دیدگی تاندون زانو بستگی به سه چیز مهم از جمله نوع و شدت آسیب دیدگی، سطح فعالیت بیماری و سن بیمار خواهد داشت . پزشک با بررسی کردن تک تک این عوامل بهترین روش درمانی را برای آسیب دیدگی تاندون زانو در نظر می گیرد. این روش ها شامل:

درمان غیرجراحی آسیب دیدگی و پارگی تاندون زانو

از آنجایی که تمامی مفصل های بدن قابلیت ترمیم و بازسازی خود را دارند از این رو اغلب پزشکان سعی می کند روش های ساده و غیر جراحی را برای بیمار خود انتخاب کنند؛ اینگونه روش ها عموما اثرگذاری و ثمربخش بهتری نسبت به روش جراحی خواهد داشت.

از جمله روش های محافظه کارانه که تاثیر بسیار خوبی در تسکین درد و علائم آسیب دیدگی تاندون زانو دارد شامل:

  • استراحت دادن به تاندون آسیب دیده
  • قرار دادن یخ در موضع درد
  • ثابت نگه داشتن زانوی آسیب دیده با زانوبند
  • استفاده از داروهای مسکن جهت تسکین درد
  • استفاه از عصا به منظور پیشگیری از وارد شدن فشار مضاعف به زانو
  • انجام تمرینات و حرکات ورزشی مخصوص به منظور افزایش دامنه حرکتی و قدرت عضلات زانو

پارگی تاندون زانو

جراحی پارگی تاندون زانو

با اینکه روش های درمان ساده و کم تهاجمی  جزو بهترین روش درمان مشکلات زانو است اما اینگونه روش ها همیشه جوابگو نیست و علائم آسیب دیدگی تاندون زانو به کمک این روش ها تسکین نمی یابد.

در این صورت جراح ارتوپد از روش های کم تر تهاجمی نظیر تزریق استفاده می کند که این روش ها شامل:

  • تزریق پی آر پی
  • اوزون تراپی
  • تزریق کورتیزون

جراحی پارگی تاندون زانو

در اکثر موارد التهاب و پارگی تاندون زانو با روش های بدون جراحی قابل درمان می باشد، و عمل جراحی تنها در موارد شدید و مقاوم به درمان بیماری توصیه می شود.


مطالب مشابه

بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی
بهترین دارو‌ها برای درمان روماتیسم مفصلی

قرص و دارو‌هایی که برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود نقش اساسی در کنترل پیشرفت و علائم این بیماری دارند. شروع درمان بلافاصله پس از تشخیص مؤثرتر است و بهترین مراقبت‌های پزشکی، ترکیبی از داروهای آرتریت روماتوئید با روش‌های درمانی دیگر است.

انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی
انواع روماتیسم - 15 روماتیسم‌ التهابی و غیر التهابی

انواع بیماری‌های روماتیسمی بیماری‌هایی هستند که گروه‌های سنی مختلف را تحت تأثیر قرار می‌دهند و ازنظر شدت در افراد مختلف به‌شکلی متفاوت بروز پیدا می کنند. اختلالات روماتیسمی به دو دسته التهابی و غیرالتهابی تقسیم می‌شوند که در این مطلب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی
حرکات اصلاحی زانوی ضربدری - 7 تمرین ورزشی

تمرینات ورزشی برای اصلاح زانوی ضربدری به فرد در درمان پای ضربدری کمک می‌کند. این تمرینات به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های درمانی برای اصلاح زانوی ضربدری در نظر گرفته می‌شود.

چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟
چگونه درد آرتروز زانو را کم کنیم؟

تنها راه کاهش درد آرتروز زانو مصرف دارو‌ها نیست. بلکه می‌توانید با تغییری اندک در سبک زندگی خود به کاهش درد ناشی از آرتروز زانو و بهبود کیفیت زندگی کمک کنید.

آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟
آیا بیماری آرتروز زانو ارثی است؟

آرتروز یا استئوآرتریت (OA) همیشه ارثی نیست، اما کارشناسان معتقدند ممکن است جزئی ژنتیکی وجود داشته باشد که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درحالی‌که ژنتیک در افزایش خطر ابتلا به آرتروز نقش دارد، این بیماری ارثی نیست.

آرتروز زانو از چه سنی شروع می‌شود؟
آرتروز زانو از چه سنی شروع می‌شود؟

سن ابتلا به آرتروز زانو به روش زندگی و ژنتیک بستگی دارد. افراد مسن‌تر، چاق یا افرادی که دچار آسیب‌دیدگی مفصل هستند بیشتر درمعرض خطر آرتروز قرار دارند اما این بیماری بر جوانان نیز تأثیر می‌گذارد.

مراقبت بعد از جراحی پارگی مینیسک زانو
مراقبت بعد از جراحی پارگی مینیسک زانو

یکی از نکات مهم بعد از عمل جراحی مینیسک، مراقبت از زانو برای تسریع روند بهبودی و موفقیت کامل در عمل جراحی است. درواقع استراحت و رعایت نکات بهداشتی در طول دوره نقاهت تأثیر قابل توجهی بر پیشرفت بیمار می‌گذارند.

صدا دادن زانو بعد از عمل تعویض مفصل
صدا دادن زانو بعد از عمل تعویض مفصل

صدا دادن زانو یکی از عوارض جانبی بسیار طبیعی عمل تعویض مفصل زانو است. صدایی که می‌شنوید به احتمال زیاد ناشی از قسمت‌های فلزی یا پلاستیکی مفصل تعویض‌شده زانو است.

استفاده از زانوبند (بریس) بعد از جراحی زانو
استفاده از زانوبند (بریس) بعد از جراحی زانو

استفاده از زانوبند بعد از عمل تعویض مفصل زانو به موارد فردی و توصیه‌های پزشک بستگی دارد. انواع مختلف زانوبند با جنس‌های مختلف و عملکردهای منحصربه‌فرد طراحی شده‌اند که پزشک با توجه به شرایط بیمار یکی از آن‌ها را پیشنهاد می‌دهد

دامنه حرکتی بعد از تعویض مفصل لگن
دامنه حرکتی بعد از تعویض مفصل لگن

دامنه حرکتی لگن توسط مفصل گوی و کاسه‌ای (مفصل توپی) که از استخوان ران (فمور) و لگن تشکیل شده است، تعیین می‌شود. عمل جراحی تعویض مفصل لگن به بهبود دامنه حرکتی کمک می‌کند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • محمود عباسی

    دکتر وقت شما بخیرمن فوتبال بازی می کنم و تاندون زانوم آسیب دیده البته حدود 2 سال هست اما باز درد دارم البته تمام مواردی که دکتر به من گفته بوده رعایت کردم اما متاسفانه باز خوب نشده درد وجود دارد آیا باید جراحی کنم یا کار خاص دیگر ممنون میشم راهنمایی کنید

    مدیر سایت

    خدا قوت برای بررسی دقیق این مشکل شما باید عکس رادیوگرافی زانو و ام آر آی زانو انجام بدید و با عکس ها تشریف بیاید تا به صورت دقیق بررسی بشه.

×